Hoofdmacht swingend naar volgende ronde: ‘Genot om naar te kijken’

  • In de media

Met veel overtuiging bereikte G.V.V.V. dinsdagavond het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Gery Vink speelde zich met uitstekend voetbal naar een 5-2 overwinning op BVV Barendrecht. ‘Dat doet mij deugd.’

Foeterend had trainer Gery Vink de eerste tien minuten van zijn ploeg gezien. “Ik vond ons slordig in die periode”, analyseert de oefenmeester bij Regiosport Veenendaal. “Wij waren zoekende en misten het ritme in balbezit en hadden veel balverlies.”

Het slordige spel van de blauwhemden werd na tien minuten bestraft, toen Tren Drexhage vanaf de linkerflank het zestienmetergebied in kon lopen en foutloos uithaalde. “Die 0-1 was misschien wel een wake-upcall. Het was voor iedereen een sein om er een stapje bij te zetten. De achterstand had ook te maken met de organisatie, in duidelijkheid en dat er niet gecommuniceerd werd.”

‘Dat zullen wij nog meer doen’

“Na die tien minuten neem je het heft in handen en moet je al veel sneller 4-1, 5-1 voorstaan. We hebben aandacht besteed aan het scoren en dat zullen wij nog meer doen”, klonk de trainer positief kritisch over het rendement van dinsdagavond zoekende naar verbeterpunten voor zijn selectie.

Toch was het op voorhand helemaal niet zo vanzelfsprekend dat de koploper van de derde divisie B zo overklast werd. “Zij zijn toch een angstgegner. Het is een goede en ervaren ploeg met spelers die al lang bij elkaar zijn. Wij zijn zelf ook niet zo veranderd. Als je dan ziet hoe wij in vier maanden stappen maken, dan doet mij dat deugd.”

‘Daar ben ik erg tevreden over’

“Wij hebben veel kansen gecreëerd deze wedstrijd en hebben terecht gewonnen. We hebben het publiek vermaakt en daar ben ik erg tevreden over. Het was een genot om naar ons te kijken”, klinkt Vink tevreden.

Het bekertoernooi is een aantrekkelijk bal, waar voor de selectie en club grote voordelen aan kleven. “Het is voor iedereen belangrijk. Je trekt extra toeschouwers en ontvangt een bonus van de KNVB. Hoe verder je komt, hoe leuker het wordt. Dat heb je gezien aan Spakenburg vorig seizoen. Het bekertoernooi is een enorme boost.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer