Voorspel de besten: doe mee aan de prijsvraag beste spelers klassement

 • Het eerste

In navolging van het seizoen ’19-’20 en ’21-’22 krijgen alle bezoekers van deze website – m.u.v. de juryleden van dit klassement – de gelegenheid om een voorspelling te doen wie in seizoen ’22-’23 zijn verkozen tot de drie beste spelers van G.V.V.V. 1. Lees hieronder verder wat u kunt en moet doen om voor de drie prijzen in aanmerking te komen.

Uitleg

Sinds jaar en dag organiseert het webredactieteam gedurende het lopende seizoen het beste spelers klassement. De juryleden beoordelen de sportieve prestaties van de spelers tijdens de gehele (na)competitie en drukken hun bevindingen uit in een rapportcijfer. Deze cijfers van de individuele juryleden worden dan bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal aanwezige leden bij een bepaalde wedstrijd en dat levert een uiteindelijk gemiddeld cijfer op voor de desbetreffende speler.
Er waren in dit onlangs afgelopen seizoen altijd minimaal vijf, en maximaal dertien juryleden aanwezig bij de in totaal 40 (34 competitie, en 6 nacompetitie) uit- en thuisduels. Het gemiddelde kwam zelfs uit op 9 beoordeelaars per duel, waarmee dus gerust kan worden gesteld dat er een zeer evenwichtige cijferreeks per speler is ontstaan.
Al die gemiddelden worden dan per individuele speler weer bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal beoordelingen. Daardoor ontstaat er een totaal gemiddeld rapportcijfer over het gehele seizoen per speler en aan de hand daarvan wordt het beste spelers klassement opgemaakt, met de bovenste drie als officiële winnaars.

Restricties

Om voor een beoordeling per wedstrijd in aanmerking te komen moet een selectiespeler wel minimaal 25 minuten hebben meegespeeld, hetzij in de basis of als invaller. En om voor de eindklassering genomineerd te kunnen worden moet ook in 2/3 van de in totaal 40 wedstrijden (is naar beneden afgrond 26) een beoordeling zijn gehaald.

Genomineerden

Dit afgelopen seizoen hebben negen spelers van de A-selectie aan al die voorwaarden voldaan en zij komen dus in aanmerking voor de uitverkiezing tot de drie beste spelers van jaargang ’22-’23. U ziet de genomineerden in volle glorie en in actie op de onderstaande fotocollage.
Het zijn in alfabetische volgorde:

Byron Burgering, Tariq Dilrosun, Quiermo Dumay, Mart de Jong, Barry Maguire, Joeri Potjes, Genrich Sillé, Quincy Veenhof en Jan van Willige.   

In het verleden werden de door webredactie ter beschikking gestelde prijzen uitgedeeld aan de drie winnaars op de afscheidsavond van de selectie na het seizoen, en werd later de eindstand gepubliceerd op de website. Helaas kon dat nu niet i.v.m. het spelen van de nacompetitie waardoor dit seizoen zeer lang duurde en de spelers en staf na afgelopen zaterdag direct aan een dik- en welverdiende vakantie zijn begonnen om straks weer fris van de lever te gaan acteren, op het niveau waar G.V.V.V. thuishoort, de Tweede Divisie.
Dit alles bracht ons op het idee om de eerder uitgevoerde prijsvraag uit seizoen ’19-’20, toen de prijsuitreiking door de covid-19 maatregelen, en vorig jaar ook door deelname aan de play-offs, niet door kon gaan, te herhalen.

Prijzen

We hebben drie cadeaubonnen ter beschikking t.w.v. vijftig, dertig en twintig euro voor degenen die het beste de juryleden kunnen imiteren zou je kunnen zeggen. Daarnaast mogen de drie winnaars ook nog een artikel naar eigen keuze kiezen uit de fanshop van de club (m.u.v. het dekbedovertrek).

Wat te doen

Om voor deze prijzen in aanmerking te komen vult u bijgaand antwoordformulier volledig in.
Dus voor- en achternaam, email en telefoonnummer en de drie spelersnamen waarvan u denkt dat de juryleden die hebben gekozen als de nummers 1, 2 en 3 met daarachter het volgens u behaalde gemiddelde rapportcijfer – met twee cijfers achter de komma nauwkeurig.
Bijvoorbeeld: Joeri Potjes 6,38 enz.
Het moeten wel drie namen zijn uit de lijst van de negen genomineerden, want anders piest u sowieso naast de pot.

Puntentelling

Iedere naam die overeenkomt met de eindklassering van de top drie zoals de jury die heeft bepaald levert 1 punt op. Is ook de positie juist dan krijgt u ook nog eens twee bonuspunten. Kortom er zijn dus maximaal 9 punten te verdienen.
Nu is de kans groot dat bij veel inzendingen, en daar hopen wij natuurlijk van ganser harte op, dat er meerdere deelnemers zijn die de juiste voorspelling weten te doen. Als dat zo is dan zullen we kijken naar wie dichtste het gemiddelde cijfer van de winnaar heeft benaderd, en mocht dat ook gelijk zijn dan naar de nummer twee, etc.
Hieruit volgt dus een ranglijst van de drie winnaars van deze prijsvraag, of woordspelig gezegd, het voorspelspelletje.

Om u een beetje houvast te geven hoe de juryleden cijferen kunt u door hier te klikken een lijst met de eerdere winnaars en hun gemiddelden inzien. Het bovenste deel met het ‘oude klassement’ kunt u buiten beschouwing laten.

Iedereen

Zoals al aan het begin van dit artikel is gesteld, iedereen, maar dan ook echt iedereen kan en mag meedoen aan deze prijsvraag. Je hoeft dus geen lid/donateur/sponsor etc. van de vereniging te zijn.
We zouden het zelfs erg leuk vinden als de ‘lijdende voorwerpen’ en/of hun medeselectiespelers die niet tot de genomineerden behoren, ook een gokje gaan wagen en dat geldt ook voor de gehele begeleidende staf.
Wilt u meedoen en kans maken op de prijzen, vul dan het antwoordformulier in en verzend dit voor zondag 23 juli aanstaande.

We zullen na die datum het deelnemersklassement gaan opmaken en de winnaars op de hoogte brengen en tevens afspreken wanneer de prijzen kunnen worden uitgereikt. Die gebeurtenis zullen we dan in een later stadium, uiteraard met toestemming van de winnaars, dan weer publiceren op deze website.

Met vriendelijke blauwe groeten namens het webredactieteam.

PS.
Vorig seizoen was de hoeveelheid inzendingen erg teleurstellend (waarschijnlijk mede te wijten aan de degradatie), en hebben toen helaas moeten besluiten om de prijsvraag te cancelen.
Nu vreugde over de terugkeer naar de Tweede Divisie hoogtij viert rekenen we op veel meer inzendingen, maar het moeten er minimaal 25 zijn wil de prijsvraag zijn beslag krijgen.
In seizoen ’19-’20 namen een kleine vijftig mensen de moeite om mee te doen.
Kunnen we nu rekenen op zo’n zelfde aantal, of nog liever veel meer????

Antwoordformulier:

  Wij garanderen u dat uw persoonlijke gegevens voor geen enkel ander doeleind zullen worden gebruikt, en na het bepalen van de winnaars worden deze dan ook direct weer verwijderd.

  Fotografie: © Stefan Koops
  Collage: Daan van Eijk

  Ander nieuws

  Taoufik Adnane zet na veertien jaar punt achter loopbaan bij G.V.V.V.

  Het eerste | 15 april 2024
  Lees meer

  Aanvangstijden laatste twee speelronden Betnation Divisie vervroegd

  Het eerste | 15 april 2024
  Lees meer

  Vlaggenschip werkt toe naar dertigste speelronde tegen Noordwijk

  Het eerste | 15 april 2024
  Lees meer