Play-offs: VVSB draait het om, Hercules en G.V.V.V. klaren klus

  • Het eerste

De returns in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de Jack’s League zijn achter de rug. Hercules en G.V.V.V. hebben hun voorsprong succesvol verdedigd, terwijl VVSB de achterstand tegen DOVO wegpoetste en zich daarmee plaatste voor de halve finale.

Met de heenwedstrijden van afgelopen woensdag in het achterhoofd hadden USV Hercules, DOVO en G.V.V.V. een voorsprong op zak waarmee zij de returns zaterdagmiddag en -avond begonnen. Die van USV Hercules was het meest duidelijk, zij versloegen IJsselmeervogels afgelopen week met 6-0. Zaterdagavond deden zij op De Westmaat het kunstje nagenoeg over: zij wonnen ook in de return met grote cijfers (0-5) en plaatsten zich daarmee overtuigend voor de volgende ronde.

De lastige taak

DOVO had in eigen huis afgelopen woensdag nipt gewonnen van VVSB en had nu de lastige taak om de ploeg uit Noordwijkerhout in eigen huis niet langszij te laten komen. Met twee keer een voorsprong, ging het de tweede helft mis voor de rode buren. VVSB liep uit naar 5-2 en maakte daarmee het 1-0 verlies van de heenwedstrijd meer dan goed.

Ook de ploeg van trainer Gery Vink begon met een voorsprong aan de return tegen Groene Ster. Een matige eerste helft leverde toch een doelpunt op, waarna in de tweede helft het ticket voor de halve finale overtuigend werd binnengehaald. Het liep via doelpunten van Mart de Jong (twee treffers) en Justin Spies na de thee uit naar 4-0, waarmee het over twee wedstrijden een keurige 6-0 liet noteren.

In de wachtkamer

Door deze uitslagen zijn VVSB, USV Hercules en G.V.V.V. geplaatst voor de halve finale. De blauwhemden treffen zondagderdedivisonist USV Hercules, terwijl VVSB nog in de wachtkamer zit in afwachting van de uitslag rond Barendrecht en een opvolgende wedstrijd van TEC tegen een nader te bepalen ploeg. Daarover brengt de KNVB maandagavond meer naar buiten.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer