Gery Vink geniet van nacompetitie en ploeg: ‘Dat moet je ook uitstralen’

  • In de media

Wat chagrijn in de rust, na afloop een zeer tevreden trainer. Gery Vink baalde van de gemiste kansen in de eerste helft, maar genoot van de energie in zijn ploeg in het tweede bedrijf. ‘Word ik heel vrolijk van.’

“Nee, ik ben niet geschrokken”, reageert Gery Vink kort na afloop op de tactische omzetting van de bezoekers. Een lange verdediger werd na woensdag nu in de spits gepositioneerd. “Het blijft een lastige ploeg, zij speelden gelijk alles lang op die lange jongen. Dat deden zij goed. Wat wij niet goed deden was bij iedere tweede bal weer balverlies. Dan krijg je rommeligheid, geen rust in de ploeg. Dat was dan ook duidelijk zichtbaar.”

“Zij werden nog gevaarlijk ook, dat is natuurlijk niet goed. Jan van Willige moest nog een keer handelend optreden. Dan scoor je een goal en zie je dat er meer rust in de ploeg komt. Dan moet je eigenlijk de 2-0 en 3-0 maken voor de rust, dat deden wij niet. Daarom ging ik niet zo blij de rust in, want zo goed was het niet. Met name waar wij in een fase zitten waar je veel energie met elkaar moet tanken van alle wedstrijden die er nu zijn.”

‘Dat moet eraf druipen’

De trainer kijkt uit naar de komende wedstrijden en wil dat enthousiasme graag op zijn spelers overbrengen. “Ik heb de jongens ook verteld dat dit de mooiste periode is, die je kan voetballen. Lekker weer, veel publiek. Het wordt drukker en drukker. Je moet wel gaan uitstralen dat je wil promoveren. Dat moet eraf druipen, dat hebben we de eerste helft niet gedaan.”

Kan zijn ploeg nu alleen nog maar wedstrijden winnen voor het gevoel, terwijl vorig seizoen je alleen maar kon verliezen? “Ik weet niet of dat het juiste is. Vorig jaar kwamen wij van dood en begraven en waren wij heel blij met het behalen van de nacompetitie. Dit seizoen hebben wij vanaf het begin uitgesproken dat wij kampioen wilden worden. We hebben misschien het geluk gehad dat een week voor het einde van de competitie de kampioen al bekend was. Daardoor hadden wij een extra week om dat te verwerken.”

‘Prachtige ploeg met bereidwillige jongens’

“Nu krijgen wij een tweede kans. Ik moet zeggen, als je dan ziet hoe wij hier de tweede helft afhandelen, dan word ik daar wel heel vrolijk en blij van. Dat is het hele jaar wel zo, hoor. Ik heb een prachtige ploeg met bereidwillige jongens. Nu zit er ook een spanningsveld op. Daarin staat vaak de echte op die met dat spanningsveld kunnen renderen en leveren. Wij hebben een ervaring van vorig jaar en hopelijk zijn wij straks een illusie rijken en niet armer, zoals toen.

Nu wacht USV Hercules. Of hij zijn ploeg daarvoor moet motiveren? “Ik denk dat zij wel indruk hebben gemaakt met die 6-0. Dat heeft impact. Dat heb je zelf ook. Hoe lekker was het geweest als je hier 7-0 of 8-0 gewonnen had. 6-0 tegen IJsselmeervogels, dat maakt op iedereen indruk. Wat je nu gaat krijgen is een heel mooi aantal toeschouwers. Het staat bomvol rond het veld. Dat zijn taferelen waar je als speler heel graag in wil spelen.”

‘Ik vind het nogal wat’

Toch is in die nacompetitie nog veel onzeker, door de zaak rondom BVV Barendrecht. “Wat vind je ervan?”, herhaalt Vink de vraag. “Ik ben niet blij. Je hebt te maken met zeven ploegen, waarvan spelers na 17 juni al plannen hebben gemaakt. Ik vind het nogal wat als dit ook daadwerkelijk doorgaat. Een ploeg die het laat lopen, dat dan zeven ploegen zich moeten aanpassen. De jongens hebben ook vakantie nodig en het gevolg is ook weer dat je een korte periode van herstel hebt voor het nieuwe seizoen.”

“Al met al hoop ik dat de KNVB tot inkeer komt en denkt ‘jongens, dit is het standpunt en 17 juni de laatste wedstrijd’. Dat zal alleen niet meer gebeuren. Dus ja, we gaan in afwachting van maandag. In ieder geval zijn wij in de tweede ronde. Nog vier wedstrijden te gaan.”

Interview: RTV Utrecht/René van den Berg
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer