Druiven zijn zuur bij seizoensopener voor G.V.V.V. in Heemskerk

G.V.V.V. 2
ado-20-logo 2
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft in de eerste wedstrijd van de Betnation Divisie gelijkgespeeld op bezoek bij ADO’20 in Heemskerk. De ploeg van trainer Gery Vink liep in de laatste minuut tegen de 2-2 aan.

Met Jan van Willige onder de lat en de jarige Joeri Potjes met de (ook jarige!) Pim ten Have in het hart van de verdediging startte G.V.V.V. op bezoek bij promovendus ADO’20 in speelronde 1 van de nieuwe competitie. Het was voor de Veenendaalse formatie na een seizoen afwezigheid een terugkeer op het hoogste amateurniveau, terwijl de thuisploeg debuteerde in die tweede divisie.

Joeri Potjes in duel met tweevoudig doelpuntenmaker Jilani Helder.

Al vroeg in de wedstrijd was de eerste kans voor Genrich Sillé. Met een harde knal testte de vandaag als aanvallende middenvelder gepositioneerde speler de kwaliteiten van doelman Mike Grim. Die antwoordde met zijn vuisten, waarna Barry Maguire uit de opvolgende hoekschop de bal op de lat indraaide. In de fase daarna was het spel van beide kanten vooral rommelig en oogde beide ploegen wat onwennig op basis van het vertoonde voetbal.

Jacht op de openingstreffer

Na een minuut of twintig leek G.V.V.V. een goede mogelijkheid te krijgen om de score te openen, maar scheidsrechter Boel floot een uitstekend schot van Byron Burgering op Leroy George af en besloot niet het voordeel af te wachten waardoor de Veenendalers gefrustreerd reageerden. Toch bleef de jacht op een doelpunt doorgaan, maar werd ook de volgende kans afgevlagd toen George vanuit buitenspelpositie de bal binnenliep. Ondanks het wat rommelige spel was het duel verder wel boeiend om te zien. De thuisploeg verzette het eerste half uur veel werk en met name spits Jilani Helder was een handenbindertje voor het centrale duo van G.V.V.V. Terwijl de thuisploeg wat gas terug moest nemen, waren het de Veenendalers die de overhand kregen. 

Ilias Latif kopt G.V.V.V. op voorsprong.

De openingstreffer viel na ruim een halfuur vanuit een hoekschop. Leroy George legde de bal perfect op het hoofd van Ilias Latif die van dichtbij hard raak kopte en zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong bracht. G.V.V.V. ging aan de leiding in Heemskerk en dat gaf de ploeg vleugels. Ilias Latif kreeg tien minuten later zijn kans op de tweede, maar raakte de voeten van doelman Grim. Daar had voor de spits echt meer ingezeten. Ook ADO’20 liet zich zien, Jilani Helder worstelde zich door de verdediging, zijn schot werd door doelman Van Willige gekeerd.

Niet in veilige haven

In de tweede helft bleef G.V.V.V. het betere van het spel houden en kreeg Ilias Latif wederom een kans om de score uit te breiden. Een indraaiende voorzet van Barry Maguire werd door de speler ruim over het doel gekopt. Genrich Sillé profiteerde daarna niet toen hij werd gelanceerd achter de verdediging van ADO’20. Oog in oog met de Heemskerkse sluitpost werkte hij de bal naast het doel en verzaakte ook hij om zijn ploeg in veilige haven te spelen. Even later aan de andere kans een schot van Danny Lute. Doelman Jan van Willige kon de bal niet vasthouden en voordat Jilan Helder kon uithalen wist Pim ten Have er tussen te komen. Het was jammer dat G.V.V.V. niet meer rendement uit de aanvallen kon halen. Een extra doelpunt zou wat meer lucht geven. Mogelijkheden waren er zeker.

Pim ten Have vormde samen met Joeri Potjes het hart van de verdediging.

Na ruim een uur spelen was de pijp leeg voor Ilias Latif en liet hij zich wisselen voor Quincy Veenhof. Vlak na dat wisselmoment zorgde Pim ten HaveBryan ervoor dat G.V.V.V. op voorsprong bleef. Met de borst voorkwam hij op de doellijn dat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Niet veel later moest hij zich laten wisselen, toen hij door kramp niet meer verder kon spelen. Mitch Willems werd gebracht als vervanger.

Alsnog op gelijke hoogte

Doordat G.V.V.V. de trekker niet overhaalde bleef ADO’20 hoop houden op resultaat in de wedstrijd en dat leek het ook te krijgen toen het ruim tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Een lange bal belandde voor de voeten van Helder. Oog in oog met Jan van Willige faalde de speler niet en liet hij sportpark De Vlotter juichen: 1-1.

Kort na de gelijkmaker brengt Genrich Sillé de ‘blauwen’ weer op voorsprong.

Genrich Sillé gaf razendsnel antwoord door in de opvolgende aanval de voorsprong weer naar zijn ploeg te trekken. Na een snelle combinatie met Leroy George kwam de vlotte buitenspeler vrij aan de rechterkant van het veld en liet hij met een schuiver doelman Grim kansloos in de verre hoek. De hoop die ADO’20 had geput uit de gelijkmaker, werd door hem direct de kop ingedrukt.

Uit de handen geglipt

De wedstrijd moest toen gespeeld zijn, maar in de laatste minuut van de extra speeltijd belandde een lange bal van doelman Grim in het zestienmetergebied van Jan van Willige. Mitch Willems had het eerste balcontact, maar kon niet voorkomen dat de bal toch terechtkwam bij Helder die met het hoofd over Van Willige heen kopte en zijn ploeg weer op een gelijke stand bracht, 2-2.

Doelman Jan van Willige is kansloos bij de kopbal van (de niet zichtbare) Jilani Helder.

Daardoor zijn de druiven zuur voor G.V.V.V. in de eerste wedstrijd van de competitie en laat het twee punten liggen in Heemskerk. Volgende week kan de ploeg van trainer Gery Vink de rug rechten als het De Treffers ontvangt. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.


ADO’20 – G.V.V.V. 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 32. Ilias Latif 1-0, 77. Jilani Helder 1-1, 79. Genrich Sillé 1-2, 94. Jilani Helder 2-2.

Gele kaarten: 76. Quiermo Dumay, 62. Gery Vink (trainer) (beiden G.V.V.V.).

Opstelling ADO’20: Mike Grim (k), Henry Opoku (62. Yaro Hiransingh), Ted Amson (c), Daan Boerlage, Soufiane Reclaoui (72. Jan-Willem Tesselaar), Maurizio Brenna, Danny Lute (81. Joey Lieshout), Ian Beelen, Sem Kroon, Sam Nijman (Denzel Prijor), Jiliani Helder.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Quiermo Dumay, Pim ten Have (75. Mitch Willems), Joeri Potjes (c), Genrich Sillé, Mart de Jong , Ilias Latif (66. Quincy Veenhof) Byron Burgering , Barry Maguire, Leroy George.

Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen)
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn, Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops