George trots op de ploeg: ‘Dit is grof gezegd nog voorbereiding’

  • In de media

Leroy George zag zaterdagmiddag na het gelijkspel bij ADO’20 dat het op dit niveau zeer belangrijk is dat je tot de laatste minuut scherp moet blijven. ‘Maar ik ben erg trots op de jongens.’

Zoekende naar de juiste woorden om zijn gevoel kort na de wedstrijd te omschrijven, verschijnt Leroy George bij de media. “Ik denk misschien nog twee minuten te gaan en dan krijg je hem zo tegen. Zonde, maar je weet dat je een niveautje hoger speelt en dan moet je tot de laatste minuut scherp blijven. Een lange bal, het eerste en tweede duel wordt verloren en dan krijg je een doelpunt tegen: 2-2.”

Na het snelle antwoord op de eerste gelijkmaker, leek er voor G.V.V.V. niets aan de hand. “Nee, klopt inderdaad. Toen wij weer snel op voorsprong kwamen, hadden wij de betere mogelijkheden om op 1-3 te komen. Uiteindelijk spelen wij het heel rommelig uit in de eindfase en dan weet je als je hem zelf niet afmaakt, krijg je hem tegen. In de eerste en tweede helft hebben wij niet veel weggegeven. Dan krijg je nog wel twee doelpunten tegen en dat is wel echt zonde.”

‘Hebben wij niet goed uitgespeeld’

“Het was echt onnodig, denk ik. Het was niet de mooiste wedstrijd om te zien, maar we zitten nog in de voorbereiding grof gezegd. Je ziet wel dat wij echt tot goede mogelijkheden zijn gekomen, maar dat hebben wij niet goed uitgespeeld.”

Leroy George werd door de technische commissie als laatste toegevoegd aan de selectie. “Ik zat nog bij VVSB. G.V.V.V. wilde mij hebben en zij zijn er samen met VVSB uitgekomen. Ik wilde nog heel graag op het hoogste niveau voetballen. Dat kon hier bij G.V.V.V. en daar ben ik heel blij om. Het is een heel leuk team, leuke ploeg, goede trainer en goede mensen. Het is hier lekker professioneel.”

‘Dit is nog een soort voorbereiding’

Met zijn 36-jarige leeftijd ging de behendige aanvaller zaterdagmiddag gretig op in de wedstrijd. “Het was niet makkelijk. Je moet wel over een bepaald punt heen. Dit zijn de wedstrijden waar je gewoon resultaat moet pakken. We hebben een hele korte voorbereiding gehad en dus is dit eigenlijk ook nog een soort voorbereiding. Ook al is de competitie begonnen. Je probeert nu zo lang mogelijk mee te spelen. De trainer vroeg mij vaak hoe het ging, maar het ging lekker.”

“Ik doe mijn best en hou van het spelletje. Waar het ook is. Ik wil lekker voetballen en winnen, het liefst met mooi voetbal. Het is zonde van het resultaat. Ik ben trots op de jongens. We hebben alles gegeven, een hele jonge ploeg. Ik hoop dat wij nog betere wedstrijden gaan spelen.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer