G.V.V.V. is op de goede weg na overtuigende zege op N.E.C.

G.V.V.V. 6
IMG_9158 0
  • Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal komt steeds beter in goede vorm voor de competitiestart in de Betnation Divisie. De ploeg van trainer Gery Vink speelde een overtuigende oefenwedstrijd tegen de O21 van N.E.C. en won met grote cijfers: 6-0. 

Daags na de klinkende zege op derdedivisionist Groene Ster, wachtte dinsdagavond de volgende wedstrijd in de voorbereiding op seizoen 2023/2024. Het hoogste jeugdelftal van de Nijmeegse club vormde de vierde opponent voor het vlaggenschip. Een nieuwe krachtmeting voor de blauwhemden om te kijken hoever zij zijn voordat volgende week zaterdag de competitie begint.

De bezoekers begonnen als betere aan de wedstrijd en kregen na acht minuten een eerste kansje. Byron Burgering zette daar na tien minuten iets tegenover, maar het was beiden niet kansrijk genoeg om een openingstreffer te vormen. Ook Tariq Dilrosun probeerde het na een kwartier spelen vanuit een rush, maar zijn schot vloog over het doel van de Nijmeegse sluitpost.

Volle overtuiging

N.E.C. kwam niet meer aan voetballen toe en met dreigend en combinerd voetbal drukte G.V.V.V. hen volledig terug op eigen helft. Het bracht na een klein halfuur spelen de verdiende openingstreffer, toen Genrich Sillé een uitstekende aanval met een voorzet bij Byron Burgering bracht. De snelle buitenspeler legde terug op Leroy George die keihard op doel schoot. De doelman raakte de inzet wel, maar kon een doelpunt niet voorkomen: 1-0.

Opvolgende combinaties tussen Byron Burgering en Leroy George waren keer op keer gevaarlijk, maar zorgden niet voor een doelpunt. Dat deed een eigen verdediger van N.E.C. vlak voor rust wel, toen hij een voorzet sierlijk achter zijn eigen doelman lobde en voor de 2-0 tekende. Daar kwam voor de theepauze zelfs de 3-0 nog bij: Mart de Jong beloonde een sterke eigen aanval met een schot buiten bereik van de doelman.

Nog steeds de betere

Ook met een zestal wijzigingen bleef G.V.V.V. na rust veruit de betere ploeg. Opnieuw Leroy George was trefzeker, nadat hij door Justin Spies in balbezit was gebracht en met een fraaie en rustige lob de Nijmeegse sluitpost kansloos liet: 4-0. Hij kreeg daarmee de handen op elkaar van de aanwezige toeschouwers, want de afronding was prachtig.

Binnen het uur viel ook de vijfde treffer van de avond al. Mitch Willems was opgekomen tot de achterlijn en keek vanaf die positie rustig voor het doel, waar hij Jonathan Vergara Berrio zag staan. Die bracht hij met een pass in balbezit, waarna de middenvelder onhoudbaar in de linker bovenhoek tegen de touwen schoot: 5-0.

Panklare beloning

Mart de Jong wilde kort daarna zijn tweede van de avond maakte, ook met een lob, maar zag hoe de lat dat voorkwam. Ilias Latif slaagde er wel in om de zesde van de wedstrijd te maken, nadat de goed spelende Genrich Sillé met een voorzet de bal panklaar op het hoofd van de spits afleverde. Hij hoefde alleen nog maar te knikken en de 6-0 eindstand op het scorebord te zetten.

In de slotfase ging het gas wat terug, maar was N.E.C. niet meer bij machten om iets te presteren. De uitslag van 6-0 was dan ook volledig verdiend en zowel Ruben van Kouwen als Jan van Willige hebben amper de kans gehad om te laten zien hoe goed zij nu echt zijn.

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops