G.V.V.V. na leerzame generale klaar voor naderende competitiestart

G.V.V.V. 3
Almere_City_FC_logo 3
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. lijkt klaar voor de start in de Betnation Divisie na de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. De blauwhemden speelden met 3-3 gelijk tegen competitiegenoot Jong Almere City FC.

Met een nagenoeg complete selectie brak voor Gery Vink en zijn ploeg zaterdagmiddag de generale repetitie aan, een week voor de start van de competitie. Na grote uitslagen in de voorbije weken, moest het zich nu meten met een ploeg die het ook in de competitie treft komend seizoen: de beloften van Almere City FC. Vink had uit voorzorg Jonathan Vergara Berrio na wat pijntjes aan de kant gehouden en kon verder beschikken over dezelfde selectiespelers.

Leroy George, ook vandaag goed voor een doelpunt.

G.V.V.V. kwam slecht uit de startblokken en had even de tijd nodig om zich te oriënteren op de tegenstander en de posities. De jonkies van trainer Danny Schenkel gingen voortvarend van start en drongen de blauwen ver terug. Dat leidde na drie minuten al tot een grote kans voor de bezoekers. Twan van der Zeeuw schoot via een verdediger hoekschop. Uit die hoekschop, na vier minuten, zelfs al tot de eerste tegentreffer. Een schot van Bradly van Hoeven ging laag over de grond met hoge snelheid tegen de touwen: 0-1.  

Orde op zaken

De ploeg herpakte zich na de snelle klap en zette zich na ruim tien minuten alweer naast de beloften. Een strakke voorzet van Quincy Veenhof belandde in de drukke doelmond en werd daar door Leroy George achter Giulio van Tongeren gewerkt. Daarmee was de score alweer snel gelijk en kon G.V.V.V. van daaruit orde op zaken stellen.

Het verwoestende afstandsschot van Quincy Veenhof wordt gevierd.

Dat deed Quincy Veenhof al snel op prachtige wijze. De lange aanvaller nam de bal op een meter of twintig goed aan en haalde zonder twijfel verwoestend uit: 2-1. Zo had G.V.V.V. de snelle achterstand net zo snel omgebogen en stond het na nog geen kwartier spelen op voorsprong in de laatste vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding.

Aantrekkelijke generale

Toch wist ook Jong Almere City snel weer op gelijke hoogte te komen. Na twintig minuten rondde Layee Kromah na een goede solo onhoudbaar af en zette hij de stand op 2-2. Verdedigend kreeg de aanvalslinie van de bezoekers iets te veel ruimte, maar over de afronding van de behendige speler was niets op te merken. Het maakte de wedstrijd al binnen twintig minuten zeer aantrekkelijk.

De lichaamstaal is duidelijk, Jong Almere City FC heeft gescoord.

De Almeerse formatie probeerde daarna de druk nog verder op te bouwen. Een vrije trap van aanvoerder Guus Beaumont werd door Van Willige tot hoekschop verwerkt, en na wat schermutselingen door Adnane van de doellijn geruimd. G.V.V.V. hield staan en bracht daardoor de wedstrijd in de resterende tijd van de eerste helft weer in evenwicht. Daardoor gingen beide competitiegenoten na een vermakelijke eerste helft rusten met de gelijke stand van 2-2.

Bovenliggende partij

Na een zestal wijzigingen was G.V.V.V. na rust de bovenliggende ploeg. Het balbezit werd meer en meer voor de blauwhemden en na een klein uur spelen was er ook bijna de voorsprong voor de thuisploeg. Quiermo Dumay stoomde aan de linkerkant op en zette voor. Leroy George en Ilias Latif  hadden echter dezelfde scorende intenties, met als gevolg dat de een de ander voor de voeten liepen en de verdediging redelijk makkelijk kon opruimen.

Tariq Dilrosun, speelde de tweede helft en voorkwam daarin een doelpunt.

Doelman Van Tongeren verslikte zich bij het uittrappen, maar Leroy George was zo verrast dat hij niet adequaat kon reageren. Toch was Jong Almere niet helemaal kansloos en kreeg het na 66 minuten ook een grote kans via Olivier de Nijs, die in zijn baan naar het doel eerder al Pim ten Have van zich af had geschud. Gelukkig was daar Tariq Dilrosun op de doellijn om een achterstand te voorkomen. G.V.V.V. greep het initiatief weer en bleef in het hoge tempo van de tweede helft spelen.

Uitstekende uitvoering

Ilias Latif had afgelopen dinsdag gezien hoe Leroy George met gevoel de doelman passeerde met een stiftje en deed datzelfde kunstje nu persoonlijk. Een goede aanval werd door de ingevallen spits met veel gevoel beheerst over de doelman heen gestift waarmee G.V.V.V. weer op voorsprong kwam: 3-2. De blauwhemden gingen verdiend aan de leiding op basis van het spel in de tweede helft.

Een fraaie treffer van Ilias Latif bracht G.V.V.V. op voorsprong.

In de opvolgende aanval was het bijna 4-2 toen Quincy Veenhof een hoge bal iets te mooi wilde verwerken. Het leidde in plaats van een kans voor zijn ploeg tot een tegenaanval, waar Mitch Willems aan de rem moest trekken en daarmee een gele kaart pakte. De wedstrijd leek voort te kabbelen, totdat Genrich Sillé vlak voor tijd nog een grote kans kreeg. Een afgelegde bal van Quincy Veenhof werd door de snelle speler hard over het doel geschoten.

Op naar de Betnation Divisie

In de tegenaanval was Stan ter Haar wel trefzeker. Met een hard schot passeerde hij Ruben van Kouwen in de verre hoek. Hij bracht daarmee de eindstand naar 3-3, wat op basis van de wedstrijd en de krachtverhoudingen een terecht gelijkspel betekende. In de laatste minuut van de wedstrijd redde Ruben van Kouwen nog met de voet na een uitval van Marley Dors. 

Nu gaat voor G.V.V.V. de volledige focus op de competitie. Volgende week zaterdag vormt ADO’20 de eerste tegenstander in een nieuw seizoen van de Betnation Divisie.


G.V.V.V. – Jong Almere City FC 2-2 (3-3)
Scoreverloop: 4. Bradly van Hoeven 0-1, 11. Leroy George 1-1, 13. Quincy Veenhof 2-1, 20. Layee Kromah 2-2, 73. Ilias Latif 3-2, 89. Stan ter Haar 3-3.

Gele kaarten: 85. Mitch Willems (G.V.V.V.), 23. Tyrese Nioslin, 58. Sisqo Lever (Jong Almere City FC)

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k) (46. Ruben van Kouwen), Taoufik Adnane (c) (65. Tariq Dilrosun), Quiermo Dumay (71. Joeri Potjes), Joeri Potjes (65. Mitch Willems), Justin Spies ((46. Genrich Sillé), Mart de Jong (71. Danny de Leeuw), Quincy Veenhof (46. Ilias Latif), Byron Burgering (71. Justin Spies), Danny de Leeuw (65. Barry Maguire), Pim ten Have (71. Taoufik Adnane), Leroy George (71. Quincy Veenhof).

Opstelling Jong Almere City FC: (basiselftal eerste helft) Giulio van Tongeren (k), Pim Lukassen, Tyrese Noslin, Tijmen Wildeboer, Jordy Rullens, Layee Kromah, Jens Guiting, Twan van der Zeeuw, Guus Beaumont (c), Sisqo Lever, Bradly van Hoeven.

Ingevallen tweede helft: Stan ter Haar, Julius Kok, Olivier de Nijs, Pieter Veenstra, Ghillian Ilaria, Marley Dors.

Scheidsrechter: Jesper Sanders
Toeschouwers: 250

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Paul van de Lustgraaf
Fotografie: © Stefan Koops