G.V.V.V. troeft Barendrecht op alle fronten af en bekert verder

G.V.V.V. 5
BVV Barendrecht 2
  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op zeer overtuigende wijze de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Na een moeizame eerste tien minuten stond de huidige koploper van de derde divisie B nog met 0-1 voor, maar daarna kwam de ploeg van Gery Vink los en draaide de score via doelpunten van Ilias Latif en Quiermo Dumay om naar een 2-1 voorsprong. Barendrecht had toen al weinig meer in te brengen en dat bleef in de tweede helft ook zo. De blauwen legden Barendrecht volledig haar wil op en liepen via Danny de Leeuw, Joeri Potjes en Genrich Sillé uit naar 5-1. Vlak voor tijd wist Barendrecht via Robbert Olijfveld toch nog een tweede goal voor Barendrecht mee te pikken en stond de eindstand van 5-2 op het bord.

De blauwen beginnen een beetje stroef aan de wedstrijd en dat leidt in de 10e minuut al tot een 0-1 achterstand. Dumay is zijn tegenstander Drexhage kwijt en die kan er over de linkerkant vandoor. Met een bekeken schot laat hij Van Kouwen kansloos en G.V.V.V. moet in de achtervolging. Direct na de aftrap had het alweer gelijk kunnen staan. Burgering levert een goede voorzet af op Latif, die twee meter voor de doellijn staat en kan koppen. Helaas drukt hij de bal teveel, waardoor deze over het doel stuitert. Maar het blijkt de opmaat naar meer. Vijf minuten later volgt namelijk een prachtige aanval. De Leeuw speelt bij de middellijn heel handig met een boogballetje zijn tegenstander uit en stuurt met een perfecte pass Burgering weg. Zijn voorzet is op maat voor Latif, die zijn tegenstander uitkapt en de bal feilloos in de verre hoek schiet.

Ilias Latif, de maker van de 1-1.

G.V.V.V. krijgt kans op kans. Dumay levert een gevaarlijke voorzet af bij de eerste paal, die met moeite kan worden weggewerkt en George krijgt een vrije schietkans die keeper Gomes knap weet te redden. Maar in de 27e minuut besluit Dumay zijn foutje bij het tegendoelpunt maar eens goed te maken. Hij stoomt op richting vijandelijk gebied en schiet de bal vanaf de punt van de zestien met een fraaie boog achter Gomes. Zo heeft G.V.V.V. de voorsprong te pakken.

Achterstand weggewerkt

Barendrecht zakt steeds verder weg en weet zich totaal geen raad met de snelheid en behendigheid van de blauwe aanvallers. Nadat Latif en De Leeuw nog grote kansen hadden om 3-1 te maken, hield scheidsrechter Vereijken het betreffende de eerste helft voor gezien. G.V.V.V. boog de achterstand om naar een voorsprong en had nog wel een goal meer verdiend.

Wedstrijd in het slot

Barendrecht paste in de rust twee wissels toe, maar het effect daarvan bleef uit. De blauwen gingen verder waar ze voor rust mee bezig waren: goed voetballen. Het begin van de tweede helft verliep nog wel wat rommelig, maar al snel had de thuisploeg de grip weer helemaal terug en werd Barendrecht onder druk gezet. Na een uur spelen ging het slot erop met de derde G.V.V.V.-treffer. Een corner van Maguire werd goed verlengd met het hoofd door De Leeuw, die zijn inzet tegen de touwen zag ploffen. Een goal met het hoofd van De Leeuw is voor zover wij weten nog nooit vertoond!

Geen kind meer

G.V.V.V. had daarna helemaal geen kind meer aan Barendrecht, dat behalve bij het eerste doelpunt vrijwel niets wist te creëren. De 4-1 van G.V.V.V. was bijna een kopie van de 3-1: dit keer kopte invaller Potjes een corner van Maguire binnen. Nog geen drie minuten later was het de beurt aan Sillé, die zijn uitstekende invalbeurt bekroonde met een schitterende goal. Een solo vanaf de middellijn eindigde met een raak schot in de verre hoek.

Joeri Potjes viert zijn 4-1.

En door!

Een slippertje achterin zorgde ervoor dat Barendrecht toch nog een keer op het scorebord mocht verschijnen. Olijfveld kon er ineens via de rechterkant vandoor en schoot beheerst binnen. Zelfs in de laatste 5 minuten kreeg G.V.V.V. nog kansen om op 6-2 te komen. Veenhof schoof de bal vanuit een kluts naast het doel en de wedstrijd eindige met weer een schitterende actie van Sillé. Hij sprintte met de bal richting achterlijn, wist met een slimme actie zijn tegenstander uit te kappen, trok naar binnen en schoot rakelings over.

De spelers van Barendrecht druipen teleurgesteld af.

Een dik en dik verdiende overwinning dus voor de blauwen, die de koker in gaan voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In die ronde stromen de BVO’s in, dus wie weet wat voor moois eruit zal komen…

Tevens was de eclatante overwinning een mooie opsteker voor de competitiewedstrijd van komende zaterdag wanneer runner-up AFC op bezoek komt op het sportpark Panhuis. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.


G.V.V.V. – BVV Barendrecht 5-2 (2-1)

Scoreverloop: 10. Tren Drexhage 0-1, 16. Ilias Latif 1-1, 27. Quiermo Dumay 2-1, 62. Danny de Leeuw 3-1, 73. Joeri Potjes 4-1, 76. Genrich Sillé 5-1, 86. Robbert Olijfveld 5-2.

Gele kaarten: 31. Tim Eekman, 67. Joey Jongman, 80. Niels Vorthoren (BVV Barendrecht)

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Pim ten Have (46. Joeri Potjes), Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Quiermo Dumay, Justin Spies (73. Tariq Dilrosun), Danny de Leeuw, Mart de Jong (63. Jonathan Vergara Berrio), Ilias Latif (63. Quincy Veenhof), Leroy George (63. Genrich Sillé), Byron Burgering.

Opstelling BVV Barendrecht: Jomar Gomes (k.), Sven Dijkgraaf, Timo de Graaf (71. Jay Brand), Nadir Jouhri, Taner Bayram (46. Luc Dielhof), Tim Eekman © (71. Niels Vorthoren), Joey Jongman, Romano van der Stoep (71. Omer Karacagun), Robbert Olijfveld, Olek Mrowicki (46. Sam van der Kreeke), Tren Drexhage.

Scheidsrechter: Dhr, R.J.T. Vereijken (Beek en Donk)
Toeschouwers: 450

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops