Plichtmatig G.V.V.V. pakt met moeite drie punten tegen zwak Urk

G.V.V.V. 2
SV Urk 1
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft drie punten over de streep getrokken tegen een zwak SV Urk. Op een zonnig Panhuis werd het 2-1. Voor rust was het Genrich Sillé die uit een rebound de 1-0 wist te scoren. Meteen na rust zette Byron Burgering de 2-0 op het bord. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd steeds verder. Een niet al te moeilijk afstandsschot van Urk werd gelost door goalie Van Willige, die moest toezien hoe Riekelt Nentjes de bal alsnog binnentikte. Er was toen nog zo’n 40 minuten te spelen, waarin aan beide zijden erg veel fouten werden gemaakt. Maar de drie punten zijn binnen. Koploper ACV wist ook weer te winnen, waardoor de stand bovenin niet is veranderd.

Trainer Gery Vink kon nog niet beschikken over zijn geblesseerde captain Joeri Potjes en begint met dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijd, uit bij Staphorst. Het spelbeeld in de beginfase is zoals te verwachten tegen de nummer dertien van de ranglijst. De blauwen vallen aan, Urk verdedigt. Burgering lijkt aan de linkerkant veel speelruimte te gaan krijgen, want in de eerste tien minuten zien we hem al twee keer vrij gemakkelijk zijn tegenstander voorbijsnellen. Na een kwartier heeft dat ook al succes. Burgering kan voorzetten op Veenhof, die een beetje nonchalant lijkt in te schieten. De inzet kan daardoor van de lijn worden gehaald door Klaas Kramer, maar de rebound is een prooi voor Sillé, die eenvoudig kan binnenschieten.

Genrich Sillé (11) viert zijn goal met de vormgever van de aanval Byron Burgering.

Magere 1-0 ruststand

Wat al snel volgt is een behoorlijke kans voor Burgering, die kan overnemen na een ingooi van Urk. Hij kan razendsnel doorlopen richting het doel van keeper Strijker. Zijn schot (of voorzet?) gaat hard voorlangs. Het niveau van de wedstrijd wordt er intussen niet beter op. Urk speelt erg zwak, G.V.V.V. maakt het aanvallend allemaal erg ingewikkeld, zodat veel aanvallen sterven in schoonheid. Na bijna een half uur spelen deelt ook sluitpost Van Willige in het zwakke spel. Bij een terugspeelbal, die hij heel dicht bij de eerste paal aanneemt, treuzelt hij te lang en geeft aanvaller Lucas Schraal de kans om de bal te raken, die gelukkig tegen het zijnet rolt. Zo eindigt de eerste helft in een magere 1-0 en kregen we steeds meer de indruk dat de blauwen zijn meegegaan in het zwakke spel van Urk.

Kleine opleving SV Urk

Na de aftrap van de tweede helft verdubbelt G.V.V.V. al binnen twee minuten de score. Vergara Berrio speelt zijn tegenstander uit en haalt de achterlijn, legt terug op Byron Burgering, die de bal in de verre rechterhoek binnenschiet. In de 51e minuut zien we een kleine opleving van onze gasten uit het vissersdorp, wat zelfs tot een tegendoelpunt leidt. Eerst wordt een goede voorzet niet goed verwerkt door Riekelt Nentjes. Maar diezelfde Nentjes krijgt meteen daarna een nieuwe kans die wel raak is. Een laag afstandsschot wordt losgelaten door Van Willige en kan alsnog door Nentjes worden binnen gewerkt. Het blijkt een tijdelijke opleving, want G.V.V.V. blijft de bovenliggende partij. Maar het niveau van beide elftallen blijft laag. Ook het inbrengen van een aantal wissels door coach Vink gaf geen nieuwe energie.

 

De fans werden helaas niet verwend vandaag.

Wie heeft de langste adem?

Er kwamen nog wel een paar kansen voor thuisploeg, bijvoorbeeld voor Sillé en Latif, maar het lukte niet om de beslissende 3-1 te maken. Voor Urk viel nog een mogelijkheid te noteren van Lucas Tol. Zijn afstandsschot werd met enige moeite gepakt door Van Willige.

Aangezien concurrent en koploper ACV ook weer won, blijft het verschil drie punten in het voordeel van de Assenaren, die nu al 22 wedstrijden ongeslagen zijn. De blauwen houden de druk er dus nog wel op, met nog drie wedstrijden te gaan. Het is een cliché, maar het worden voor beide ploegen allemaal finales. We zullen zien wie de langste adem heeft. Volgende week is de volgende horde DVS’33. De wedstrijd in Ermelo begint om 15.00 uur. ACV speelt thuis tegen Sportlust ’46.

Maar wel gewoon drie punten!

G.V.V.V. – SV Urk 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 15. Genrich Sillé 1-0, 47. Byron Burgering 2-0, 52. Riekelt Nentjes 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Mats Grotenbreg, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Barry Maguire, Quincy Veenhof (67. Ilias Latif), Genrich Sillé (69. Justin Spies), Byron Burgering (81. Danny de Leeuw), Mart de Jong ©, Jonathan Vergara Berrio (81. Anderson López).

Opstelling SV Urk: Richard Strijker (k), Klaas Kramer, Dick Hakvoort (60. Klaas Romkes), Jan Ras, Lucas Schraal (82. Jelle de Boer), Bennie Dunnink, Lucas Tol, Riekelt-Jan Brands, Johannes Schrijver, Riekelt Nentjes, Hessel Snoek (60. Pieter Brands).

Scheidsrechter: L.E. Cantineau (Voorburg)
Aantal toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops