JO13-1 weet angstgegner voor dag en douw eindelijk te verslaan

  • Wedstrijdverslagen

Zoals vanouds zaten CDW en G.V.V.V. weer bij elkaar in de koker. Ook zoals vanouds stond de aftrap weer om 8.30 uur gepland in Wijk bij Duurstede, waardoor de meeste wekkers voor alle spelers al weer rond 6.30 uur klonken. Of het nu schitterend weer is of -10 in december om 8.30 uur wordt er altijd afgetrapt in Wijk bij Duurstede.

De laatste 4 seizoenen wisten de blauwen uit Veenendaal niet eenmaal te winnen van CDW en slechts 1 x werd er een gelijkspel uit de wedstrijd gesleept.

Met een voltallige selectie vroeg op pad

De wedstrijd stond gepland op veld 1 wat er uitstekend bij lag en al vroeg in de ochtend was het prachtig weer in Wijk bij Duurstede. De JO13-1 reisde af met de voltallige selectie naar Wijk bij Duurstede, bestaande uit 15 spelers. Om exact 8.30 uur werd er afgetrapt en ontspon er zich een boeiend duel, waarbij de eerste 5-10 minuten beide teams gelijkwaardig aan elkaar waren. Na 10 minuten begon CDW wat meer te drukken, door voornamelijk lekker fel de duels in te gaan. G.V.V.V. had het daar in de deze fase moeilijk mee. Een lange bal van achteruit van CDW belandde per ongeluk op de rug van Quinten en de bal viel precies voor de voeten van de spits van CDW, welke een vrije doortocht kreeg op onze keeper Cleon. De spits van CDW liet deze kans niet liggen en tikte met de punt van zijn voet de bal langs onze keeper 1-0. Eigenlijk uit het niets kwam CDW op een 1-0 voorsprong. Na de 1-0 van CDW nam G.V.V.V. toch steeds meer het initiatief over in de wedstrijd en speelde de wedstrijd voornamelijk af op de helft van CDW. Na 20 minuten kreeg G.V.V.V. op de rechterzijde een vrije trap, welke door Joey voor de goal werd geslingerd. Door mistasten van de verdediger van CDW, kwam de bal precies, voor de 1 minuut eerder ingevallen Jayden en met dit buitenkansje wist Jayden wel raad en schoot heel rustig van een meter of 5 de 1-1 op het scorebord. Nog geen 2 minuten later stuurde Rafi Joey in de diepte, Joey versnelde en gaf de bal half hoog voor bij de eerste paal, waarbij de bal enigszins gelukkig werd binnen gelopen door Khalil, maar G.V.V.V. wel op een verdiende 1-2 voorsprong zette. Kort na de 1-2 leek Rafi de 1-3 op het scorebord te zetten, ware het niet dat de vlag omhoog ging voor buitenspel. G.V.V.V. bleef aandringen, maar dit leidde niet meer tot grote kansen en zo sloot JO13-1 de eerste helft af met een 1-2 voorsprong.

De blauwen blijven de betere ploeg!

De tweede helft ging verder waarmee de eerste helft was geëindigd, namelijk een veel beter G.V.V.V. Met regelmaat werd er goed verzorgd voetbal de op mat gelegd en het was dan ook wachten op de 1-3 voor G.V.V.V. Het was eerst Jayden welke met een prachtige actie de bal binnenkant voet langs de keeper schoot, echter de bal rolde net 5cm langs de verkeerde kant van de paal. Een schot van Joey net voorlangs, Appie welke net teveel tijd had voor de goal, maar de 1-3 was een kwestie van tijd. 12 minuten na rust kreeg Rafi de bal vanuit een ingooi toegeworpen, met een flitsende beweging stuurde hij Appie in de diepte. Appie kwam net iets eerder bij de bal en scoorde als vanouds met een prachtig lobje over de keeper 1-3.

Hiermee leek de wedstrijd beslist. Vervolgens kreeg G.V.V.V. nog 2 opgelegde kansen op de 1-4, eerst stuurde Julian vanaf het middenveld met een prachtige steekpass Rafi weg, welke met een vrije doortocht de 1-4 leek aan te gaan tekenen, echter zijn lobje werd door de keeper net op tijd ingeschat, waardoor hij de bal met zijn vingertoppen kon aanraken en de bal vertraagde, waardoor de verdediger van CDW de bal net voor de lijn kon wegtrappen. Kort daarna was het Jayden welke op links werd weggestuurd en de geheel vrij staande Appie bereikte, echter Appie kreeg, wat hem niet vaak gebeurd de bal niet volledig onder controle, waardoor de verdediger van CDW nog net op tijd kon ingrijpen voordat Appie de 1-4 zou gaan aantekenen. Na een kansenregen van G.V.V.V., viel 5 minuten voor tijd uit het niets de 2-3. Een op zich houdbare bal, bij een verder uitstekend keepende Cleon, glipte zo door de handen van de keeper van G.V.V.V. en plots was de spanning terug. Na de 2-3 sloop de spanning erin bij de spelers van G.V.V.V. en de meegereisde supporters, echter grote kansen waren er niet meer te noteren voor CDW en niet veel later blies de uitstekende leidende scheidsrechter voor het laatst en zo won G.V.V.V. met 2-3 bij CDW.

Historie geschreven voor deze nu al hechte blauwe groep, door eindelijk na 4 seizoenen eens te winnen van de angstgegner CDW. Gefeliciteerd toppers.

Volgende week zaterdagochtend wacht de derby, thuis tegen VRC JO13-1. Aftrap 9.30uur op de blauwe zijde van Sportpark Panhuis.

Met blauwe groeten,

Stefan van de Bovenkamp, leider G.V.V.V. JO13-1

Doelpuntenmakers: 1 x Jayden, 1 x Khalil en 1 x Appie

Toeschouwers: 75

Ander nieuws

JO12-2 winnaar op het Gerard Willemse toernooi

Wedstrijdverslagen | 09 juni 2024
Lees meer

JO13-1 boekt eenvoudige en doelpuntrijke zege op AFC Quick 1890

Wedstrijdverslagen | 21 april 2024
Lees meer

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer