G.V.V.V. met duidelijke cijfers onderuit tegen Rijnsburgse Boys

  • Wedstrijdverslagen

De vierde competitiewedstrijd heeft voor G.V.V.V. opnieuw geen overwinning opgeleverd. De blauwhemden verloor op een bloedheet sportpark Panhuis met 1-4 van Rijnsburgse Boys.

Met twee wijzigingen in de basiself startte Gery Vink met zijn ploeg op eigen veld. Joeri Potjes en Taoufik Adnane moesten plaats maken voor Mitch Willems en Quiermo Dumay. Laatstgenoemde was na een schorsing van een wedstrijd weer speelgerechtigd en door de oefenmeester opgesteld.

Een eerste kans ontstond na ruim tien minuten toen Dani van der Moot achter de blauwe defensie opdook. Dat was echter doorzien door Jan van Willige die snel uitkwam en met een goede trap die mogelijkheid onschadelijk maakte. Kort daarna kreeg ook G.V.V.V. een eerste kans, toen Byron Burgering in het strafschopgebied mocht schieten. Die inzet belandde naast het doel.

Alle zeilen bijzetten

G.V.V.V. moest na ruim een kwartier alle zeilen bijzetten, toen Bram de Bruin een grote afstand kon afleggen met de bal aan de voet en in het strafschopgebied naar de grond ging. Scheidsrechter Kevin Puts was resoluut en wees zonder twijfel naar de stip. Furhgill Zeldenrust mocht schieten, maar raakte met hoge snelheid de rechterpaal waardoor de blauwen opgelucht adem konden halen.

Toch bleef een doelpunt voor de bezoekers in de lucht hangen en was het volgende moment alsnog raak. Diezelfde Zeldenrust kwam opnieuw in kansrijke positie, helemaal toen hij erin slaagde om Jan van Willige te omspelen en in een vrij doel binnen te schuiven: 0-1. Kwam het minuten eerder nog goed weg, keek het na twintig minuten spelen alsnog tegen een achterstand aan.

Uitgelezen moment

Het leek wel open huis in de verdediging, want vlak na de openingstreffer kon Jeroen Spruijt van dichtbij schieten. Jan van Willige redde tot twee keer toe met fabelachtige reflex en voorkwam dat het voor zijn ploeg een haast onmogelijke missie leek te worden op het bloedhete kunstgras onder een stralende zon. De drinkpauze die volgde was voor Gery Vink dan ook het uitgelezen moment om zijn mannen even aan te spreken op wat hij had gezien.

Het geklungel was nog niet over, want ook na ruim een halfuur oogde het achterin verre van ontspannen. Jan van Willige zag hoe een bal over de achterlijn tegen de doelpaal rolde en terugkwam het veld in, waarna hij alle zeilen bij moest zetten om de toegesnelde aanvallers van de bal te kunnen houden. Het vormde het laatste noemenswaardige moment in een slordige eerste helft.

Ombuigen

Met twee wijzigingen in de rust probeerde Gery Vink de minimale achterstand om te buigen. Hij deed dat door Pim ten Have en Genrich Sillé in de kleedkamer achter te laten en Justin Spies en Ilias Latif als vervangers in te brengen. Dat leek na tien minuten uit te betalen toen Byron Burgering richting het doel snelde en Justin Spies vrij aan zijn rechterzijde had. De snelle buitenspeler zag echter kans om zelf te schieten, maar maakte het daar doelman Wesley Zonneveld niet moeilijk mee.

Vanuit het niets kreeg Rijnsburgse Boys na ruim een uur een hoekschop, toen een terugspeelbal vanaf de middellijn door de hoge snelheid niet door Jan van Willige verwerkt kon worden. Het moment werd extra pijnlijk toen de bezoekers uit dat cadeautje de 0-2 lieten optekenen. Bram Ros kon de cornerbal vrij inkoppen en leek zijn ploeg daarmee in veilige haven te brengen.

Uit handen

Alle eventuele twijfel verdween toen twee minuten later de 0-3 viel. Delano Asante sneed naar binnen vanaf de rechterkant en verschalkte Jan van Willige met een hard schot in de verre hoek. G.V.V.V. liet het helemaal lopen en gaf de wedstrijd in korte tijd volledig weg, terwijl het net grip leek te krijgen in het duel met de ‘Uien’.

Rijnsburgse Boys hoefde niet meer en dus kreeg G.V.V.V. wat kansen om ook voor een eretreffer te tekenen. Achtereenvolgend probeerde Byron Burgering en Tariq Dilrosun het, maar zij troffen doelman Zonneveld. Ilias Latif slaagde er wel in, toen hij na een goede aanval bekeken in de verre hoek schoot en zijn ploeg niet helemaal kansloos naar de kant liet gaan.

Scherven rapen

Toch waren de bezoekers niet helemaal uitgekeken voor het doel, want Dani van der Moot kreeg nog een uitgelezen kans op de 1-4 maar raakte de lat. Furhgill Zeldenrust scoorde vervolgens wel en bepaalde daarmee de eindstand op een duidelijke 1-4. Voor de blauwhemden is het komende week scherven rapen en volgende week de rug rechten, als Koninklijke HFC wacht.


G.V.V.V. – Rijnsburgse Boys 1-4 (0-1)
Scoreverloop: 22. Furhgill Zeldenrust 0-1, 63. Bram Ros 0-2, 64. Delano Asante 0-3, 75. Ilias Latif 1-3, 87. Furhgill Zeldenrust 1-4.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k); Tariq Dilrosun, Mitch Willems, Pim ten Have (46. Ilias Latif), Quiermo Dumay (72. Taoufik Adnane); Mart de Jong ©, Barry Maguire, Danny de Leeuw (66. Jonathan Vergara Berrio); Byron Burgering, Leroy George (63. Quincy Veenhof), Genrich Sillé (46. Justin Spies).

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld (k), Daan Walraven, Rob Zandbergen (89. Bert Koomen), Bram Ros ©, Nino Klaver, Dani van der Moot (89. Danny Huijsman), Jeroen Spruijt (68. Steff van Rooijen), Furhgill Zeldenrust, Robin van der Meer (79. Dennis van der Plas), Bram de Bruin, Delano Asante (68. Ilias Kariouh).

Gele kaarten: 16. Quiermo Dumay (G.V.V.V.)
Scheidsrechter: Kevin Puts

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer