George bescheiden na uitmuntende corner: ‘Weet je dinsdag nog?’

  • In de media

Leroy George tekende zaterdagmiddag op prachtige wijze voor zijn eerste doelpunt in dienst van G.V.V.V. De ervaren aanvaller krulde een hoekschop uitmuntend binnen. ‘Dat is altijd lekker.’

Na een moeilijke start keerde G.V.V.V. het wedstrijdbeeld na een kwartier volledig, zag ook Leroy George. “Precies wat je zegt. Het eerste kwartier waren wij nog even zoekende. Daarna hebben wij het uitstekend opgepakt en hebben wij gewoon een heel goede wedstrijd gespeeld. Hebben weinig weggegeven en het heel snel en goed gekanteld. Nee, wij hebben niet eens een omzetting gedaan. Wij hebben meer energie in de wedstrijd gebracht en dat resulteerde in deze overwinning na negentig minuten.”

“Wij oefenen erop”, verklaarde George zijn doelpunt. “Ik weet niet of je afgelopen dinsdag nog weet, toen heeft Barry Maguire hier aan deze kant ook twee doelpunten zo voorbereid. Als je voor de keeper staat, moet je gewoon hard voorgeven. Barry en ik hebben een goede trap en dat resulteert in doelpunten.”

‘Dat maakt voor mij niet uit’

Op het moment toen hij de corner voorbracht, had hij niet direct het idee dat het doeltreffend zou zijn. “Je weet maar nooit hoe het gaat. Je raakt de bal wel heel goed. Het liefst tikt iemand hem binnen, maar nu ging hij er direct in. Dat is altijd lekker. Het is altijd fijn om je eerste doelpunt te maken voor je nieuwe club. Voor mij maakt het niet echt meer uit wie scoort.”

“Aan het begin van het seizoen hadden wij het een beetje lastig. Wij wonnen onze wedstrijden niet, die wij moesten winnen. Dan is dit altijd lekker. Wij kennen onze kwaliteiten en spelen vanuit onze eigen kwaliteiten. AFC heeft altijd bovenin meegedraaid. Voetbal kan alle kanten op. Vandaag is het onze kant opgevallen en ik denk dat het wel verdiend was.”

‘Kan alleen nog maar beter gaan’

Het doelpunt is voor George een bezegeling van zijn eerste periode bij G.V.V.V. “Ik ben goed opgevangen en ik ken de trainer erg goed. Het is een fijne groep en het kan alleen nog maar beter gaan, denk ik.”

Interview: RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer