G.V.V.V. met speels gemak voorbij vierdedivisionist Huizen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond met speels gemak gewonnen van sportvereniging Huizen. De ploeg van trainer Gery Vink liep al vroeg in de wedstrijd uit en rondde het vervolgens af op 6-1.

Met ongeveer hetzelfde team als waarmee zaterdag in Werkendam na de thee werd begonnen startte coach Vink de aftrap van dit tweede sparringpotje. De uitzonderingen waren dat de nu weer teruggekeerde Ruben van Kouwen tussen de palen plaats nam en dat tweevoudig doelpuntenmaker in het weekeinde, Ilias Latif geen minuten kon maken vanwege een lichte blessure en datzelfde gold voor nieuweling Dirk Homoet. Hun plaatsten in de selectie werden ingenomen door de twee O23 spelers, t.w. Randy Schiltmeijer en Ali Auchi.

Ongelijke strijd

Het werd al snel duidelijk dat SV Huizen, tot 2007 een gerenommeerde club in de top van het amateurvoetbal en waar in totaal 44 potjes competitievoetbal tegen werden gespeeld, maar daarna helaas wat afgegleden, veruit de mindere was. De twee klassen onderscheid tussen de gastheren en de bezoekers tekende zich gedurende de hele wedstrijd af. Verzachtende omstandig voor de ploeg van coach Arnold Kleijn, zelf een begenadigd voetballer in de glorietijden van Huizen en later ook bij onze rode buren, was wel dat ze net pas een week in training waren en dit het eerste oefenduel werd met een ook nog niet volledige selectie.
Bovendien lieten ze zien dat het niet de bedoeling was om de (waarschijnlijk verwachtte ) nederlaag zo klein mogelijk te houden door zich in graven, nee met een positieve instelling om waar het mogelijk was zelf ook iets te creëren werd de strijd aangebonden.

Captain Taoufik Adnane is een jonge Huizenaar te snel af.

Eenrichtingsverkeer en vier treffers

Na acht minuten scoorde Danny de Leeuw de eerste serieuze kans van zijn ploeg. Uit een corner verwerkte de Huizense goalie de bal precies tot voor de voeten van de middenvelder die vanaf de elfmeterstip raak mikte, alleen stonden daarbij nogal wat ledematen in de weg, maar De Leeuw’s trap was zuiver genoeg om het net te laten bollen. Maar even daarvoor liet Danny nog weer eens blijken waarom heel veel blauwen zeer blij waren dat hij toch koos voor een tiende seizoen op het sportpark Panhuis, boven een vertrek naar vv Scherpenzeel. Een karakteristieke onderschepping van hem op de helft van de eigen helft werd vervolgd door een curvepass over veertig meter richting de weg sprintende Justin Spies die het speeltuig precies in de voeten kreeg. Helaas kon de jongeling de prachtige aanval niet om zetten in een treffer omdat keeper Tim Dompzelaar dat met een uitstekende redding voorkwam. Maar twee minuten later lukte het de topscorer van vorig seizoen Byron Burgering, om ook zijn scoresheet in dit seizoen voor het eerst in te vullen. In een één-op-één met de doelman bleef hij foutloos en zette de 0-2 op het af toe falende elektronische scorebord.
De derde treffer viel ook weer kort daarna uit een uitstekende aanval met Genrich Sillé als eindstation en Burgering als aangever.
Nadat goalie Dompzelaar zich nog een keer had onderscheiden op een schot van Quiermo Dumay na een mooie combinatie met Genrich Sillé liep een lang uitgesponnen aanval over vele schijven spaak op een buitenspel staande Justin Spies, die trouwens de lob ook nog over in plaats van in het doel werkte. Wel stond Spies aan de basis van de 4-0. Zijn pass richting Leroy George kwam via de kluts bij de pas aangetrokken vleugelspits en die liet nog maar eens zien dat hij vorig seizoen niet voor niets topscorer werd in de zondag Derde Divisie, toen voor VVSB, en nu zijn eerste voor G.V.V.V. en de 4-0.
Net voor rust moest goalie Van Kouwen voor de eerste keer serieus in actie komen, en dat deed hij bekwaam door een lage voorzet klemvast te pakken.

Wisselen en slordigheden

Met het door wisselen gedurende het hele duel van de ploeg van Arnold Kleijn, deed zijn evenknie het in twee fases. Na de rust en op de helft van deel twee en ongeveer zodanig dat alle fitte selectiespelers ongeveer hetzelfde aantal minuten konden maken om hun kunnen te tonen.
Het veranderde niets aan het spelbeeld, een overheersende thuisploeg tegen een speldenprikkend SV Huizen, alleen namen de slordigheden in het aanvalsspel van de Veense blauwen wel toe. En toen ook nog de defensie, in de persoon van Joeri Potjes, daaraan deel nam slaagden de gasten erin om op het uur de eretreffer te maken. Onze centrale verdediger kreeg de bal in het vijfmeter gebied niet weggewerkt en toen werd het drie keer schieten voor een kwartje voor de Kleijn brigade. Met tweemaal nog een uitstekende reflex kon Ruben van Kouwen nog een tegendoelpunt voorkomen, maar op de derde inzet van Kevin Schaap moest hij toch capituleren en kwam de 4-1 op het bord.
Maar twee minuten later herstelde de reserve captain zijn foutje eigenhandig, door een uit een hoekschop binnen te koppen en daarmee de marge weer op vier treffers verschil te zetten. Net daarvoor hadden Quincy Veenhof en Leroy George via een prachtig uitgevoerde dubbele een-twee al dat verschil moeten maken, maar het schot van laatstgenoemde – of was het toch een voorzet bij de tweede paal, waar helaas niemand stond? – verdween over de achterlijn.
Kort daarna kon de geboren Surinamer George toch zijn tweede goal van de avond achter zijn schrijven. Op aangeven van Genrich Sillé zorgde hij voor de eindstand door op mooie en slimme wijze de ingevallen Huizense sluitpost Olivier Pabon te slim af te zijn en de 6-1 tegen de touwen te werken.
In de absolute slotfase kreeg wingback Dumay via een mooi uitgespeelde aanval is samenwerking met Burgering nog een kans om de score te verhogen, maar daar stak Pabon een uitgestoken stokje – lees been – voor. De hoekschop die overbleef werd door Potjes hoog over gewerkt.
Al met al dus een ruime, en zoals je mag verwachten als ploegen met twee klassen verschil tegen elkaar spelen, overwinning voor het hoogst spelende team.

Volgende oefenwedstrijd

Zaterdag wacht voor G.V.V.V. de volgende oefenwedstrijd. Op het trainingskamp in Limburg is RKSV Groene Ster dan de tegenstander. Deze Limburgse ploeg werd in de play-offs eind mei en begin juni met 0-2 en 4-0 verslagen, maar is in de oefencampagne prima op dreef. Tweemaal winst tegen het Duitse Germania Teveren 5-1 en 7-0 tegen het Belgische KFC Park Houthalen gingen vooraf aan een logische nederlaag met 0-4 tegen de profs van Roda JC.
Dat kan dus een interessante krachtmeting worden op sportpark Pronsenbroek, Hei Grindelweg 66, 6414 BS Heerlerheide. Aanvang is 15.00 uur.


G.V.V.V. – SV Huizen 6-1 (4-0)

Scoreverloop: 8. Danny de Leeuw 1-0, 10. Byron Burgering 2-0, 13. Genrich Sillé 3-0, 25. Leroy George 4-0, 60. Kevin Schaap 4-1, 62. Joeri Potjes 5-1, 64. Leroy George 6-1.

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen, Tariq Dilrosun (67. Mitch Willems) Mitch Willems (46. Joeri Potjes), Pim ten Have (67. Quiermo Dumay), Quiermo Dumay (46. Taoufik Adnane), Barry Maguire (46. Mart de Jong), Danny de Leeuw (46. Jonathan Vergara Berrio), Justin Spies (67. Danny de Leeuw), Genrich Sillé, (67. Byron Burgering), Leroy George (74. Randy Schiltmeijer), Byron Burgering (46. Quincy Veenhof).

Scheidsrechter: Bram van den Boogaard (Amersfoort)
Toeschouwers: 175

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl / Youri van Doorn & Bas van Capelleveen

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer