Vlaggenschip zet bloemetjes buiten na ruime zege op Groene Ster

  • Wedstrijdverslagen

Uiteraard was het vanmiddag maar een oefenduel dat op sportpark Pronsebroek, de thuishaven van onze gastheer Groene Ster, werd gespeeld en die eindigde in een 0-5 eindstand voor G.V.V.V. Dus geen reden voor een groot feest zoals de kop misschien doet vermoeden.

Maar als alle inspanningen op een trainingskamp in Zuid Limburg, waar onze hoofdmacht momenteel aan bezig is, wordt afgesloten met een prima potje sparren tegen onze eerdere tegenstander in de play-offs, Groene Ster, en er vanavond een vrije avond is om op stap te gaan op het Vrijthof en omgeving in de hoofdstad Maastricht, is het bloemetjes buiten zetten wellicht wel duidelijk.
Als dan ook nog is afgesproken dat iedere doelpuntenmaker vanavond begint met het geven van een rondje, dan is de toon gezet. Want de 0-5 kwam tot stand door vijf verschillende selectiespelers. Dus wordt het oppassen dat de feestvreugde en de ontspanning binnen perken blijft.
Maar daar hebben we onze captain en nestor van ploeg voor, en zoals Taoufik Adnane (37) zelf aangaf ook mentor, die na negentig volle minuten spelen, meldde dat hij daar persoonlijk zorg voor zou dragen. Dus zal het allemaal wel goed komen zodat er geen bericht op teletekst zal verschijnen over Veense toeristen die aan een vervroegd carnaval zijn begonnen.

Uiteindelijk weinig te duchten

Hoewel de ploeg van trainer Gery Vink de oefenpartner en gastheer al in de play-offs eind mei en begin juni al tweemaal had verslagen, 0-2 in Heerlerheide en 4-0 in Veenendaal, was vooraf zeker geen uitgemaakte zaak dat het vanmiddag weer zo redelijk makkelijk zou gaan. Want beide teams hadden de nodige mutaties ondergaan in de tussenliggende periode na het laatste officiële tweeluik. Maar ook had de thuisploeg een nieuwe leidsman gekregen in de persoon van Jordy Reneerkes, voormalig prof van Fortuna Sittard en Patro Eisden (B.) En die had zijn nieuwe ploeg al flink zien scoren in twee voorafgaande oefenpotjes tegen Duitse en Belgische amateurploegen met uitslagen van 5-1 en 7-0.
Maar helaas voor alle fans van Groene Ster was van dat scorend vermogen tegen de kersverse tweedivisionist G.V.V.V. niets terug te zien. Een schot tegen de paal na de thee van Tom Hajjaji, twee redelijk makkelijke reddingen van Ruben van Kouwen op schoten van Stan Shotton, en een prima tackle van Quiermo Dumay op doorgebroken Maties Germonprez waren eigenlijk de enige wapenfeiten die uw verslaggever noteerde voor Groene Ster. De voorganger van de Veense goalie voor de rust, Jan van Willige had helemaal nauwelijks iets anders te doen dan terugspeelballen in het spel brengen of doeltrappen nemen.
Nee, om eerlijk te zijn hadden Taoufik Adnane c.s. weinig te duchten van Groene Ster en toonden ze zelf hun surplus aan klassenverschil.

Drie goalscorers in een plaatje gevangen. Rechts De Leeuw, midden Vergara Berrio en links Veenhof.

Kansen voldoende

Met vroeg druk zetten kregen de mannen van Reneerkes geen enkele kans om in het spel te komen. Dat kwam al redelijk vroeg in het duel tot uiting toen Justin Spies een bal onderschepte en richting het vijandelijk kon en mocht marcheren. Daar aangekomen hield de jongeling het overzicht en verschalkte doelman Mark Voss voor de eerste keer. Daarna wervelde de Veense blauwen met een zekere regelmaat door de defensie van de thuisploeg door combinaties van Ilias Latif, Byron Burgering en Genrich Sillé. Laatste genoemde zag daarbij tweemaal zijn schotpoging worden geblokt doordat hij net iets te veel tijd nodig had. En toen hij wel op tijd was verdween zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal. Ook de tikkie takkie combinatie tussen Latif, Burgering en Vergara Berrio was een lust voor het oog, maar de uiteindelijk inzet werd door Voss knap uit zijn doel geranseld. Dat deed de goalie even later weer door met de vingertoppen een schot van Latif over zijn kooi te tikken.

Wereldgoals

Net voor rust vielen toch nog twee doelpunten, en wat een prachtig duo was dat. Uit een hoekschop van Mart de Jong nam Ilias Latif de bal op de pantoffel, met een zogenaamde bycycle kick op z’n Engels of een z’n Duits, iets meer toepasselijk zo vlak bij onze Oosterburen, fallrückzieher.
Ongeveer anderhalve minuut later nog zo’n wereldgoal. Een een-tweetje tussen de maker van die omhaal en Jonathan Vergara Berrio werd door de geboren Doetinchemmet met z’n linker vanaf een meter of twintig met een prachtige curve in de kruising gerost.
Twee minuten later volgde het eindsignaal van referee Kok voor het eerste bedrijf die G.V.V.V. met een 0-3 stand afsloot.

Dankzij Roger Moonen Movies zijn de wereldgoals van Ilias Latif en Jonathan Vergara Berrio, en het andere trio treffers vastgelegd.

Uit de schulp

Na het verplichte kwartiertje pauze, waarbij de bezoekers een aardig contingent spelers wisselde en de thuisploeg het twee hield, was het even zoeken geblazen voor de Vink brigade, en leek het of Groene Ster iets meer uit haar schulp kroop. Dat was ook de fase waar de paar eerder omschreven momenten zich in voordeden voor de gastheren. Maar ook was tussendoor Byron Burgering tweemaal de diepte in gestuurd met de vrijheid om het vijandelijke doel te belagen. Evenzovele keren gaf de linesman offside, waarbij coach Vink zich boos maakte omdat hij precies het goede zicht had en er geen sprake was van buitenspel in zijn ogen. Nu hebben coaches vaak een gekleurde bril, maar zeker de bij de tweede keer had hij m.i. het gelijk geheel aan zijn zijde, en had hij ook geen last van een zonnesteek, getuige het beeld hieronder.

Weer initiatief

Maar al snel nam G.V.V.V. weer het heft in handen resulterend in een harde schuiver van Barry Maguire die met de nodige moeite door Voss met een been gestopt kon worden. Een rush van Burgering, nu absoluut geen off-side, eindigde in het zijnet. Maar net even daarvoor ging de doelman, die al diverse reddingen had verricht, toch vreselijk in de fout. Een terugspeelbal legde hij pardoes in de voeten van de ingevallen Quincy Veenhof. En zo’n buitenkansje laat een echte spits zich niet ontnemen, dus ook Veenhof niet, en hij verhoogde de voorsprong naar 0-4.
Een klein kwartiertje later was de doelpuntenmaker aangever. Vanaf de achterlijn legde Veenhof de bal uitstekend terug op de ook ingevallen en inlopende Danny de Leeuw. Met binnenkantje favoriete linkervoet liet de inwoner van Utrecht doelman Voss voor de vijfde keer vissen.
Het was jammer dat de ook ingevallen O23 speler Randy Schiltmeijer een kleine tien minuten voor het eindsignaal de lengte van Quincy Veenhof net iets te hoog inschatte, want anders had deze het speeltuig zo voor het inknikken gehad. Dat gold ook voor een voorzet van Quiermo Dumay waar net een grote teen tussen zat om Veenhof in stelling te brengen. Ook Leroy George zag een inzet op wonderbaarlijke wijze door de vijandelijke doelman gered worden anders was het dozijn goals vervolmaakt.

Randy Schiltmeijer (7) geeft voor, Quincy Veenhof kan net niet inkoppen.

Maar dat alles deerde de pret niet. De overwinning was zeer overtuigend en namens alles wat G.V.V.V. lief heeft wensen wij de staf en de selectie dan ook nog een verder gezellig verblijf toe in Maastricht, en kom heel thuis, want dinsdagavond moet er weer aangetreden worden voor het vierde sparringpotje. Op het eigen Panhuis zijn dan de beloften van NEC Nijmegen te gast. Aanvang van dat duel is 20.00 uur.


RKSV Groene Ster – G.V.V.V. 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 14. Justin Spies 0-1, 42. Ilias Latif 0-2, 44. Jonathan Vergara Berrio 0-3, 67. Quincy Veenhof 0-4, 81. Danny de Leeuw 0-5.

Opstelling RKSV Groene Ster: Mark Voss (k.), Joris de Kleijn, Dennis Petit, Mikel Nuhaj (46. Ruben Rokx), Björn Stassen, Clint Ghijssen (46. Maties Germonprez), Safouane Ahidar, Stan Shotton, Danny Stassar, Tom Hajjaji (80. Shola Olugbega), Dylan Zwartjes ©.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.) (46. Ruben van Kouwen (k.)), Tariq Dilrosun (46. Quiermo Dumay), Joeri Potjes (68. Tariq Dilrosun), Pim ten Have (46. Mitch Willems), Taoufik Adnane ©, Jonathan Vergara Berrio (80. Randy Schilmeijer), Justin Spies (46. Barry Maguire), Mart de Jong (46. Danny de Leeuw), Genrich Sillé (46. Leroy George), Ilias Latif (46. Quincy Veenhof), Byron Burgering (68. Genrich Sillé).

Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht)
Toeschouwers: 150

Tekst en foto’s: GVVV.nl/Bas van Capelleveen.

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer