Vink tevreden over vertoning na rust: ‘Ik ben een blij man’

  • In de media

Het was een week nadenken, schuiven en analyseren meer dan waard. Trainer Gery Vink heeft het ticket voor de finale met zijn ploeg binnen, daar ligt volgens hem dan ook de focus: ‘Hebben nu nog niets.’

Met de armen gestrekt boven zijn hoofd zwaaide en klapte Vink na afloop uitbundig naar zijn vrouw en alle aanwezige fans. “Dat is standaard na iedere wedstrijd. Ik ben zeer dankbaar dat die mensen iedere week voor ons komen klappen en juichen. Was ik uitbundiger dan normaal? Dat zou ongetwijfeld, ik was erg gelukkig en opgelucht. Als je over twee wedstrijden kijkt, verlies je de eerste wedstrijd onnodig en dan ga je nadenken.”

“De vraag was hoe wij deze stugge ploeg toch konden verslaan. Als je dan naar de eerste helft kijkt, die was best rommelig. Wij creëren drie, vier mogelijkheden. Zij krijgen ook nog een honderd procent kans. Kom je dan achter, dan heb je grote problemen en moet je er twee scoren om de aansluiting te krijgen.”

‘Dat gaf bevrijdend gevoel’

Zorgde de 0-0 ruststand dan voor blijdschap? “Nou, blij is misschien een groot woord. Ik was niet tevreden over onze eerste helft. Ik heb wat aanpassingen gedaan in de rust. De tweede helft scoor je eindelijk die bevrijdende goal, prachtige goal overigens. Dat gaf wel een bevrijdend gevoel, toen zag ik Hercules ook wankelen.”

“Dan krijg je natuurlijk die geweldige goal van Quincy, die tweede. Ja, dan is het eigenlijk wel gespeeld en moeten wij nog veel meer scoren. Dat doen wij niet. Hopelijk houden wij die doelpunten in de tas voor de volgende wedstrijden. Hier staat vandaag een blij man.” Vink was niet verrast dat Veenhof vanaf daar trefzeker was: “Dat heeft hij vaker gedaan. Hij heeft een verwoestend schot. Dat was de beslissing in de wedstrijd.”

‘Dan valt alles op zijn plaats’

De ploeg en supporters waren na afloop lovend over de invalbeurt van Adnane, weet ook Vink: “Zij spelen eigenlijk met een open rechterkant. Deze wedstrijd vroeg gevoelsmatig om meer rust en voetbal voortuit. Ik vond Tariq niet goed in de wedstrijd zitten, hij was slordig en afwezig in sommige situaties. Soms heb je het geluk en valt alles op zijn plaats. Wij zijn heel blij, maar hebben nog niets.”

“Ik ben voor nu blij, maar de focus ligt alweer volledig op SteDoCo. Het gaat allemaal om winnen. Het is leuk dat we hier de polonaise lopen, maar volgende week moeten we op zaterdag de polonaise lopen en voor de rest telt er niets. Op naar de finale.”

Interview: RTV Utrecht/Mark Kloostra
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer