Vink kan nu beter leven met puntendeling: ‘Wel beetje teleurgesteld’

  • In de media

Trainer Gery Vink zag zijn ploeg zaterdagmiddag voor de tweede week op rij gelijkspelen. De oefenmeester kon daar nu een stuk beter mee leven. ‘Ik denk dat het de juiste verhouding is.’

Op de vraag of Gery Vink deze puntendeling een stuk beter kan behappen dan vorige week, hoeft hij niet lang na te denken. Hij knikt instemmend. “Toch ben ik eigenlijk ook nog wel een beetje teleurgesteld. Aan de ene kant ben ik blij dat wij de 1-1 over de streep hebben getrokken met een man minder. Waarom ik toch teleurgesteld ben? Ik vond dat wij ons in de tweede helft van een betere kant lieten zien dan in de eerste helft.”

“Ik vond dat wij veel te veel ontzag hadden in de eerste helft. Wij leden heel snel balverlies. De tweede helft vond ik ons de bovenliggende partij. Wij speelden echt goed”, is Vink complimenteus naar zijn ploeg. “Kom je vervolgens ook op een terechte 1-1. Ik had het gevoel dat wij er overheen konden. Dan komt het moment.”

‘Dat hebben wij heel goed gedaan’

De eindverantwoordelijke doelt daarmee op de tweede gele kaart van Quiermo Dumay, waardoor zijn ploeg met een man minder kwam te staan. “Ik moet even kijken waarom de eerste gele kaart valt bij Quiermo. De tweede gele kaart was een terechte gele kaart. Dan kom je met tien man te spelen. Ik vind dat wij dat heel goed gedaan hebben.”

“Ik denk wel, evenredig aan de hele wedstrijd, dat 1-1 een juiste verhouding was. Op basis van de tweede helft, tot wij met tien man kwamen te spelen, denk ik dat wij wel het betere van het spel hadden. In de eerste helft vond ik beide partijen geen hoogstaand voetbal spelen.”

‘Een mooier moment is er niet’

Justin Spies kon vlak voor tijd maar zo de winnende scoren. “Ja, vond ik ook. Volgens mij, ik moet het even terugzien, zat het in de eerste aanname. Justin is daar erg kien in. Hij speelde in de eerste aanname de bal, waarmee hij een beetje verkeerd uitkwam.” Vink had Spies de treffer zo gegund. “Dat zou natuurlijk mooi zijn. Een mooier moment om te scoren, kun je niet hebben. Dat is niet gebeurd.”

“Ik ben teleurgesteld dat wij niet gewonnen hebben op eigen veld, maar gezien het wedstrijdbeeld denk ik dat het de juiste verhouding is”, sluit hij concluderend af.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer