G.V.V.V. kan amper overtuigen en gaat hard onderuit bij Scheveningen

G.V.V.V. 1
SVV_Scheveningen_logo 3
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is er niet in geslaagd de ongeslagen reeks in de Betnation Divisie te vervolgen. Na twee gelijke spelen verloor de ploeg van trainer Gery Vink, door een zeer matig optreden na de thee, volledig verdiend bij en in Scheveningen: 3-1.

Na een gelijkspel tegen achtereenvolgend ADO’20 (2-2) en De Treffers (1-1) was G.V.V.V. zaterdagmiddag naar Scheveningen afgereisd om het puntentotaal van twee in een klap met grote sprongen te vergroten. Daarvoor moest het wel met de gastheren op sportpark Houtrust weten af te rekenen. De ‘Schollekoppen’ hadden in de eerste twee speelrondes nog geen punt gepakt en hadden minstens net zulke grote intenties als de bezoekers.

Zoals mocht worden verwacht nam Taoufik Adnane (l.) de aanvoerdersrol weer op zich, en begon hij in de basis voor de geschorste Quiermo Dumay.

G.V.V.V. kon niet beschikken over Quiermo Dumay. De linkervleugelverdediger ontving vorige week twee gele kaarten en moest dus noodgedwongen vanaf de zijlijn toekijken. Taoufik Adnane nam zijn positie over. Ilias Latif was door trainer Gery Vink aan de kant gehouden, de oefenmeester koos voor de wedstrijd in speelronde drie voor Danny de Leeuw op het middenveld en Leroy George in de spits, net zoals vorige week in de tweede helft tegen De Treffers toen G.V.V.V. door die 4-4-2 opstelling het heft in handen nam.

Zoekende

Nadat ervaren referee Wim Bronsvoort de wedstrijd in beweging had gebracht, was het G.V.V.V. dat erg slordig opende. De duels speelden zich vooral af op de helft van de blauwhemden en zelf werd er weinig tot niks gecreëerd. Scheveningen had de grootste mogelijkheid, maar zag een poging van de lijn gehaald worden. Daar tegenover stond niets. Het was zoeken voor de Veenendalers in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

Byron Burgering met een poging doeltreffend uit te halen.

Het eerste moment kwam kort daarna toen Byron Burgering in het strafschopgebied opdook, maar daar te veel tijd nodig had om af te werken. Scheveningen kon daardoor opruimen. Het leidde wel het betere spel van G.V.V.V. in, want ook Leroy George deed na ruim een kwartier een poging. Met een steekpass stuurde hij Genrich Sillé weg, maar ook die had te veel tijd nodig om te schieten waardoor de Scheveningse verdediging weer kon wegwerken. Ook bezorgde George even later de bal, bij de direct achter de aanvallers spelende Barry Maguire, maar zijn fraaie lobje ging wel over goalie Van der Maaten heen, maar belandde op het dak van het doel.

Op voorsprong

Na ruim twintig minuten viel toch de bevrijdende openingsgoal omdat de bezoekers het initiatief ondertussen hadden overgenomen van de gastheren. Byron Burgering schudde op snelheid zijn directe tegenstander Gómez-Nieto af, die hem ook niet aan zijn shirt kon grijpen om de doorbraak te voorkomen. Daardoor kon Burgering verder opstomen en met een strakke voorzet bij de tweede paal Genrich Sillé bereiken. Die hoefde de bal op zijn beurt alleen nog maar over de lijn te droppen, en zo de 0-1 op het scorebord zette. Zo beloonde G.V.V.V. het goede spel wat het na een slechte openingsfase had gespeeld met een verdiende voorsprong.

De doelpuntenmaker Sillé, krijgt een knuffel van George (41).

Byron Burgering kon daarna de score verdubbelen, toen hij zelf voor het doel kwam na een fraaie pass vanaf het middenveld van Danny de Leeuw. Vanuit een moeilijke hoek kon hij schieten op het doel, maar raakte hij de buitenkant van de paal waarna een doeltrap overbleef. Het thuispubliek kon opgelucht ademhalen. Drie minuten later kon dat het weer, toen een voorzet van Byron Burgering door Barry Maguire geheel verkeerd werd geraakt en daarbij niet richting doel ging maar met heel veel effect voor de voeten van Genrich Sillé kwam. Die kon van die onverwachte kans niet meer maken dan een slap schotje wat ook nog eens naast ging.

Afgezwakte storm

De blauwe storm zwakte daarna in de laatste minuten voor de pauze grotendeels af en er kwamen geen kansen meer. Op een kopbal van routinier Lex Immers na, die doelman Jan van Willige vakkundig onschadelijk maakte, had Scheveningen, na die goede beginfase ook niets meer laten zien. En mochten de gastheren uiteindelijk blij zijn dat het gezien de kansen voor G.V.V.V. slechts 0-1 was na de eerste 45 minuten.
Met een ongewijzigd elftal begon G.V.V.V. ook de tweede helft slecht en had het weer moeite om Scheveningen van de eigen helft af te houden. Dit had mede te maken met het feit dat coach Blok routinier Ruben Koorndijk een linie had doorgeschoven en er met hem veel meer grip op het middenveld ontstond. Neem daar dan nog eens bij dat bijna alle blauwen halfslachtig ingrepen bij balbezit van de tegenstanders, dan is het overwicht dat Scheveningen veroverde snel verklaard. Dit leidde nu wel snel tot een doelpunt van de thuisploeg.

Nadat Sillé zich tussen twee Scheveningers had door gewurmd en richting Van der Maaten ging hield de jongeling alleen een corner aan zijn inzet over. Die werd door de goalie klemvast gepakt en het opgedrongen G.V.V.V. werd met een pijlsnelle uittrap van hem volledig verrast. Met twee balverplaatsingen werd Virgil Tjin-Asjoe op de rand van ‘the box’ in balbezit gebracht en met een prachtige krul die via de paal en onderkant lat het net trof, kreeg de voormalig FC Rijnvogels speler de gelijkmaker op zijn naam: 1-1.

Mart de Jong, vorige week nog gehuldigd als beste speler van het seizoen ’22-’23, kon vanmiddag ook geen potten breken.

Het spel golfde daarna optisch wel op en neer, maar de echte kansen voor de Veenendalers kwamen er niet, op twee slappe schotjes Maguire na. Scheveningen was en bleef bovenliggend mede door slordigheden van de bezoekers en het nog steeds niet hard genoeg de duels in gaan, waardoor het na de voorsprong in de rust nu opeens blij mocht zijn met een eventueel punt. Toch voelde alle aanwezigen dat er nog wel een doelpunt in de lucht hing voor de mannen van coach John Blok. Immers was er zelf een keer dichtbij maar kon nog net op tijd geblokt worden, en toen de ex-prof de bal aflegde op Ian van Baalen moest Van Willige al zijn kunnen tonen om de voorsprong van de gastheren te voorkomen. Het was soms flink billenknijpen voor alles met een blauw  hart.

Met lege handen

Acht minuten voor tijd was daar dan de treffer voor Scheveningen. Het bleek een gouden wissel van oefenmeester Blok die zijn doelpuntenmaker in de 78ste minuut wisselde voor de Amerikaanse Nederlander Julian Markvoort Beke, die uiteindelijk het verschil maakte.
Byron Burgering verloor de bal op het middenveld, waarna Scheveningen snel in grote aantallen opdook voor Jan van Willige. Julian Markvoort Beke schoot vervolgens hard door het midden het speeltuig tegen de touwen: 2-1.  Toen de Veense goalie twee minuten daarna te laat kwam op een diepe bal, lag het doel open voor diezelfde Markvoort Beke en werd het zelfs 3-1.
Invaller Justin Spies had de stand nog iets dragelijker aanzien kunnen geven als hij in de slotminuut op aangeven Burgering gewoon op het doel had geschoten, i.p.v. met een acrobatische halve omhaal die naast ging.
Maar eerlijk gezegd was dit gezien het spelbeeld in de tweede helft niet eens verdiend geweest, want Scheveningen troefde G.V.V.V. daarin op bijna alle fronten af.

Vreugde en verdriet in een foto gevangen.

Daarmee trok Scheveningen meteen alle spanning uit de slotfase en wist G.V.V.V. dat het met lege handen terugkeerde naar Veenendaal. Daar moet het uithuilen en zich oprichten voor de volgende thuiswedstrijd, aanstaande zaterdag, als het Rijnsburgse Boys ontvangt, dat vandaag de dorpsderby tegen Quick Boys in eigen huis afgelast zag worden door een forse brand in het horeca gedeelte van het clubhuis. Dat duel op het sportpark Panhuis begint om 14.30 uur.


SVV Scheveningen – G.V.V.V. 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 24. Genrich Sillé 0-1, 53. Virgil Tjin-Asjoe 1-1, 82. en 84. Julian Markvoort Beke 1-2 en 1-3.

Gele kaart: 81. Taygeorni Elvilia (SVV Scheveningen)

Opstelling SVV Scheveningen: Sven van der Maaten (k.) Kevin Gómez-Nieto, Robert van Koesveld (66. Taygeorni Elvilia), Ruben Koorndijk ©, Mitchell de Vlugt (86. Paul Andrei Nistor), Jordy Strooker, Michael de Niet (86. Barry Rog), Virgil Tjin-Asjoe (78. Julian Markvoort Beke), Jari de Jong, Lex Immers, Ian van Baalen.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige (k.), Taoufik Adnane ©, Joeri Potjes, Pim ten Have, Tariq Dilrosun, Mart de Jong, Barry Maguire (85. Quincy Veenhof), Danny de Leeuw (74. Ilias Latif), Byron Burgering, Leroy George (85 Jonathan Vergara Berrio), Genrich Sillé (78. Justin Spies).

Scheidsrechter: W.H. Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 400

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops