Gery Vink na late gelijkmaker: ‘Dat vind ik een kwalijke zaak’

  • In de media

Dankzij een tegentreffer in de laatste minuut kreeg G.V.V.V. bij de seizoensopener in Heemskerk zaterdagmiddag de kous op de kop. Trainer Gery Vink baalt: ‘Dat ziet er dan niet goed uit.’

Trainer Gery Vink is kort na afloop van de wedstrijd tegen ADO’20 zichtbaar gefrustreerd van de manier waarop zijn ploeg zojuist twee punten heeft verspeeld. Leek G.V.V.V. de eerste wedstrijd winnend af te sluiten, was een hoge bal in de laatste minuut een domper voor de Veenendalers. “Ik had niet gedacht dat wij al gewonnen hadden, uiteraard wel gehoopt.”

“Je wint hem pas als je het laatste fluitsignaal hebt gehoord. Je hebt het vandaag weer kunnen zien. Dat vind ik wel pijnlijk. Pijnlijk, omdat ik had gehoopt dat we daarin iets verder zouden zijn. Daar ben ik vrij kritisch op de groep over. We hebben duidelijk afspraken met elkaar, wat we met elkaar willen. Als je zo overheersend bent in kansen creëren en de wedstrijd in je grip hebt, vind ik niet dat je hier nog twee punten mag verliezen. Daar ben ik niet tevreden over.”

‘Dan komt die uit de lucht vallen’

Na de eerste treffer na ruim een halfuur spelen leek er voor G.V.V.V. weinig aan de hand. “We zitten goed in de wedstrijd, moeten eigenlijk 0-2 en 0-3 maken. Ook na rust. Daar gaan we zeer slordig mee om. Het veld, ik wil dat niet als excuses gebruiken, maar is wel nadelig voor de aanvallers. Is natuurlijk stroperig. In de laatste bal waren wij erg slordig om de beste bal voor elkaar te spelen. Ja, dan komt die uit de lucht vallen. Die keeper heeft volgens mij wel vijftig ballen naar voren geschoten. Het was God zegene de greep.”

“Zij krijgen een keer een moment”, was Vink tijdens de wedstrijd al huiverig. “Dat hebben we ook aangegeven. Er komt een keer een moment van onoplettendheid. Nou, die kwam bij de 1-1. Dat zet je natuurlijk weer erg snel om naar 1-2 en dan moet die echt op slot. Dat vind ik een kwalijke zaak dat wij die wedstrijd dan niet op slot gooien. 1-3, 1-4 moeten maken als je ziet hoeveel ruimtes en kansen er ontstaan. Hebben wij niet goed uitgevoerd en uitgespeeld.”

‘Het overkomt je, het mag niet’

Hij baalde van keuzes die in het veld gemaakt werden. “Een aantal mensen gaan dan hele vreemde dingen doen en lijden op domme momenten balverlies. Dan krijg je de kous op de kop. Onterecht, maar dat is het mooie aan voetbal. In de 95e minuut ziet het er dan ook verdedigend niet goed uit. Het overkomt je, het mag niet.”

“Op naar De Treffers”, blikt de oefenmeester een week vooruit. “Ik kan het niet mooier maken. 2-2, we hebben niet verloren maar je wil hier met drie punten starten. Dan is je voorbereiding geslaagd. Nu ga je met een heel wrang gevoel naar huis. Niet verloren is oké, maar niet acceptabel voor vandaag. De manier waarop is zonde.”

Interview: RTV Utrecht/Arnold Schenk
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer