Gery Vink vol vertrouwen richting zaterdag: ‘Waren heel goed als team’

  • In de media

Ondanks het overtuigende spel in Utrecht, stond trainer Gery Vink met zijn ploeg zaterdagavond met lege handen. Gelukkig hebben de blauwhemden nog een kans om het goed te maken. ‘Daar ben ik van overtuigd.’

Gery Vink kon zich na afloop vinden in de complimenten die zijn ploeg kreeg voor het vertoonde spel. “Ja, klopt. Goede wedstrijd gespeeld. Eerste helft was het veld iets beter bespeelbaar, tweede helft werd het droger. Dan zie je dat wij op een snel veld goed tot ons recht komen. Vind dat wij heel dominant zijn, alhoewel Hercules ook nog wel twee kansen kreeg in de eerste helft.”

“Wij waren heel goed, je vergeet alleen te scoren. Uiteindelijk vond ik ons de tweede helft nog dominanter. De wedstrijd duurt natuurlijk 95 minuten, zij krijgen altijd een mogelijkheid. Zij schieten hem wel fantastisch binnen. Weet niet of het überhaupt een kans was, ik vond niet dat onze rechtsback heel goed stond. 0-0 was prima geweest, 1-0 is niet onoverkomelijk. Gezien het spelbeeld heb ik veel vertrouwen in volgende week zaterdag.”

‘Het verbaast mij niet’

G.V.V.V. gaf zaterdagavond een visitekaartje af, maar moet toch in de achtervolging. “Dat maakt het ook zuurder als je het niet omzet in doelpunten. Het verbaast mij niet, heb het niet openlijk uitgesproken. Met name als een elftal als Hercules tegen IJsselmeervogels met elf doelpunten verschil wint in twee wedstrijden is dat respectvol, verrassend. Dus ik verwachte wel een degelijke, goed georganiseerde tegenstander.”

“Dat bleek ook wel zo te zijn, maar wij waren vandaag wel heel goed als team maar niet in de afwerking. Ik denk dat het tactisch goed stond. Was er heel tevreden over. Ook de uitvoering, iedereen stond goed. Voor de wedstrijd kregen wij een domper dat Joeri Potjes niet honderd procent was, dat hebben we voortreffelijk ingevuld.”

‘Volgende week negentig minuten om het goed te maken’

Vink wil zijn tevredenheid over de speelwijze boventoon laten voeren in aanloop naar volgende week. “Het is heel betrekkelijk het voetbal: 88 minuten ben je tevreden met 0-0. Speel je een uitstekende wedstrijd. Ja, 1-0. Dan is er natuurlijk een totaal ander gevoel. Terwijl het gevoel moet overheersen dat de veel betere ploeg niet gewonnen heeft. Daar koop je niets voor. Volgende week hebben we negentig minuten om het goed te maken. Daar ben ik van overtuigd.”

Door de vertraging in de play-offs heeft hij nu een volle week om zich voor te bereiden op de return. “Ja, dat is zeker een voordeel. Als je drie wedstrijden in een week speelt, dan hakt dat erin. De warmte vandaag ook meespelend. Gelukkig speelden wij vandaag op natuurgras. Natuurlijk een groot voordeel met het branden onder je voet. Het voetbal leeft ook veel meer. Dat plezier zag je ook van de spelers afdruipen. Complimenten naar Hercules dat zij zo’n goede mat hebben gecreëerd voor vandaag. Wij hebben ook een goede mat, dus op naar volgende week.”

Interview: RTV Utrecht/René van den Berg
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer