G.V.V.V. continueert zegereeks overtuigend op bezoek bij Katwijk

G.V.V.V. 2
Katwijk 0
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op bezoek bij vv Katwijk de goede lijn weten door te trekken. Voor de derde competitiewedstrijd op rij kregen de blauwhemden geen doelpunt tegen en scoorden zelf wel tweemaal en boekten daarmee een zeldzame 0-2 zege in Katwijk tegen de tweevoudig kampioen van de Tweede Divisie.

Trainer Gery Vink had in aanloop naar deze wedstrijd in speelronde 7 van de competitie te maken met twee geblesseerde spelers die de laatste paar wedstrijden steeds verzekerd waren van een basisplaats. Daardoor moest hij aanpassingen maken in zijn ploeg. Ilias Latif en Quiermo Dumay waren de slachtoffers van de blessures en konden niet worden opgenomen in de wedstrijdselectie. De oefenmeester had Quincy Veenhof en Tariq Dilrosun aangewezen als hun vervangers en liet voor de rest zijn formatie intact.

Quincy Veenhof, die nu dus in de basis begon, had net voor de rust de pech dat zijn kopbal tegen de dwarsligger belandde.

Met druk van beide ploegen over en weer in de openingsfase van de wedstrijd was het Leroy George die na vier minuten de eerste mogelijkheid van de middag liet optekenen. Een geblokte bal die via een mooie combinatie van Dilrosun en Spies door laatstgenoemde als schot op het doel was bedoeld kreeg hij opnieuw voor de voeten. In zijn ooghoek had Spies Leroy George vrij zien en de pass op hem was op maat. Helaas schoot de vanmiddag overijverige aanvaller het speeltuig ruim over het doel van keeper Mark de Vries, die de plaats van de geblesseerde vaste doelman, Jean-Paul van Leeuwen had ingenomen. Kort daarvoor hadden Hardijk en Brandsma voor het eerste gevaar van de thuisploeg gezorgd, maar de van Kon. HFC overgekomen spits mikte ook veel te hoog. Het volgende wapenfeit was weer voor G.V.V.V. Een een-tweetje tussen Veenhof en George, werd door Leroy wel op het doel gemikt maar kon goalie De Vries niet verontrusten.

Geen testen

Nog binnen het eerste kwartier pakte ook Justin Spies een mogelijkheid mee. Een uitstekende onderschepping van Mart de Jong werd gevolgd door een steekpass van de middenvelder op de goed positie kiezende Spies. Maar de jonge zwervende ’10’ was te gehaast met schieten en mikte een half metertje naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Echte kansen voor Katwijk bleven uit en als er al iets was dat op een aanval leek smoorde dat in schoonheid door defensief ingrijpen van de blauwhemden of heel slecht mikken. De thuisploeg had statistisch gezien wel het meeste balbezit, maar wist van daaruit geen een keer de kwaliteiten van Jan van Willige te testen.

Tariq Dilrosun toonde zich een bekwame vervanger van de geblesseerde Quiermo Dumay.

Quincy Veenhof probeerde dat andersom na 25 minuten wel een keer. Een lange precise trap van goalie Van Willige werd Byron Burgering in de voeten van de lange spits geschoven. Vanuit de tweede lijn richtte hij net verkeerd, waardoor de bal centimeters naast rolde. Diezelfde Veenhof was tien minuten later nóg dichterbij, ditmaal met het hoofd. Een voorzet van Leroy George was perfect op maat voor plaatsvervanger van Ilias Latif in de punt van de aanval. Veenhof hoefde alleen nog maar te knikken. Dat deed hij goed en hard, maar helaas voor hem en zijn ploeggenoten spatte de bal op de lat uiteen. Katwijk kon opgelucht ademhalen.
De thuisploeg had daarvoor wel een paar minuten lang druk op de Veense defensie gezet, maar was iedere keer veel te onnauwkeurig om ook maar enige indruk te maken. Wel kroop G.V.V.V. eenmaal door het oog van de naald. Een forse overtreding van Mitch Willems op Sietse Brandsma bracht via de kluts Hardijk in balbezit die een vrije doortocht leek te hebben. Maar de Belgische referee Lauren Cools paste de voordeelregel niet toe en floot af en deelde een geheel terecht geel kartonnetje uit aan de centrale verdediger.
Toch waren de laatste paar minuten voor de thee weer voor G.V.V.V. Spies maakte het doelman De Vries erg lastig bij een diepe bal, maar de sluitpost was net een fractie eerder, en kort daarna kreeg Burgering een schietkans die geheid richting het doel was gegaan, ware het niet dat deze geblokt werd door Paul Kok.

Laatste wapenfeit

Gelijk na het pauzedrankje waren het weer de bezoekers die kansrijk waren uit een scherpe counter. Leroy George toonde zich daarin een draaitol waar de Kattukkers geen vat op kregen. Toen hij eenmaal vrij gedraaid was speelde hij met een pass de vrijgelopen Justin Spies aan, maar die was net een fractie te hard waardoor De Vries alweer een fractie eerder was en daarmee doelgevaar voorkwam. Maar daarna deed Katwijk ook wat terug in de vorm van een kans. Hardijk kon na een snelle aanval die via meerdere schijven verliep, vanuit stilstand afwerken en schoot net naast de kruising van het doel. Het was meteen het laatste wapenfeit van de oranjehemden, die geen schim van de ploeg waren zoals ze zich de laatste twee jaargangen hebben laten zien en die twee kampioenschappen opleverden. Gery Vink wisselde Quincy Veenhof voor Genrich Sillé en probeerde met de snelheid van de invaller de verdediging van de gastheren (nog) verder onder druk te zetten.

De vreugdesprong van Justin Spies bij het openen van de score.

Na 65 minuten spelen lukte dat met verve. Een voorzet van Genrich Sillé kwam via een doorkopbal van Byron Burgering precies in de voeten bij Justin Spies, die vanaf rand van het zestienmetergebied hard in schoot. Doelman De Vries kon zijn schot nog wel met de vingertoppen aanraken, maar kon niet meer voorkomen dat de bal via de binnenkant van de paal in het net rolde. Een perfecte beloning voor de blauwhemden die uiterst gedegen en zeer gedisciplineerd de opponent bestreden.

Grote ontlading

Katwijk moest nu komen om nog een derde nederlaag op rij te voorkomen en dat bracht alleen maar meer ruimte waar de snelle Byron Burgering en Genrich Sillé wel raad mee wisten. Vijf minuten na de openingstreffer was het al zover. Een loopactie van Leroy George werd vervolgd door een pass op Byron Burgering die met de bal aan de voet in het zestienmetergebied opendraaide en met een prachtige krul de bal in de verre hoek legde: 0-2. De ontlading bij de spelers en meegereisde supporters was enorm.

Doelpuntenmaker Byron Burgering (17) en aangever Leroy George (41) zijn het middelpunt van de feestvreugde.

In de fase daarna kwam G.V.V.V. niet meer in de problemen en had Leroy George, die een puik optreden neerzette – overigens gold dat ook voor al zijn ploeggenoten – vanuit een vrije trap zelfs nog voor de 0-3 kunnen zorgen. Aan de uitvoering was niets aan te merken, zij het niet dat de bal op de paal bij de korte hoek voor het doel belandde. Barry Maguire kon een verdediger niet voor zijn, waardoor alleen een hoekschop overbleef. Daaruit ontstond geen gevaar.

Volle buit

Na vier minuten extra speeltijd, en een komische terugspeelbal van Rick van der Meer op zijn doelman die maar net goed afliep voor de gastheren, zat het erop en kon de ploeg van trainer Gery Vink opnieuw drie punten bijschrijven. Voor de derde competitiewedstrijd op rij pakt G.V.V.V. de volle buit en krijgt het geen doelpunt tegen. Een meer dan uitstekende prestatie tegen een opponent die bekend staat als ‘angstgegner’ en waartegen op sportpark De Krom ook nog nooit de ‘nul’ is gehouden. Dus met een beetje overdrijven mag de 0-2 dan ook historisch worden genoemd. De blauwhemden bezetten nu de zevende plek op de ranglijst, met elf punten uit zeven wedstrijden. Dat kan morgen nog wijzigen omdat ADO ’20 en AFC dan nog aan de bak moeten en die staan beide nu op een punt achterstand.

Maar hoe dan ook, captain Taoufik en zijn manschappen zitten in een heerlijke flow, zoals dat in modern jargon heet, en kunnen dat hopelijk volgende week zaterdag doorzetten als ze gastheer zijn voor Excelsior Maassluis.
Aanvang is dan 14.30 uur op sportpark Panhuis.


vv Katwijk – G.V.V.V. 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 65. Justin Spies 0-1, 70. Byron Burgering 0-2.

Gele kaarten: 17. Joey Ravensbergen, 45. Jaymillio Pinas (vv Katwijk). 38. Mitch Willems, 79. Jonathan Vergara Berrio (G.V.V.V.)

Opstelling vv Katwijk: Mark de Vries (k.), Joey Ravensbergen (74. Finn Janmaat), Paul Kok, Kay Blokland, Bart Sinteur, Robbert Susan ©, Des Kunst, Rick van der Meer, Jaymillio Pinas (63. Ruben Doesburg), Sietse Brandsma (63. Danny Bakker), Matthijs Hardijk (63. Randy Wolters).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Tariq Dilrosun, Mitch Willems, Barry Maguire, Taoufik Adnane, Mart de Jong, Justin Spies (72. Jonathan Vergara Berrio), Danny de Leeuw, Byron Burgering (82. Dylan Chiazor), Quincy Veenhof (54. Genrich Sillé), Leroy George.

Scheidrechter: L. Cools (België)
Toeschouwers: 1250

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops