Late tegentreffer maakt return voor G.V.V.V. nog iets uitdagender

G.V.V.V. 0
hercules_logo 1
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft een kater overgehouden aan de heenwedstrijd tegen USV Hercules. De blauwhemden waren nagenoeg de hele wedstrijd bovenliggend in Utrecht, maar liepen in de absolute slotfase een domper op toen de gastheren de 1-0 scoorden.

Met een aanpassing in de basiself startte G.V.V.V. in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Jack’s League. Jonathan Vergara Berrio werd door trainer Gery Vink in de spits gepositioneerd, met Genrich Sillé en Byron Burgering op de flanken. Daardoor moest vaak vaste spits Quincy Veenhof in de dug-out plaastnemen. In de warming-up kwam daar nog een zeer onverwachte wijziging bij, toen aanvoerder Joeri Potjes aangaf niet te kunnen starten. Barry Maguire schoof daardoor terug naar de laatste linie en Danny de Leeuw nam zijn plaats in op het middenveld.

Genrich Sillé, terug van een blessure, was na een kwartier spelen dicht bij de openingstreffer.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van Mart de Jong. Een afvallende bal schoot de middenvelder hard naast het doel van Hercules-sluitpost Mulder. Ook Hercules liet zich al vroeg zien. Tim Waterink kon na negen minuten zo door de verdediging heen lopen, waardoor Jan van Willige moest ingrijpen. Dat deed hij succesvol, want via een spagaat kwam de bal tegen zijn voet en voorkwam hij een vroege tegentreffer.

Goede mogelijkheden

Na een klein kwartier mocht Jonathan Vergara Berrio vanaf achttien meter aanleggen voor een vrije trap. Het leverde een zeer goede doelkans op, die door doelman Mulder, nadat die eerst tegen de lat was gekomen, met de vingertoppen uiteindelijk uit zijn doelgebied kon worden gewerkt. De meegereisde supporters lieten nog maar eens van zich horen, want twee grote mogelijkheden smaakten ook hen naar meer.

Jonathan Vergara Berrio in duel met captain Nathan Bijl.

Byron Burgering was de eerste die daarna direct voor gevaar zorgde, maar hij schoot na een befaamde rush zelf in plaats voor te geven op zijn inlopende teammaten. Ook op de volgende kans hoefde de blauwe aanhang niet te wachten. Want na een goede onderschepping en voortzetting van Justin Spies kon Genrich Sillé vanaf de rechterkant proberen de score te openen. Ook hij slaagde daar niet in en vond doelman Mulder op zijn weg. Schoten daarna van Quiermo Dumay en Mart de Jong leverden ook niet het gewenste resultaat op.

Verschillende waarschuwingen

Toch deelde de thuisploeg ook nog verschillende waarschuwingen uit, waarvan Tim Waterink de grootste kreeg. Uit een counter ging de voorste linie op hoge snelheid richting doel, waar de blauwe verdediging de handen vol had om een kans te voorkomen. Uiteindelijk mocht Waterink voor open doel aanleggen, maar schoot hij hoog over het doel tot opluchting van de Veenendaalse aanhang. Ook was er prima ingreep van Quiermo Dumay op de doorgebroken Tim Pieters en zocht Max Fichtinger, na een lange bal van goalie Mulder het doel te hoog. Die was precies het spelletje wat de gastheren zoveel mogelijk trachten te doen. Lange ballen en dan maar hopen op doorkoppen richting de aanvallers die de ruimte zochten. Gelukkig lukte dit maar sporadisch, want de blauwe defensie had er heel vaak goed het oog in. En tussendoor waren ze zelf ook gevaarlijk geweest via Sillé die Vergara Berrio bediende, wiens kopbal net naast ging.

Tariq Dilrosun was vlak voor de thee dichtbij een treffer.

Op slag van rust kreeg G.V.V.V. nog twee goede kansen. Allereerst Tariq Dilrosun, die een minuut voor de thee met het hoofd een hoekschop mocht verwerken. Hij kon het leder helaas niet lekker raken, waardoor de bal over het doel ging. Daarna kreeg Jonathan Vergara Berrio, na een prachtige pass van Barry Maguire, de allergrootste kans om de score te openen. De aanname op de borst was perfect, maar de afwerking liet helaas veel te wensen over, want de bal vloog naast en over.

Veel balbezit voor gasten

G.V.V.V. kwam goed uit de kleedkamer en drong Hercules terug op eigen helft. De thuisploeg werd slordig en had moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Er ontstond al snel een dubieus moment toen Byron Burgering een mooie pass van gelegenheids centrale verdediger Maguire oppikte. Hij leek daarbij op weg richting vijandelijk doel. Maar de linesman stak daar een vlaggetje voor vanwege vermeend off-side. Vanaf de tribune gezien was daar geen sprake van en meerdere mensen in de omgeving van uw verslaggever ondersteunden die visie. Maar logischerwijs leverde dat geen verandering in de beslissing op. Toch lukte het de ploeg van trainer Gery Vink veelal niet om gebruik te maken van het het merendeel van dat balbezit. Er ontstonden geen echte kansen of mogelijkheden. Pas twintig minuten in de tweede helft, kreeg Tariq Dilrosun weer een kansje met het hoofd maar ook die bal ging van dichtbij net over.

Kort daarna probeerde Jonathan Vergara Berrio het met een afstandsschot, waar een rare curve in zat. Het liet doelman Mulder even extra zweten, maar al frommelend hield hij zijn doel schoon. Daaropvolgend had Byron Burgering een goede actie, maar de buitenspeler kon niet tot schieten komen waardoor ook dat niet tot de verdiende voorsprong leidde. Veelzeggend over de spelverhoudingen was ook het feit dat gastheer Hercules pas tien minuten voor tijd de eerste hoekschop kreeg en dat ook nadat referee Cantineau eerst nog had door laten spelen, maar uiteindelijk wel op het vlagsignaal van zijn assistent reageerde.

Venijn in de staart

Pas in de slotfase kregen invallers Quincy Veenhof en Ilias Latif grote kansen. Allereerst Veenhof die vanaf randje zestienmeter een schietkans krijgt aangeboden door Burgering. Maar het schot van de invaller spits is teveel door het midden waardoor doelman Mulder makkelijk kan redden. In de nastoot kopte de andere invaller Latif in de handen van dezelfde sluitpost. Twee minuten later ging Latif daarna goed door op een diepe bal, die hij langs twee tegenstanders wist te koppen. Helaas rolde de bal net voorlangs het doel en ging ook die kans in de ultieme slotfase teloor.

Invaller Ilias Latif was dichtbij een treffer.

Uit het niets verzilverde Hercules de eerste kans van de tweede helft. Met een diepe bal van goalie Mulder op Tim Pieters op de linkerflank kwam Oussama Lahri in balbezit die vernietigend uithaalde. Hij schoot binnen op een manier die hij niet zo snel zal herhalen, maar dat maakte de middenvelder helemaal niets uit. Want Jan van Willige was compleet kansloos op het zeer fraaie schot, waarmee hij zijn ploeg, tegen de verhouding in, op 1-0 voorsprong bracht in de allerlaatste speelminuut van de officiële speeltijd. Quincy Veenhof was in de toegevoegde vijf minuten nog dicht bij een mogelijke gelijkmaker, maar met achterhoofd beroerde hij de bal te weinig om dicht bij het doel een verdiende gelijkmaker te scoren. Door het minimale verlies heeft G.V.V.V. volgende week zaterdag in eigen huis een net iets grotere klus om een ticket voor de finale veilig te stellen.

Vertrouwen putten

Op basis van het spelbeeld kan de hoofdmacht genoeg vertrouwen putten richting de return op eigen veld, waarin het moet proberen de achterstand tegen Hercules om te buigen in een voorsprong. Een klus die het elftal al vaker heeft geklaard dit seizoen. Of het ook deze keer gaat lukken, zie je volgende week zaterdag op het sportpark Panhuis in Veenendaal. De aftrap is om 18.00 uur. Graag tot dan!


USV Hercules – G.V.V.V. 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 90. Oussama Lahri 1-0.

Gele kaarten: 36. Barry Maguire (G.V.V.V.) 50. Steff van Rooijen, 84. Jordy Paulina (USV Hercules).

Opstelling USV Hercules: Fons Mulder (k), Youssef el Bouaazzati (59. Lars Vermeulen), Marijn PLoem, Björn van Gorkom, Nathan Bijl ©, Mitchell Zwart, Oussama Lahri (90+2. Valentijn Beck), Steff van Rooijen, Max Fichtinger (67. Jordi Paulina), Tim Pieters, Tim Waterink.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Barry Maguire, Achraf Nejmi, Quiermo Dumay, Mart de Jong ©, Danny de Leeuw, Justin Spies (82. Ilias Latif), Byron Burgering, Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé (76. Quincy Veenhof).

Scheidsrechter: Luca Cantineau (Voorburg)
Toeschouwers: 1150

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops