Gehavend JO17-1 snoept koploper SVF op eigen veld eerste punten af

  • Wedstrijdverslagen

Zonder Donald, Luuk en Maarten heeft G.V.V.V. een knappe prestatie geleverd. Tot aan de toegevoegde tijd stond G.V.V.V. zelfs op voorsprong maar een dubieuze penalty zorgde uiteindelijk voor een 2-2 eindstand.

Met Marc in de eerste helft op doel was het G.V.V.V. wat als eerste gevaarlijk werd. Olanchio ontsnapte aan zijn directe tegenstander en gaf de bal goed voor het doel waar Dylan net niet bij de bal kon om doeltreffend af te ronden. SVF kreeg hierna een hele grote kans maar Marc kon de bal gelukkig tegenhouden. SVF kreeg kort hierna weer een grote kans. Twee man konden alleen op Marc af lopen maar, geschrokken van alle ruimte werd de bal hoog over het doel geschoten. Na een kleine tien minuten kon Stan, na een goede combinatie met Milan, enkele tegenstanders uitspelen.

Verrassende voorsprong

Vrij voor de keeper gekomen schoot Stan de bal vervolgens goed in de hoek (0-1). Dylan leek, op aangeven van Milan, op weg naar de 0-2 maar hij werd door de keeper goed naar de buitenkant gedwongen. Dylan legde de bal vervolgens goed terug op Marwan die de bal op doel schoot. Helaas zat er voetje van een verdediger tussen waardoor de bal niet in het doel verdween. G.V.V.V. kwam even later goed weg toen een schot van een SVF-aanvaller op de lat belandde. Ook de rebound raakte het houtwerk (paal) en bleef G.V.V.V. dus op voorsprong. G.V.V.V. kreeg het halverwege de eerste helft steeds lastiger maar door goed verdedigen van Micha, Aryan, Sjoerd en Lucas bleef de ploeg overeind. Sjoerd was zelfs dichtbij de 0-2. Uit een corner van Stan kopte hij de bal echter naast het doel van SVF. Hierna werd SVF weer gevaarlijk. Een goed schot op doel werd door Marc op de paal gekeken en even later ging de bal over het doel na een snelle aanval. Op slag van rust nog een uitval van G.V.V.V. Joris was weg aan de linkerkant van het veld maar zijn voorzet was net te scherp voor Dylan.

Vanwege de Week van de Scheidsrechter overhandigde aanvoerder Aryan een presentje aan de scheidsrechter.

Late gelijkmaker zorgt voor teleurstelling

In de tweede helft verdedigde de licht geblesseerde Joris het doel. Hij moest direct handelend optreden en wist de bal op tijd weg te werken. SVF drukte G.V.V.V. nu terug en na een kleine tien minuten spelen in de tweede helft viel de gelijkmaker. Een schot wat waarschijnlijk voorlangs was gegaan verdween ongelukkig via een G.V.V.V.-been achter Joris in het doel (1-1). Bijna kwam G.V.V.V. weer op voorsprong toen, na een aanval via Rowen en Olanchio, Milan de diepte in werd gestuurd maar Milan stuitte op de keeper van SVF. G.V.V.V. kwam weer onder druk te staan van SVF maar de ploeg bleef strijden en via Joris, Sjoerd en Lucas werd een tegendoelpunt voorkomen. Ook uit een vrije trap werd SVF gevaarlijk maar de bal werd gelukkig naast het doel gekopt. Af en toe werd G.V.V.V. ook gevaarlijk. Een mooie aanval via Thijmen en Marwan werd afgesloten met een schot van Marwan. De keeper kon de bal echter stoppen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam G.V.V.V. toch weer op voorsprong. Opnieuw was het Stan die scoorde. Met een goed geplaatst schot verraste hij de keeper (1-2). Sterk verdedigen van eerst Micha en daarna Lucas voorkwam een doelpunt van SVF waarna G.V.V.V. via Marwan en Thijmen waar aan aanvallen toe kwam. Dylan leek G.V.V.V. op 1-3 te schieten maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Tegen het einde van de wedstrijd ontsnapte G.V.V.V. nog aan de gelijkmaker. Na een ouderwetse scrimmage voor het doel kon de bal gelukkig weg getrapt worden. SVF zette in de toegevoegde tijd nog één keer aan en Micha leek goed te verdedigen. Echter de scheidrechter zag in de goede sliding een overtreding en legde de bal op de stip. Het presentje werd door SVF gretig uitgepakt (2-2).

Natuurlijk was G.V.V.V. teleurgesteld na deze late gelijkmaken maar er kan teruggekeken worden op een prima wedstrijd. Waar het vorige week nog ontbrak aan inzet werd dat deze wedstrijd ruimschoots gecompenseerd. Op naar volgende week, op naar DEV Doorn.


SVF JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1: 0 – 1 (2 – 2)
Scoreverloop: 9. 0-1 Stan Keulers; 48. 1-1 SVF; 66. 1-2 Stan Keulers; 80+2 2-2 SVF (pen).

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Marc van Hardeveld (k), Micha van de Haar, Aryan Pakseresht©, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Rowen Nap, Stan Keulers, Marwan Akbili , Olanchio Masalandua, Milan van de Weerd en Dylan Dirksen.

Wissels: Joris van Wakeren en Thijmen Meijer

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer