Maguire promoot return: ‘Die mensen gaan een hoop doelpunten zien’

  • In de media

Barry Maguire had zaterdagavond weinig aan de complimenten die zijn ploeg kreeg voor het vertoonde spel. Hij kijkt uit naar de return waarin hij herstel verwacht. ‘Hier kun je wel op verder bouwen.’

“Ik denk dat je gewoon vergeet om te winnen vandaag”, concludeert de speler kort na afloop. “Als je het heel kort samenvat is dat het eigenlijk. Ik denk dat wij gewoon de hele wedstrijd de betere ploeg zijn. Zij schieten in de hele eerste helft één keer op goal. Wij creëren in de eerste helft ook geen hele grote kansen. Kopballetje uit de corner, vrije kopkans daarin. Zijn de hele tijd aan het aanvallen.”

Als centrale verdediger zag Maguire hoe de verdediging aan de andere kant de eerste helft weinig doorliet. “Zij houden het redelijk compact achterin. Net voor de rust krijg je nog een bal die eroverheen ging, die moeten wij eigenlijk scoren. Dan ga je met 0-1 de rust in en is de wedstrijd gespeeld in dat opzicht. Dan moeten zij eruit komen.”

‘Dan zie je dat wij daarin stootkracht missen’

“Tweede helft komen zij er niet meer aan te pas. Dan zie je dat wij daarin wat stootkracht missen. Nog een goede kopbal van Tariq Dilrosun uit een corner die er eigenlijk in moet. Een minuut voor tijd staan wij verkeerd en schieten zij goed binnen”, baalt hij.

Overheerst het goede gevoel op basis van het vertoonde spel of de ontevredenheid over de nederlaag? “Beiden. In de zin van: aan de ene kant het je het goede spel laten zien, maar het is niet voldoende. Leuk dat je goed speelt, maar uiteindelijk moeten er doelpunten gemaakt worden. Dat hebben wij vaker dit seizoen gehad. Er zit een groot verschil bij ons tussen dat we er vijf of zes maken of 0-0 spelen omdat we dan de kansen niet maken of creëren. Natuurlijk is het een domper als je net voor tijd de 1-0 tegen krijgt.”

‘Het zit er wel bij ons in’

“Aan de andere kant: je speelt volgende week nog een wedstrijd. Dan heb je negentig minuten de tijd. Als je dan zoals vandaag speelt, maar alleen de kansen iets beter creëert. Klinkt makkelijk, maar het zit er wel bij ons in. Wij kunnen zo wedstrijden hebben dat we vier of vijf doelpunten maken. Weet de tegenstander ook, daarom willen zij inzakken. Moeten dat alleen wel doen, maar dat is cliché natuurlijk.”

Doordat Joeri Potjes in de warming-up geblesseerd uitstapte, werd Maguire als centrale verdediger gepositioneerd. “Het is anders, maar heb in de jeugd altijd centraal achterin gespeeld. Voor de rest ging het eigenlijk best prima. Nee, ik kan prima centraal achterin spelen. Misschien over een paar jaar als het op het middenveld wat minder wordt, kunnen we daar nog een stapje naar achteren doen”, grapt hij.

‘Dat was een noodoplossing’

“Nee, het was voor de rest prima. Denk dat ik op het middenveld net wat meer, helemaal vandaag als daar de ruimte komt, sta ik net iets hogerop en kan ik de passes geven en in de duels komen. Het was een noodoplossing in de zin van natuurlijk Mats Grotenbreg die volgend jaar hierheen gaat. Die keuze snappen we. Komt alleen net op het verkeerde moment dan dat Joeri Potjes er ook uit gaat.”

Hij is complimenteus over zijn vervanger en medespelers op het middenveld. “Denk voor de rest dat Justin Spies en Danny de Leeuw, maar ook Mart de Jong met de punt naar achteren, het daar ook goed deden.”

‘Die gaan een hoop doelpunten zien’

Complimenten wil hij nu nog even niets van weten. “Daar kopen we niets voor. Daarvoor gaan we niet door naar de finale. Je kunt er wel op verder bouwen. Genoeg dingen waar we aan moeten werken en die zeker beter kunnen. Doelpunten volgende week. We weten dat er een hoop mensen komen kijken, dus die gaan een hoop doelpunten zien.” Hij reageert gevat op het feit dat het duel live wordt uitgezonden. “Daar hebben we de goals voor bewaard. Anders komen we ook nooit meer live op tv.”

Interview: RTV Utrecht/René van den Berg
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer