Voetbalbond zet dit seizoen strakker in op controle gebruik vuurwerk

  • De club

De KNVB gaat vanaf dit seizoen nog intensiever controleren op vuurwerk. Dat heeft de voetbalbond in een meeting met alle clubs laten weten.

Het gebruik van vuurwerk in onder andere het amateurvoetbal is de laatste periode verder toegenomen en dus is de maat voor de KNVB nu vol. Het stelt maatregelen op om het gebruik hiervan in het nieuwe seizoen verder de kop in te drukken en verwacht hierin ook een actieve rol van de voetbalverenigingen. Het afsteken van vuurwerk buiten de jaarwisseling om is natuurlijk sowieso verboden.

Club al eerder beboet

De financiële schikkingen en eisen die clubs krijgen als er vuurwerk wordt afgestoken voor, tijdens en na wedstrijden op het complex zorgt ervoor dat ook G.V.V.V. nogmaals benadrukt dat het gebruik van vuurwerk en rookpotten ten strengste verboden is. De club is al eerder beboet en tracht de kosten altijd te verhalen op de dader of daders.

Hardere straffen

Door de intensievere controles van de bond vragen wij jou om ook dit seizoen geen vuurwerk of rookpotten af te steken, waardoor de club niet onnodig op hoge kosten wordt gejaagd. Tevens loop je het risico dat G.V.V.V. deze kosten bij jou in rekening brengt, als je het vuurwerk afsteekt. Ook met sportparkverboden veroordelen wij het gebruik.

Support op een andere manier

Steun de club dus op een positieve manier door jouw aanwezigheid en juichen, maar laat vuurwerk en rookpotten thuis.

Ander nieuws

Donderdagavond bijna geen trainingen door opbouw Koningsspelen

De club | 15 april 2024
Lees meer

Vallei & Rijn en G.V.V.V. organiseren spetterend toernooi als seizoensafsluiting

De club | 10 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. rouwt om verlies vrijwilliger Wilma van de Peppel-Hardeman

De club | 08 april 2024
Lees meer