Vink wist dat moment eraan zat te komen: ‘Nu onze ruggen rechten’

  • In de media

Gery Vink wist dat een uitglijder van ACV Assen of G.V.V.V. eraan zat te komen en is blij dat het dan zaterdag maar gebeurde. ‘Nu moeten we onze ruggen rechten en met veel plezier en energie die nacompetitie ingaan.’

Wat moet je na zo’n wedstrijd zeggen tegen de groep? “Nou, ik ben wel heel rustig gebleven. Belangrijk is dat je nu de zaak heel houdt, energie put richting de nacompetitie. Het zat eraan te komen. Er moest een moment van ACV Assen of van ons komen dat je steken laat vallen. Wij doen het vandaag. Of het terecht of onterecht is, doet er nu even niet toe. Ik vind dat je nu de zaak heel moet houden, fit moet blijven en energierijk de nacompetitie in moet.”

“Uiteindelijk gaat voetbal ook om scoren. Ik zei net tegen de jongens dat wij vandaag een eerste helft hebben afgeleverd die weinig ploegen tentoon kunnen stellen. Als je kijkt naar de dynamiek, zeven honderd procent kansen tegen FC Rijnvogels die een heel interessante ploeg hebben. De eerste helft speelden wij eigenlijk een uitstekende wedstrijd en kon ik niemand wat verwijten, behalve dat wij geen doelpunt maakten.”

‘Dan creëeren wij een stuk minder’

Toch kon G.V.V.V. na rust lange tijd niet echt iets tegenover de voorsprong van de bezoekers zetten. “Dan zie je zo’n tweede helft. Dat deed FC Rijnvogels goed vandaag. Die maakten van elk moment gebruik om het spel dood te maken om ons uit het ritme te halen. Ja, dan creëren wij in de tweede helft een stuk minder. Dan komen wij uiteindelijk na wat wisselingen terug tot 1-1. Dan ga je met wat risico spelen en dan is het weer een dode spelsituatie waar je de 1-2 tegen krijgt.”

“Dat is even zuur. Die had ik niet zien aankomen dat wij hier zouden verliezen vandaag. Nu is het gewoon ook de zaak bij elkaar pakken en op naar de nacompetitie. We hebben een goede ervaring van vorig jaar. Toen was het een moment van succes dat wij de nacompetitie haalden. Iedereen keek ernaar uit om de nacompetitie te halen. Nu waren wij erop uit om het kampioenschap binnen te halen, dan is die nacompetitie een soort teleurstelling.”

Blij met de beslissing

Gery Vink is daarom blij dat de beslissing zaterdag al viel. “Anders heb je volgende week die teleurstelling. Dan heb je maar twee of drie dagen om het te verwerken. Nu kunnen we tegen Barendrecht onze ruggen rechten en met heel veel plezier en energie die nacompetitie ingaan.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer