Maguire ziet genoeg waar ploeg mee verder kan: ‘Die lijn doortrekken’

  • In de media

Doelpuntenmaker Barry Maguire had in de tweede helft genoeg goeds gezien waar zijn ploeg de komende tijd mee verder kan. De middenvelder was tevreden over de verrichtingen. ‘Dan mag je blij zijn met een punt.’

G.V.V.V. had het zwaar gehad in de eerste helft tegen De Treffers. De blauwhemden waren amper gevaarlijk geweest, had ook Barry Maguire gezien. “De eerste helft was niet goed. Uiteindelijk maak je de 1-1 en krijg je de rode kaart. Dan ben je uiteindelijk blij met de 1-1, ondanks dat iemand in je ploeg een rode kaart.”

Het was voor Maguire in een paar zinnen zijn samenvatting van de wedstrijd, die hij na ruim een uur spelen weer op gelijke hoogte bracht. “Genrich Sillé kwam aan de linkerkant door, legt de bal goed terug. Byron Burgering stapt daar vervolgens overheen. Ik kan de bal in eerste instantie inschieten, maar de keeper stopte dat schot. Dan krijg ik nog een kans en die gaat er wel in.”

‘Van Willige redde toen goed’

“Met tien man was het natuurlijk lastig”, doelt hij op de rode kaart voor Dumay een paar minuten na de 1-1. “Zij kregen daarna nog een paar kleine kansjes, goede schoten. Ik vond dat Jan van Willige een stel goede reddingen had. Dan krijg je in de slotminuut nog een goede kans. Een bal vanuit Genrich Sillé, die via Quincy Veenhof bij Justin Spies terechtkomt.”

Op een moeilijke positie, had hij gezien. “Dan moet je ook een beetje geluk hebben dat vanuit een lastige hoek die bal binnengaat. Hij werd ook aangeraakt, dus dat was zonde.” Het was misschien wel te veel geweest na een mindere eerste helft.

‘Dan ben je de bovenliggende partij’

“Ik denk dat je toen de mindere partij was. In de tweede helft ben je bovenliggend, maar met die rode kaart mag je blij zijn met een punt. Als je de lijn uit de tweede helft doortrekt, zit er voldoende perspectief in voor de komende wedstrijden”, sluit de doelpuntenmaker optimistisch af.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer