Potjes wil niet spreken over weinig vertrouwen: ‘Snap ik wel vanaf zijkant’

  • In de media

Joeri Potjes baalde zaterdag na de nederlaag van zijn ploeg tegen FC Rijnvogels zichtbaar. De verdediger maakte een week na zijn rentree ook op eigen veld weer wedstrijdminuten, maar slaagde er niet in om met zijn ploeg resultaat te halen.

Verscheen Joeri Potjes vorige week in Ermelo weer binnen de lijnen, maakte hij zaterdag op sportpark Panhuis ook weer zijn wedstrijdminuten. “Heb er een maandje uit gelegen. Vorige week al wel minuten gemaakt en vandaag weer wat. Voor mij persoonlijk wel blij om weer minuten te maken na een maand afwezigheid.”

“Maar goed, het gevoel van een nederlaag overheerst op dit moment. Natuurlijk ben ik daar hartstikke teleurgesteld over. We moeten nu de koppen bij elkaar steken en op naar de nacompetitie en er zaterdag voor zorgen dat we met een goed gevoel die nacompetitie in gaan. We moeten daarom de laatste competitiewedstrijd toch nog proberen te winnen”, antwoordt Potjes op de vraag wat er nog op het spel staat tegen Barendrecht.

‘Dan moet je dik voor staan’

Een nederlaag vlak voor de start van de nacompetitie kan een deuk betekenen in het zelfvertrouwen, al voelt dat voor Potjes absoluut niet zo. “Ik had de laatste tijd juist het idee dat het vertrouwen volledig aanwezig was. Maar inderdaad, als je vandaag naar de eerste helft kijkt hadden wij volgens mij genoeg kansen en moet je dik voor staan in de rust. De tweede helft zakt het inderdaad wel wat weg en snap ik dat het vanaf de zijkant lijkt alsof er niet veel meer in zat.”

“Ja, waar dat mee te maken heeft? Of we te graag of gehaast die 1-1 wilde maken? Uiteindelijk maak je die 1-1, toen had ik wel het gevoel dat we er echt overheen konden. Dan krijg je toch weer uit een standaardsituatie de 1-2 tegen. Je moest toen nog twee keer scoren, omdat je moest winnen om ACV Assen eventueel te kunnen achterhalen.”

‘Ik ben honderd procent fit’

Kan trainer Gery Vink in de nacompetitie rekenen op een fitte Joeri Potjes? “Voor mijn gevoel wel. Ik voel het nog wel af en toe, maar dat is niet echt pijn meer. Het heeft toch even tijd nodig voordat je die blessure helemaal niet meer voelt. Ik ben voor de rest honderd procent fit, train al een paar weken volledig mee. Ik voel me verder helemaal top”, is de verdediger optimistisch.

Potjes ervoer hoe frustrerend het is om geen invloed te kunnen hebben op een wedstrijd als deze. “Als je in het veld staat word je al gek, maar vanaf de zijkant is het alleen maar erger. Dan heb je er natuurlijk geen invloed op. Dan is het alleen maar meer frustrerend voor mij persoonlijk.” Hij werd helemaal gek toen hij zag hoe FC Rijnvogels de eerste bal richting doel wel benutte.

‘Dan weet je dat je het lastig krijgt’

“Ja, je ziet vaak zat dat als je zelf de kansen niet maakt de ander het bij de eerste kans wel doet. Daar is onze eerste helft vanmiddag een perfect voorbeeld van. Hadden in het eerste kwartier twee of drie opgelegde kansen. Dan maak je ze niet en krijg je hem vanuit een standaardsituatie tegen. Dan weet je gewoon dat je het lastig krijgt. Het is geen verkeerde ploeg, het is gewoon subtop dus dan ga je een hele lastige wedstrijd tegemoet als je tegen hen achter komt.”

Voordat de nacompetitie start dus eerst nog even de laatste speelronde bij en tegen BVV Barendrecht. “Die winnen en in ieder geval met een goed gevoel de nacompetitie in zal cruciaal worden.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer