G.V.V.V. speelt in eerste thuiswedstrijd terecht en verdienstelijk gelijk tegen De Treffers

G.V.V.V. 1
De Treffers 1
  • Wedstrijdverslagen

Net zoals in de openingswedstrijd van het seizoen, vorige week bij ADO ’20, werden in de eerste thuiswedstrijd tegen De Treffers de punten gedeeld. Het gevoel na de wedstrijd, die eindigde in 1-1 was echter compleet anders. Vorige week voelde de 2-2 als verlies, omdat de blauwen duidelijk sterker waren en al helemaal omdat de gelijkmaker in de allerlaatste seconden nog viel. Nu was dat gevoel waarschijnlijk meer te vinden aan de kant van onze gasten, die gedurende een groot deel van de eerste helft de betere waren, maar het niet voor elkaar kregen in de tweede helft het verschil te maken. En al helemaal omdat ze dat ook niet lukte in de laatste 20 minuten tegen tien man.

G.V.V.V. begon met dezelfde opstelling als vorige week, met Latif, Sillé en Burgering in de aanval. De blauwen beginnen goed en scherp aan de wedstrijd en dat leidt al na drie minuten tot een mogelijkheid. Een goede voorzet van Leroy George kan bij de tweede paal door Ilias Latif richting goal worden gekopt, maar hij landt precies in de handen van doelman Kornelis. Na een gevaarlijk afstandsschot van Bouyaghlafen, die knap wordt gered door Van Willige, krijgt G.V.V.V. twee corners achter elkaar. De corners van George zijn steeds gevaarlijk indraaiend en daar heeft De Treffers behoorlijk moeite mee. De eerste kan maar net door Kornelis over de lat worden getikt, de tweede is ook gevaarlijk maar er wordt afgefloten wegens een overtreding in de zestien.

Sterke periode en voorsprong De Treffers

De eerste minuten gaat het spel gelijk op, met mogelijkheden aan beide kanten en met een tempo dat niet al te hoog ligt. Maar, een gevaarlijk moment voor het doel van Van Willige na twintig minuten luidt een sterke periode van De Treffers in. G.V.V.V. begint de grip op het middenveld steeds meer te verliezen en wordt ook slordig. Vooral Azzedine Dkidak laat zich vaak zien. Hij draait van rechts naar binnen en haalt uit. Van Willige weet de bal over de lat te tikken. Het overwicht van De Treffers wordt in de 32e minuut ook uitgedrukt in de stand, want de gasten komen op 0-1. Na een goede aanval scoort Willem den Dekker met een halve omhaal, Van Willige heeft deze keer het nakijken.

Van Willige moet capituleren op het schot van Willem den Dekker

Met 0-1 de rust in

Voor rust krijgt G.V.V.V. nog een grote kans om de gelijkmaker te produceren. Een afvallende bal na een prima aanval komt de bal op een meter of 20 voor de voeten van Quiermo Dumay, die hard uithaalt. Het schot had echter wat meer naar een hoek gemoeten om het Niels Kornelis moeilijker te maken. Vlak daarna raakt Dkidak op een gevaarlijke plek de bal kwijt aan Mart de Jong, die zomaar vrij door zou kunnen lopen naar het doel. Dkidak besluit De Jong te vloeren en krijgt de gele kaart gepresenteerd, wat voor scheidsrechter Van Kommer blijkbaar afdoende was. Even later zoeken beide elftallen de kleedkamer op met een ruststand van nog steeds 0-1.

De gelijkmaker van Maguire

Na de rust blijkt Vink een kleine, maar achteraf erg belangrijke wijziging te hebben doorgevoerd. Latif bleef in de kleedkamer achter en Danny de Leeuw kwam voor hem in het veld. Al snel was te merken dat daarmee de balans weer was hersteld en G.V.V.V. bij vlagen sterker was dan De Treffers. Na tien minuten spelen was het nog wel Bouyaghlafen die een behoorlijke kans had op de 0-2, maar zijn schot ging net voorlangs. Daarna was het Burgering met een aardige poging. Hij trok vanaf de rechterkant goed naar binnen en probeerde de bal in de verre hoek te krullen, maar zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Na ruim een uur spelen is er een opstootje, dat G.V.V.V.’er Dumay de Treffer Den Dekker allebei een gele prent opleverde. Het veel betere spel van de blauwen werd in de 67e minuut beloond door de gelijkmaker. Na een prima aanval komt de bal panklaar voor de voeten van Maguire, die hard uithaalt. Kornelis weet de bal met moeite tegen te houden, maar moet een rebound toestaan en Maguire schiet alsnog snoeihard in het dak van het doel.

Barry Maguire knalt de 1-1 binnen.
Danny de Leeuw in actie, bij zijn 250e wedstrijd voor G.V.V.V.! Nogmaals: fijn dat je bent gebleven, Danny!

Rode kaart Dumay

Meteen daarna maakt Dumay een overtreding en krijgt zijn tweede geel, dus rood voorgehouden. Er zijn dan nog 21 minuten reguliere speeltijd over, dus wordt het zaak voor G.V.V.V. om stand te hoeden en minstens een punt veilig te stellen. Vink brengt dan ook meteen Adnane in het veld voor De Jong. Tien minuten voor tijd krijgt De Treffers nog een behoorlijke kans via Bouyaghlafen. Van dichtbij probeert hij vanuit een moeilijke hoek Van Willige te verschalken, maar die weet de bal naast het doel te werken. Vink brengt nog Spies en Veenhof in voor George en Burgering. De Treffers weet nog een gevaarlijke corner te produceren, waarbij Van Willige weer een knappe redding in huis heeft op een volley van Sirvania. Dan kan Veenhof nog bijna 1 op 1 komen met keeper Kornelis, maar die is net op tijd bij de bal.

Quiermo Dumay moet vertrekken.

De 2-1 op de schoen van Spies

Als de laatste minuut van de blessuretijd loopt, verdedigt De Treffers slecht uit en kan G.V.V.V. weer gevaarlijk worden. En hoe! De bal eindigt aan de linkerkant bij de helemaal vrij inlopende Justin Spies, die misschien een fractie van een seconde te lang aarzelt. Toch haalt hij goed uit, maar Kornelis weet de bal nog van de lijn te halen. Heel veel mensen op de tribune waren al begonnen met juichen, maar de stand bleef 1-1 en misschien was 2-1 ook wel wat teveel van het goede gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd.

Bijna! Justin Spies haalt uit, maar de bal eindigt in het zijnet.

Een voor de thuisploeg alleszins acceptabele uitslag dus, dat zeker in de fase dat met 10 man werd gespeeld goed stand hield tegen een ploeg die normaal gesproken bij de top van de tweede divisie mag worden gerekend. Volgende week mag het dus nog ongeslagen blauwe korps zich melden in Scheveningen. De wedstrijd begint daar om 14.30 uur.


G.V.V.V. – De Treffers 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 32. Willem den Dekker 0-1, 76. Barry Maguire 0-2.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Tariq Dilrosun, Pim ten Have, Quiermo Dumay, Joeri Potjes ©, Barry Maguire, Mart de Jong (71. Taoufik Adnane), Byron Burgering (84. Quincy Veenhof), Ilias Latif (46. Danny de Leeuw), Genrich Sillé, Leroy George (84. Justin Spies).

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis (k) ©, Rick Wouters, Guus Joppen, Bryan Sirvania, Azzedine Dkidak, Jordy Thomassen, Willem den Dekker, Gavin Vlijter (81. Coen Maertzdorf), Daan van Hees, Tjeu Langeveld (78. Jorn van Hedel), Oussama Bouyaghlafen (90. Torino Hunte).

Geel: 67. Willem den Dekker (De Treffers), 33. Mart de Jong, 67. Quiermo Dumay, 82. Danny de Leeuw (G.V.V.V.)

Rood: 69. Quiermo Dumay (2x geel).

Scheidsrechter: B. van Kommer
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops