G.V.V.V. bereikt finale na overtuigende tweede helft tegen Hercules

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de finale van de nacompetitie voor promotie naar de Jack’s League bereikt. De blauwhemden spoelden op eigen veld de 1-0 achterstand tegen USV Hercules in de tweede helft weg: 3-0. 

Tegenvaller

Na gezamenlijke de lunch te hebben genoten, bleek dat Mart de Jong zich niet goed voelde en niet zou kunnen spelen. Een fikse tegenvaller voor de ploeg van Gery Vink. G.V.V.V. begon de return tegen Hercules dan ook met enkele  wijzigingen. Genrich Sillé op de bank. Joeri Potjes keerde na een blessure weer terug in de basis en ook Quincy Veenhof speelde vanaf het begin. Danny de Leeuw nam, net als vorige week, weer plaats op het middenveld. 

Trainer René van der Kooij van Hercules dacht waarschijnlijk: ‘never chance a winning team’ en had besloten met dezelfde basisploeg te starten als in de heenwedstrijd. 

Onder grote publieke belangstelling moesten de blauwen gaan proberen het tegenvallende resultaat van vorige week zaterdag weg te poetsen. Een goede wedstrijd werd daar afgesloten met een teleurstellend verlies (1-0). Veel kansen, maar geen doelpunten en dan ook nog in de ‘dying seconds’ een doelpunt tegen. Een beste kluif dus deze return van de halve finale in de play-offs. Een snel doelpunt zou dan ook zeer op z’n plaats zijn.

De wedstrijd werd ook nog eens rechtstreeks uitgezonden op RTV Utrecht. Met de outillage als ware het een eredivisiewedstrijd, inclusief voor-, tussen- en nabeschouwing. Een platform waarop je wel moet presenteren!

Goed uit de startblokken

Al na twee minuten werd Jonathan Vergara Berrio, na een mooi hakje van Quincy Veenhof, richting goal van Hercules gedirigeerd. Zijn poging leverde jammer genoeg niets op. De afvallende bal werd door Barry Maguire alsnog strak richting het doel van Hercules geschoten. Doelman Fons Mulder stond op zijn post.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de gastheren. Pogingen van Maguire (mislukt schot) en Veenhof (naast) gingen jammerlijk de mist in. Hercules beantwoordde met een enkele uitval. Achraf Nejmi kon een poging van Tim Pieters maar ternauwernood blokken. Oppassen dus!

Het tweede kwartier kreeg Hercules wat meer lef en kwam wat vaker in de buurt van het doel van Jan van Willige. De grootste (bijna) kans was voor Bryan Burgering. Justin Spies speelde een bal in de diepte. Burgering stond op eigen helft bij de middenstip en had een vrij veld voor zich. Helaas was er een Herculaan die roet in het eten gooide en de dieptebal net genoeg toucheerde om roet in het eten te gooien.

Drinkpauze

Scheidsrechter De Brito Rogue besloot na ongeveer een half uur spelen een drinkpauze in te lassen. Met deze weersomstandigheden geen slecht idee. De weersomstandigheden buiten het veld waren dan wel niet zo tropisch als eerder dagen, maar op het veld waren ze waarschijnlijk wel tropisch. Hercules kreeg direct na de hervatting een kans en schoot, in de persoon van Nathan Bijl. De bal, na balverlies in de verdediging van G.V.V.V., ging over. De blauwen waren alweer gewaarschuwd, Behalve zelf scoren, was het voorkomen van tegendoelpunten van ‘levensbelang’. Maar het moet gezegd, de verdediging stond weer als een huis, Achraf Nejmi speelde daar zeker een hoofdrol bij.

Ook het laatste kwartier van de eerste helft was de thuisploeg weer de bovenliggende partij. Veel echte kansen leverde dat niet op. Justin was er met zijn hoofd nog het dichtst bij. Dat wil zeggen als hij de bal uit een hoekschop van Berrio had kunnen raken.

In de extra vier minuten speeltijd van de eerste helft waren de Utrechtenaren wel heel dicht bij een doelpunt. Een inzet van Tim Pieters werd in eerste instantie door Jan van Willige gekeerd, de rebound kon maar net door Achraf Nejmi gekeerd worden.

Op jacht naar een doelpunt

Na de rust kwam G.V.V.V. opnieuw goed uit de startblokken. Taoufik Adnane was in het veld gekomen voor Tariq Dilrosun. Gelijk kwam er meer gif in de wedstrijd. Het spel werd wat directer, hetgeen in minuut 52 leidde tot de eerste treffer toen Quincy Veenhof een voorzet van Byron Burgering in het doel gleed: 1-0. Hieraan vooraf ging een mooie combinatie tussen Danny de Leeuw en Burgering. 

Daarmee was de totaalscore gelukkig weer gelijk. De eerste horde was geslecht. Nu op weg naar de volgende. Een volgend doelpunt en dus de leiding in dit tweeluik. De blauwen hadden inmiddels een duidelijk veldoverwicht in deze wedstrijd. Hercules kon zich alleen beperken tot een enkele uitval.

Met nog vijfentwintig minuten te spelen werd Justin Spies vervangen door Genrich Sillé. Spies had kramp en werd door scheidsrechter Sander de Brito Roque nog even snel gemasseerd voordat hij het veld verliet. De snelle rechterspits liet zich na de spelhervatting gelijk zien middels een afstandsschot. 

De bevrijdende tweede treffer

Quincy Veenhof schoot zijn ploeg ruim een kwartier voor tijd op voorsprong over twee wedstrijden. De spits schoot vanaf 25 meter onhoudbaar in de verre hoek en bracht G.V.V.V. daarmee virtueel in de finale.

Quincy Veenhof viert zijn tweede doelpunt, een strak afstandsschot.

In de absolute slotfase moest USV Hercules alles of niets spelen om verlenging af te dwingen, en dat leidde uiteindelijk tot de definitieve beslissing voor de thuisploeg. Byron Burgering kon, na een mooie dieptepass van (de uitstekend spelende) Danny de Leeuw, vrij opstomen en doelman Mulder in de verre hoek passeren. Hij zorgde daarmee voor de eindstand en een nog groter feest op sportpark Panhuis: 3-0. 

Daardoor staat G.V.V.V. in de finale van de nacompetitie en treft het SteDoCo, dat over twee duels de betere was tegen VVSB.

EERST UIT, DAN THUIS

De eerste wedstrijd, woensdagavond om 20.00 uur, wordt gespeeld bij SteDoCo in Hoornaar. Zaterdag is de return in Veenendaal, het aanvangstijdstip voor die wedstrijd is de gebruikelijke 14.30 uur.


G.V.V.V. – USV Hercules 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 52. Quincy Veenhof 1-0, 75. Quincy Veenhof 2-0, 89. Byron Burgering 3-0.

Gele kaarten: 38. Max Fichtinger (USV Hercules).

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun (46. Taoufik Adnane ©), Barry Maguire, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay (90. Maikel Epskamp), Joeri Potjes ©, Danny de Leeuw, Justin Spies (66. Genrich Sillé), Byron Burgering, Jonathan Vergara Berrio (90. Ali Auchi), Quincy Veenhof (83. Ilias Latif).

Opstelling USV Hercules: Fons Mulder (k), Youssef el Bouaazzati (77. Lars Vermeulen), Marijn Ploem, Björn van Gorkom, Nathan Bijl ©, Mitchell Zwart (83. Luciandro Andeloe), Oussama Lahri, Steff van Rooijen, Max Fichtinger (71. Jordi Paulina), Tim Pieters, Tim Waterink.

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque (Woudrichem)
Toeschouwers: 1800

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer