G.V.V.V. JO13-1 wint eerste bekerduel maar overtuigt niet

  • Wedstrijdverslagen

Nadat G.V.V.V. JO13-1 woensdagavond 6 september de eerste nederlaag leed in de voorbereiding, 3-2, tegen OVC ’85 uit Oosterbeek, wachtte zaterdagochtend 9 september de eerste echte officiële bekerwedstrijd voor de mannen van de JO13-1 tegen Woudenberg JO13-1. De aftrap stond gepland om 11.30uur op veld 3 bij G.V.V.V.

Beide teams hadden te maken met extreme weeromstandigheden, waarbij het plaatselijke kwik in Veenendaal steeg tot ca. 28 graden. De wedstrijd wilde maar niet op gang komen. Het was Woudenberg welke loerde op de counter en het was G.V.V.V. welke het spel probeerde te maken, maar dat lukte voor geen meter. Geen beweging, rommelig, veel balverlies en een warm en stroperig veld zorgde voor een klassieke 0-0 wedstrijd, waarbij er sporadisch iets voor de doelen gebeurde. In de eerste helft kwam Woudenberg 1 x gevaarlijk door en werd deze 1 op 1 uitmuntend gered door onze keeper Cleon. Uit een cornerbal van Appie was het Rafi, welke met een bekeken schot de lat raakte.

Nog een afstandsschot van Khalil, welke op de vuisten belandde van de keeper waren de hoogtepunten in een uiterst zwakke eerste helft, waarbij beide teams met een terechte 0-0 de kleedkamer opzochten. Wie hoopte dat de tweede helft verbetering zou op leveren kwam bedrogen uit, want ook in het eerste kwartier na de rust kabbelde de wedstrijd door zonder enige hoogtepunten en leek een 0-0 in de maak. Gelukkig floot de scheidsrechter voor een welverdiende drinkpauze na 15 minuten in de tweede helft. Deze drinkpauze deed G.V.V.V. goed, want in het laatste kwartier zagen we, ondanks het matige spelvertoon, toch een kleine opleving van G.V.V.V.

G.V.V.V. deelde wat speldenprikken uit met afstandsschoten en in een paar situaties was de eindpass niet goed, waardoor grote kansen uitbleven. Toch was het G.V.V.V. welke uit het niets op een 1-0 voorsprong kwam. Een lange bal in de diepte, werd verkeerd ingeschat door de verdediger van Woudenberg, waardoor Appie en Rafi beiden in scoringspostie in het zestienmetergebied van Woudenberg kwamen. Beide spelers liepen elkaar eigenlijk in de weg, maar doordat de keeper de bal los liet en Appie attent reageerde, kon Appie, met zijn linkerbeen alsnog de bal in een leeg doel schieten en zo G.V.V.V. op een 1-0 voorsprong zetten. Woudenberg kreeg enkele minuten na de 1-0 nog 1 grote kans, maar het schot werd van een meter of 12 over geschoten.

Nog een 3-tal cornerballen werden goed verwerkt en goed ingrijpen van Sil bij een voorzet vanaf de achterlijn, zorgen ervoor dat G.V.V.V. knap de 0 hield. Een counter leidde uiteindelijk de 2-0 voor G.V.V.V. in, Delano stuurde Rafi in de diepte en Rafi faalde 1 op 1 niet en schoot de verlossende 2-0 tegen de touwen. Twee minuten na de verlossende 2-0 floot de scheidsrechter voor het laatst en zo won G.V.V.V. de eerste bekerwedstrijd met 2-0 van Woudenberg.
Ondanks het matige spel, werd er volop door de selectie genoten van deze 2-0 overwinning en werd het in grote getalen aanwezige publiek bedankt voor hun steun. Zo is G.V.V.V. JO13-1 het bekeravontuur uitstekend gestart. Volgende week reist G.V.V.V. JO13-1 af naar Wijk bij Duurstede om aan te treden tegen het plaatselijke CDW JO13-1.

G.V.V.V. JO13-1 – Woudenberg JO13-1  2 – 0

Doelpuntenmakers; 1 x Appie en 1 x Rafi
Toeschouwers: 100

Met blauwe groeten,
Stefan van de Bovenkamp (Leider JO13-1)

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer