Quincy Veenhof laat voeten spreken na basisplaats: ‘Ik ben eigenwijs’

  • In de media

Terug in de basiself liet Quincy Veenhof zaterdagavond zijn voeten spreken. De lange aanvaller was twee keer trefzeker en had daarmee het grootste aandeel in de overwinning en de plek in de finale. ‘Laten zien wie wij zijn.’

Een zielsgelukkige Quincy Veenhof verscheen kort na afloop bij RTV Utrecht. “Ja, ik ben natuurlijk blij met het resultaat. Tuurlijk, niet verwacht na een matige eerste helft van mijn eigen kant. Ik zat er niet lekker in, wist ik zelf ook. Heb de tweede helft laten zien wie ik ben en wat ik kan. Dan komt het geluk ook naar je zijde toe. Dat trek je naar je toe.”

Met hoge snelheid dook Veenhof bij zijn eerste doelpunt op voor het doel om een voorzet van Burgering te verzilveren. “Ik was gretig voor de goal. Die kwam wel echt van ver, maar dan beloon je jezelf”, doelt hij op zijn sprint. Hij was blij met het spel van zijn ploeg na het inbrengen van Taoufik Adnane. “Ik denk dat we een goede omzetting hadden gedaan, met meer voetbal vanaf de linkerkant. Meer ervaring ook.”

‘Daardoor krijgt het team een boost’

“Ik denk dat we daardoor beter aan het voetballen kwamen. Zij worden natuurlijk ook moe. Daardoor krijgt het team een boost, iedereen gaat erachter staan. Ik voelde aan alles dat de tweede eraan kwam. Bij de drinkpauze zei ik het nog, niet per sé dat ik zelf zou scoren maar ik voelde gewoon dat wij een tweede goal gingen maken.”

Kort daarna kreeg hij hem op grote afstand voor de voeten en haalde hij fantastisch uit. “De trainer zegt altijd dat ik in de zestien moet zijn. Deze keer zag ik ruimte om iets uit te zakken en de bal op te halen. Ik dacht: ‘ik ben eigenwijs en ik eis de bal op en leg hem een keer goed. Toen schoot ik hem erin, waarna het juichen was met mijn teamgenoten in de hoek.”

‘Toen was het wel klaar eigenlijk’

Toch was hij er nog niet gerust op dat de klus al geklaard was. “Nee, natuurlijk niet. Toen was het alsnog maar één goal verschil. Een lange bal naar voor en hij valt misschien een keer goed, zoals vorige week. Met de derde goal was het eigenlijk wel klaar.” Daardoor werd een plek in de finale veiliggesteld.

“Ik hoorde SteDoCo. Een lastige ploeg. Al twee keer tegen gespeeld en we weten dat het niet makkelijk gaat worden. Maar dat kunnen wij ook. SteDoCo heeft zich ook bewezen. Natuurlijk TEC en VVSB uitgeschakeld. Zijn niet de minste ploegen, dus zij kunnen echt wel wat. Wij moeten er gewoon vol voor gaan en laten zien wie wij zijn.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer