Wegafsluitingen aan oostkant Veenendaal door wielerronde #VV23

  • De club

Dit weekend staat Veenendaal naast de wedstrijd G.V.V.V. – FC Rijnvogels ook in het teken van de wielerronde Veenendaal – Veenendaal. Deze grote koers rijdt veel rondom onze gemeente en dus kan het betekenen dat je afsluitingen treft zaterdag.

Al sinds de eerste koers in 1985 is de wielerklassieker een begrip in het land, maar ook daarbuiten. De grote koers kent bekende winnaars en is sinds 2022 onderdeel uit van de Lotto Cycling Cup. Dat betekent onder meer live tv-verslag via Eurosport en Sporza. Een groot wielerfeest dus.

Vijf rondes

De renners komen in de koers vijf keer door het centrum van Veenendaal en rijden via de oostzijde de gemeente in en uit. Bezoekers van onze wedstrijd die komen uit de richting Achterberg/Rhenen/A15 kunnen dus te maken krijgen met afsluitingen om de renners door te laten. Het zijn steeds opstoppingen van een korte periode, totdat iedereen uit de koers gepasseerd is.

Zoals je hierboven op de kaart kan zien blijven de hoofdwegen doorgaans goed bereikbaar, maar kan het oversteken van de Cuneraweg zorgen voor wat vertraging. De Veenendaal – Veenendaal vertrekt om 13.00 uur vanuit het centrum van Veenendaal, dus jeugdwedstrijden in de ochtend merken niets van deze wielerronde.

Ander nieuws

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 25 juni 2024
Lees meer

Van de bestuurstafel // terugblik, ontwikkelingen en vooruitzichten

De club | 17 juni 2024
Lees meer

Afscheid scheidsrechtercoördinator Ed Meulenbroek

De club | 15 juni 2024
Lees meer