JO17-1 grijpt overtuigend eerste overwinning op natuurgras in Werkhoven

  • Wedstrijdverslagen

Op een zeer moeilijk bespeelbaar natuurgrasveld in Werkhoven, het veld had de grasmaaier al enkele weken niet meer gezien, heeft de JO17-1 de eerste overwinning van het seizoen behaald. Gastheer Aurora werd in het eerste half uur compleet overlopen door G.V.V.V. wat resulteerde in een 0-4 tussenstand. Pas in de slotminuten van de wedstrijd wist G.V.V.V. nog één maal het net te vinden. Eindstand 0-5.

G.V.V.V. neemt snel afstand van Aurora

Het was Milan die de eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg maar hij kreeg de bal net niet goed onder controle waardoor Aurora nog kon uitverdedigen. Micha moest vervolgens handelend optreden wat ten koste ging van een corner voor Aurora. Deze corner leverde verder geen gevaar op. Kort hierna werd de snelle Olanchio door een mooie pass van Stan vrij voor de keeper gezet. Olanchio bleef kalm, omspeelde de keeper en schoot de bal keurig in het doel (0-1). Nauwelijks een minuut later kam Maarten goed het doel uit, speelde de bal naar Thijmen die op zijn beurt Olanchio weer alleen voor de keeper zette. Opnieuw was het raak (0-2). Olanchio bleek een ware plaag voor de verdedigers van Aurora want opnieuw liet hij hen zijn hielen zien. Olanchio besloot nu de bal voor het doel te spelen richting Milan maar die kon net niet bij de bal om het volgende doelpunt te scoren. Ook Stan was dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging over het doel. Na een goede aanval via Micha, Olanchio en Dylan werd de voorzet van laatstgenoemde nog net door een verdediger over de achterlijn gewerkt. Het was echter uitstel van executie want de corner van Stan die volgde werd door Thijmen keurig binnen gekopt (0-3). Via Stan en Joris kreeg G.V.V.V. nog wat kansjes maar deze werden niet verzilverd. Af en toe probeerde Aurora ook een aanval op te zetten maar verder dan een schot wat door Maarten goed werd gekeerd kwamen zij niet. Na ruim een half uur spelen volgde een perfecte aanval van G.V.V.V. Sjoerd kreeg alle ruimte om met de bal aan de voet het middenveld in te dribbelen. Hij speelde de bal vervolgend op Dylan die goed zijn man voorbij ging en de bal strak voor het doel speelde. Joris kwam goed inlopen een schoot hard raak (0-4). Tegen het einde van de eerste helft kreeg Aurora een vrije trap te nemen. De bal werd gevaarlijk ingekopt maar Maarten wist de bal goed te pakken. Kort hierna moest Maarten geblesseerd het veld verlaten. Door het veel te lange gras bleef zijn voet haken en verdraaide hij zijn knie in een één tegen één duel. Middenvelder Marc nam zijn plaats onder de lat in.

Slordige tweede helft

De eerste kans van de tweede helft was voor G.V.V.V. Na een mooie aanval via Rowen en Olanchio was de voorzet die volgde echter net te scherp voor Thijmen en Milan. Joris werd nog twee keer gevaarlijk maar zijn schoten werden door de keeper gestopt. Milan kreeg de grootste kans. Alleen voor de keeper gekomen raakte hij de bal niet goed waardoor ook deze kans verloren ging. Aurora werd nu ook af en toe gevaarlijk maar Marc bokste de bal goed uit het doel. Het veld spel werd, mede door de warmte en het lange gras, steeds minder. Waardoor er in de tweede helft weinig te genieten viel. Toch kreeg G.V.V.V. nog wel een aantal kansen. Na een vrije trap van Sjoerd, na een overtreding op Rowen, werd de bal door Thijmen in de handen van de keeper gekopt. Ook Olanchio was dicht bij zijn derde treffer maar hij schoot de bal nu naast. Aan de andere kant van het veld moest Lucas geconcentreerd verdedigen om een tegendoelpunt te voorkomen. Even later kreeg Aurora toch een grote kans maar gelukkig werd de bal voorlangs het doel van Marc geschoten. Na een volgende vrije trap van Sjoerd nam Joris de bal ineens op zijn pantoffel maar de bal ging ruim over het doel van Aurora. Ook aanvoerder Aryan kon, na een goede aanval via Micha, Rowen en Dylan, schieten maar de bal ging over het doel. Na weer een lange aanval via Lucas, Thijmen, Aryan en Olanchio ging de bal via een verdediger over de achterlijn waarna Stan een corner mocht nemen. Olanchio kopte de bal net voorlangs het doel. Uiteindelijk wist Olanchio in de laatste minuut toch nog zijn derde doelpunt van de middag te scoren. Na een goede pass van Aryan kwam hij weer oog in oog met de keeper en werd de score opgevoerd naar 0-5. De scheidsrechter liet vervolgens nog enkele minuten doorspelen maar in de stand kwam geen verandering meer.


Sv Aurora JO17-1 – G.V.V.V.  JO17-1 0 – 5      (0 – 4)

Scoreverloop: 7. 0-1 Olanchio Masalandua; 8. 0-2 Olanchio Masalandua; 13. 0-3 Thijmen Meijer; 31. 0-4 Joris van Wakeren; 80+1. Olanchio Masalandua

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Maarten van Schaik (k), Micha van de Haar, Aryan Pakseresht©, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Marc van Hardeveld, Stan Keulers, Thijmen Meijer, Olanchio Masalandua Dylan Dirksen en Milan van de Weerd.

Wissels: Rowen Nap en Joris van Wakeren

Tekst: Jos van Schaik

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer