Gery Vink is ontevreden over prestatie, maar ‘het resultaat is heilig’

  • In de media

De vertoning van zijn ploeg kon Gery Vink na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Urk niet tevreden stemmen. Het resultaat is echter heilig voor de oefenmeester en dus kan ook dit duel worden afgevinkt. ‘Heel houden en finales spelen.’

“Opgelucht na het eindsignaal. Ja, dat is wel het juiste understatement. Het was een matige, hele matige wedstrijd waarin je eigenlijk heel goed begint. Dat zag er goed uit, een goede goal, goede energie. Daarna word je min of meer in slaap gesust, lijkt het wel. Slordig. Vond het heel slordig de eerste helft”, blikt Gery Vink terug op de eerste driekwartier.

Die ontevredenheid uitte hij dan ook bij zijn groep in de rust. “Vooral over de vervolgpass na het omschakelingsmoment. Iedere bal was balverlies. Ook de belangrijke spelers waren bij ons heel rommelig in keuzes. Dan zie je zo’n wedstrijd langzaam uit je handen glippen in dominantie, fris en fruitig aanvallen. Dan heb je sporadisch nog wel een paar goede aanvallen erbij, waar je er eentje moet prikken. Dat doe je niet en blijf je met 1-0 voorstaan.”

‘Dan krijg je voldoening’

“Na de opmerkingen in de rust kom je fantastisch de kleedkamer uit met een geweldige goal. Dan krijg je voldoening van wat je in de rust tegen de jongens zei. Ik vond uiteindelijk de frisheid er wel na de 2-0, maar op het moment dat wij de 2-1 tegen kregen zie je los zand. Linies worden groter, de omschakelingsmomenten worden zwaarder bij een aantal spelers. De irritatiegrens wordt groter.”

Het kon Vink niet bekoren hoe zijn ploeg zich op dat moment presenteerde. “Nee, al met al zeer ontevreden over de manier waarop wij speelden als liefhebbers van goed, fris en aanvallend voetbal. Tevreden over het resultaat, uiteindelijk is dat ook heilig. Heb net wel tegen de jongens gezegd dat zij niet elke week zo kunnen blijven voetballen. Je moet wel wat meer energie gaan leveren in kwaliteit. Je ziet dat we naar het einde van een lange serie toewerken, daar hebben we allemaal last van. Maar we hebben gewonnen.”

‘Dat heb ik de groep ook voorgehouden’

Door de latere start van Sparta Nijkerk – ACV Assen hield hij die wedstrijd uiteraard ook nauwlettend in de gaten. “Het werd nog even spannend daar. Maar ja, ik heb gezegd: 72 punten en dan zien we wel waar we uitkomen. Dat heb ik de groep ook voorgehouden. Heel houden en van wedstrijd tot wedstrijd finales spelen.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer