G.V.V.V. wint ook thuis van SteDoCo en is terug in de tweede divisie!

  • Wedstrijdverslagen

Na een mooie 1-2 overwinning in Hoornaar maakten de blauwen thuis geen fout. In Veenendaal wist de ploeg uit Hoornaar geen vuist te maken. G.V.V.V. speelde goed en wachtte rustig haar kansen af. Het eerste doelpunt van Quincy Veenhof leek eigenlijk niet op een kans, want het afstandsschot leek een makkelijke prooi voor keeper Fockert te moeten worden, maar die verkeek zich op een lastige stuit en zag de bal strak in de hoek verdwijnen. Daarna scoorde invaller Latif ook nog de 2-0. Dit betekende dus een 4-1 voorsprong voor G.V.V.V. en geen vuiltje aan de lucht. De blauwen speelden de wedstrijd rustig uit en konden beginnen aan een mooi verlaat feestje voor het 75-jarig jubileum.

De meegereisde fans uit Hoornaar waren goed voorbereid op de wedstrijd. Ze hingen de boardings en de reclameborden vol met boerenzakdoeken. Was dat om hun tranen te drogen na afloop?

Nee, alle gekheid op een stokje en alle respect voor SteDoCo: maar je kunt rustig zeggen dat G.V.V.V. een hele knappe prestatie heeft geleverd door deze nacompetitie te winnen. Toen het seizoen begon is steeds uitgesproken: we willen kampioen worden. Een tijd lang waren de blauwen goed op weg, maar toen stond ACV op, dat de laatste maanden niet te verslaan bleek en dus ook terecht het kampioenschap opeiste. Die teleurstelling werd goed verwerkt en de ploeg van Gery Vink herpakte zich. We zagen het goede spel dat we eerder in de competitie hadden gezien weer terugkomen. Het gevolg: een vrij gemakkelijk eerste ronde tegen Groene Ster doorgekomen, de geduchte tegenstander Hercules ook ruim verslagen. En nu SteDoCo, ook niet bepaald de minste uit de competitie ‘22/’23 met opgeteld 4-1 uitschakelen. Petje af voor Vink, zijn staf en alle spelers!

De wedstrijd

De spanning stond er aan beide kanten vol op, dat was voelbaar en merkbaar. SteDoCo probeert meteen wat druk te zetten, wat in de tweede minuut resulteert in een eerst momentje voor het doel van Van Willige. Van Nuland komt de zestien in en wordt opgevangen door Potjes. Van Nuland gaat tegen de grond en het uitpubliek schreeuwt om een penalty. De scheids ziet er echter niets in. Tien minuten later wordt het weer gevaarlijk, als Kuyper zich tussen Potjes en Nejmi door wurmt en in schietpositie dreigt te komen. Hij glijdt echter een beetje weg als hij dat schot wil lossen, waardoor de bal ruim naast het doel gaat. Meteen daarna zien we een mooie aanval van G.V.V.V. Burgering haalt de achterlijn na een mooie diepe pass van De Leeuw, legt terug op De Jong, maar zijn schot wordt geblockt door Cortie.

Fockert te laat: 1-0

Er volgt een periode waarin niet zo heel veel gebeurt. G.V.V.V. is duidelijk beter, maar wat ontbreekt is het omzetten naar een voorsprong. Na een half uur krijgt Kuyper van SteDoco een aardige kopkans, uit een voorzet van De Zwart. De bal gaat naast. Kort voor rust geeft Adnane een mooie diepe bal op Burgering, die daarna alle tijd krijgt om een goede voorzet te geven. Veenhof meldt zich voor het doel, maar krijgt de bal achter zich. Ook Maguire probeert het, met een goed schot na een een-tweetje met De Leeuw, maar doelman Fockert kan de bal vrij gemakkelijk pakken. En dan, als we net allemaal denken dat we met een gelijke stand de rust in zouden gaan, valt toch de 1-0 voor de thuisploeg. Veenhof krijgt de bal vrij plotseling voor zijn voeten, na een goed block van De Jong op Cortie. Hij besluit van een meter of 25 uit te halen, een schot dat houdbaar leek en er eigenlijk niet in kon. Maar Fockert was net te laat in de hoek zag de bal daar strak in verdwijnen. Het leek de genadeklap voor SteDoCo.

Quincy Veenhof viert zijn goal met Mart de Jong

SteDoCo onmachtig

Na rust is het SteDoCo dat gaat voor een alles-of-niets poging en probeert aan te vallen. G.V.V.V. is meer bezig de voorsprong te verdedigen en dat gaat ze minder goed af. SteDoCo krijgt het echter maar niet voor elkaar om echt gevaarlijk te worden. Pas in de 68e minuut weet de ploeg uit Hoornaar gevaarlijk te worden. De kopbal van Schröder eindigt echter veilig in de handen van Van Willige.

Latif met de 2-0

In de 72e minuut maakt Latif, tien minuten daarvoor ingevallen voor Veenhof, aan de laatste illusies van SteDoCo een eind. Sillé neemt de bal op eigen helft handig over van een van de verdedigers van SteDoCo en neemt hem op volle snelheid mee. Vlak bij Fockert kan hij rustig breedleggen op Latif, die geen moeite heeft binnen te schuiven. Het feest kan voor de blauwen dan alvast beginnen.

Ilias Latif heeft oog voor het knappe voorbereidende werk van Genrich Sille

In de 79e minuut wordt Danny de Leeuw gewisseld voor Justin Spies. Het is een mooi moment voor de fantastische balvaste speler, die de laatste tijd weer helemaal terug was van weggeweest na blessureleed. Hij verlaat de club na negen seizoenen en 249 wedstrijden. Of zou hij zich nog bedenken, na de promotie? Wie zal het zeggen…

Danny de Leeuw verlaat onder applaus het veld

Feest!

Na nog een vlammend afstandsschot van Burgering krijgt SteDoCo vijf minuten voor tijd nog hun beste kans van de tweede helft. De inzet van Van Overbeek wordt goed gered door Van Willige. In de blessuretijd krijgt Latif nog een enorme kans om een extra uitroepteken achter de wedstrijd te zetten, maar hij mist de voorzet van Burgering bij de tweede paal.

Het eindsignaal! G.V.V.V. is terug in de tweede divisie!


GVVV – SteDoCo 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 45+1. Quincy Veenhof 1-0, 72. Ilias Latif 2-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Taoufik Adnane © (70. Tariq Dilrosun), Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Barry Maguire, Danny de Leeuw (79. Justin Spies), Quincy Veenhof (58. Ilias Latif), Byron Burgering, Joeri Potjes ©, Mart de Jong, Jonathan Vergara Berrio (46. Genrich Sillé).

Opstelling Stedoco: Maarten de Fockert (k), Ibrahim Touré, Yannick Cortie, Danny van Haaren (46. Everon Pisas), Akram Salhi (67. Amoros Nshimirimana), Joran Schröder ©, Sjaak Kuyper (86. Ingo van Weert), Simon van Zeelst, Mitchell de Zwart (46. Elvio van Overbeek), Jeffrey van Nuland, Jesse Wielenga (50. Milad Intezar).

Geel: 27. Yannick Cortie (SteDoCo), 64. Joeri Potjes, 89. Justin Spies (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: T.R. Winkel (Leermens)
Aantal toeschouwers: 2.400

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer