Vink lovend over tweede helft: ‘Dat hebben wij voortreffelijk gedaan’

  • In de media

Gery Vink klaarde woensdagavond met zijn ploeg de eerste klus in de finale van de play-offs. De oefenmeester was zeer te spreken over het vertoonde spel, maar baalt dat het spannend is gebleven. ‘Maar het draait om winnen.’

Over negentig minuten gezien een verdiende overwinning, daar was Gery Vink het zonder twijfel mee eens. Toch was hij niet blij met alles wat hij had gezien. “Ik was ontevreden over de ruimte die op gegeven moment ontstond en de kansenverhouding die heel groot werd, met name in de mogelijkheden. Voor rust vond ik het eigenlijk best wel stabiel van twee kanten, het was gelijk opgaand.”

“Dat hou je niet vol wat wij deden, dat bleek ook wel. In de rust hebben we toch gezegd: ‘als je SteDoCo laat voetballen, dan worden zij lastig’. Dat hebben wij in de tweede helft niet meer laten gebeuren en heel goed opgepakt. Dat resulteerde dan ook in een goede 1-1 en goede 1-2”, klinkt Vink trots.

‘Ook wel lekker, hè?’

Toch had hij liever gezien dat de verkregen ruimte beter werd benut. “Ik ben het meest teleurgesteld dat we de 1-3 niet gemaakt hebben. Dat is een hele andere uitgangspositie dan 1-2. Maar ik ben wel een tevreden man om hier met een overwinning weg te gaan. Dat is ook wel een keer lekker, hè?”

Toen de 1-0 viel, had Vink te maken met een dilemma. “Je zit natuurlijk met twee gedachtes. Je wil niet alles opengooien. Ik moet de ploeg een groot compliment maken, want wij hebben met heel veel druk naar voren gespeeld in de tweede helft. Dus ook met een risico, met een gevaarlijke spits als Schröder en met Kuyper en Wielinga op de zijkanten. Dat hebben wij voortreffelijk gedaan.”

‘Daar gaat het uiteindelijk om’

“Dat resulteerde uiteindelijk in een terechte overwinning, want de tweede helft ben je heer en meester. Ook in de omschakeling. Daar zijn wij wel slordig geweest. In het bal veroveren, er lagen zoveel mogelijkheden. Dat hebben we niet goed gedaan. Enige wat we wel heel goed gedaan hebben is hier winnen en daar gaat het uiteindelijk om.”

Hij waakt ervoor dat de strijd nog niet gestreden is. “Wij hebben zaterdag nog een heel zware klus te klaren. We moeten de focus volhouden nu. We zijn negentig minuten van een heel mooi moment af. Dat moeten we met elkaar over de streep trekken. Dat zal SteDoCo ook denken, dus het belooft een hele leuke wedstrijd te worden.”

Interview: RTV Utrecht/Bert Kous
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer