G.V.V.V. stoot na doelpuntrijke return door naar halve finale play-offs

  • Wedstrijdverslagen

Zonder al te veel moeite heeft G.V.V.V. zaterdagmiddag de halve finale van de play-offs bereikt. De blauwhemden versloegen Groene Ster na de 0-2 in Heerlerheide nu op eigen veld met 4-0.

Daags na de heenwedstrijd in Heerlerheide, was het affiche nu in omgekeerde vorm op sportpark Panhuis. De ploeg van trainer Gery Vink won afgelopen woensdag met 0-2 op bezoek bij Groene Ster en had de taak om dat vandaag op eigen veld te verdedigen. De oefenmeester stelde daarvoor dezelfde elf spelers op en zag Danny de Leeuw terugkeren op de reservebank.

Ook vandaag weer een puike partij van Barry Maguire.

Eerste kansje van de wedstrijd kwam na zeven minuten op naam van Byron Burgering. De snelle buitenspeler kreeg na een mooie lange voorzet van Jonathan Vergara Berrio de kans om breed te leggen, maar probeerde het met een hard schot op het doel van sluitpost Voss. Hij vond daarin te veel spelers in de baan van zijn schot, waardoor Groene Ster eenvoudig kon opruimen.

Slordigheid

Het spelbeeld van de Veenendaalse formatie was slordig en Groene Ster greep dat aan om te proberen zo snel mogelijk de treffer te scoren, waarmee het de spanning terugbracht in de return van de eerste ronde. Trainer Maurice Verbunt had zijn basisteam op één positie gewisseld, Tarrazi (woensdag ingevallen) speelde voor Breukers. Na een klein kwartier was het in die gelegenheid, toen een laag schot van Shaquille Simmons onderweg gevaarlijk van richting veranderde en op Jan van Willige’s doel afvloog. Barry Maguire kon uiteindelijk opruimen voordat de bal kans had richting het doel van G.V.V.V. te verdwijnen.

In de 21e minuut een uittrap van Jan van Willige, door te lang te treuzelen van verschillende spelers werd een veelbelovende kans om zeep geholpen.

Tariq Dilrosun houdt zijn directe tegenstander Shaquille Simmons van de bal.

Groene Ster pakte in die beginfase het initiatief en de blauwen beperkten zich tot enkele uitvallen. Ondanks het slordige spel, vielen de beste kansen wel te noteren aan de zijde van G.V.V.V. Justin Spies brak na een klein halfuur spelen door en kon vanaf de rechterkant opstomen richting het doel. Byron Burgering was aan de linkerkant meegelopen, maar Spies probeerde het zelf en schoof de bal voorlangs het doel van de bezoekers.

Openingstreffer

Twee minuten later was het wel raak. Quincy Veenhof hield de bal sterk in bezit, met een verdediging hangend aan zijn schouder terwijl ook de doelman op hem af kwam rennen. Met zijn tenen schoof hij de bal naar Byron Burgering, die met een hard schot een speler op de lijn raakte. Die kon alleen maar wegdraaien en niet meer voorkomen dat het 1-0 werd.

Quincy Veenhof wordt geknuffeld na zijn voorbereidende actie wat tot de 1-0 leidde.

Een mooie dieptepass van Maguire kon door Burgering niet doeltreffend afgerond worden, doelman Mark Voss stond in de weg. Vlak voor rust was diezelfde Byron Burgering betrokken bij een nieuwe grote kans, waar hij in de doelmond aflegde op de meegelopen Quiermo Dumay. De linksback kon schieten, maar had zijn vizier niet op scherp en legde de bal met een schot een meter naast de verkeerde kant van de paal. De blauwhemden hadden zich voor rust al op een grotere voorsprong moeten zetten, kansen waren er genoeg.

Meer geluk dan wijsheid

Ondanks de totale tussenstand van 3-0 was G.V.V.V. niet van plan om gas terug te nemen na rust. Nog geen minuut onderweg knikte Mart de Jong gelukkig binnen. Een teruggekaatst schot kwam op de neus van de middenvelder terecht, die onbewust de 2-0 van de middag tegen de touwen legde. De vreugde was er absoluut niet minder om en voor zover er nog enige twijfel was, bevestigde hij dat zijn ploeg zou doorstromen  naar de halve finale.

Mart de Jong, goed voor twee doelpunten!

Jan van Willige kreeg nog de kans zich te onderscheiden, een schot van de ingevallen Amin Elalji stompte hij hoekschop.

Maar voor Gery Vink was het tijd om krachten te sparen. Liefst vier spelers haalde hij naar de kant. Met Mats Grotenbreg, Taoufik Adnane, Ilias Latif en Danny de Leeuw binnen de lijnen was de honger naar een grotere voorsprong misschien nog wel verder gegroeid en bleef G.V.V.V. jagen naar doelpunten. Ilias Latif was daar al snel na zijn invalbeurt dichtbij. Byron Burgering schoot na een goede individuele actie op de kruising-lat, waarna Latif de teruggekaatste bal voor open doel jammerlijk hoog over kopte.

Lustig jagen

Bij Groene Ster was het geloof allang verdwenen en dus kon G.V.V.V. zonder enige druk van de bezoekers lustig jagen naar meer treffers dan die twee die tot dat moment zaterdagmiddag waren gevallen. Justin Spies slaagde daar na ruim een uur als eerste in. Op aangeven van Byron Burgering hoefde de energieke middenvelder bij de tweede paal alleen nog maar binnen te lopen en dat deed hij foutloos: 3-0.

Justin Spies heeft de blauwen op een 3-0 voorsprong gebracht.

De volgende aanval daarna was meteen weer raak. Opnieuw op naam van Mart de Jong, maar dit keer wel bewust. Op aangeven van Barry Maguire komt hij op randje zestienmetergebied iets naar binnen, waarna hij laag over de grond onhoudbaar bij de eerste paal binnenschiet en de 4-0 voor zijn rekening nam. Hij kon zijn geluk niet op, nadat hij voor de tweede keer die middag zijn naam door de speakers hoorde klinken.

Debuut als hoogtepunt

In de twintig minuten die daarna volgden waren Ilias Latif, Danny de Leeuw en Justin Spies nog wel dichtbij maar waren nergens echt grote kansen die een vijfde treffer hadden moeten betekenen. 

Ook Groene Ster had nog kans op een eretreffer, Safouane Ahidar schoot op de lat.

Hoogtepunt in die slotfase was nog wel het debuut van jeugdspeler Ali Auchi, die na een uitstekende indruk op de trainingsavonden nu van Gery Vink nog wat officiële minuten gegund kreeg.

Afgelopen woensdag op de bank, vandaag maakte Ali Auchi zijn debuut in het eerste elftal.

Met de 4-0 zege op zak – en de 6-0 over twee wedstrijden – plaatst G.V.V.V. zich gemakkelijk voor de halve finale van de nacompetitie om dat begeerde plekje in de Jack’s League. Daarin treft het de winnaar van het tweeluik tussen Hercules en IJsselmeervogels. Wanneer die wedstrijden gespeeld gaan worden is nog even afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de tuchtzaak tegen Barendrecht. Zodra daarover meer bekend is, lees je dat uiteraard op onze website en socials.


G.V.V.V. – Groene Ster 1-0 (4-0)

Scoreverloop: 29. Byron Burgering 1-0, 47. Mart de Jong 2-0, 63. Justin Spies 3-0, 68. Mart de Jong 4-0.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun (52. Mats Grotenbreg), Achraf Nejmi, Joeri Potjes © (52. Taoufik Adnane ©), Quiermo Dumay, Justin Spies, Barry Maguire, Mart de Jong (80. Ali Auchi), Jonathan Vergara Berrio (52. Danny de Leeuw), Quincy Veenhof (52. Ilias Latif), Byron Burgering.

Opstelling Groene Ster: Mark Voss (k.), Joris de Klein, Dennis Petit, Mitchel Keulen, Zakaria Tarrazi (46. Amin Elalji), Joey Dekkers, Bryan Simons, Safouane Ahidar (80. Jelle Willems), Danny Stassar, Dylan Zwartjes ©, Shaquille Simmons.

Scheidsrechter: Dhr. S. Dröge (Zuidlaren)
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Wedstrijdverslagen | 20 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer