JO13-1 wint ook derde oefenwedstrijd met overtuigende cijfers

  • Wedstrijdverslagen

Nadat op woensdagavond 23 augustus Hoevelaken JO13-1 met 5-1 werd verslagen, stond op zaterdagochtend 2 september de uitwedstrijd gepland tegen Zwaluwen ’11 JO13-1 uit Utrecht. Op 1 oktober 2022 ging de destijds JO12-1 van G.V.V.V. daar in de slotseconde met 3-2 onderuit. Een wedstrijd welke toen in slechte weersomstandigheden werd gespeeld.

Snel op voorsprong

De reis naar Zwaluwen’11 JO13-1 op zaterdagochtend 2 september startte in plaatselijke dichte mist. Om 9.30 uur werd er afgetrapt in Utrecht, waar de mist was opgetrokken en G.V.V.V. JO13-1 uit de startblokken schoot. G.V.V.V. zette vanaf minuut volle druk vooruit en daarmee wisten de Zwaluwen geen raad. Al na enkele minuten schoot Delano hard op de lat, nog geen minuut later was het wederom Delano, welke nu de paal raakte, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Appie welke beheerst de 0-1 binnenschoot.
Kort daarna gaf Delano een fantastische crossbal van links naar rechts op de vrijstaande Appie en het was Appie welke de bal met een heerlijk stiftje over de keeper heen werkte en daardoor al binnen 8 minuten de 0-2 op het scorebord zette in het voordeel van G.V.V.V. JO13-1.

De inleiding van het ‘stiffie’ van Appie.

Hattrick Appie en meer

G.V.V.V. bleef doorgaan en binnen 12 minuten maakte Appie zijn hattrick compleet. Een afstandsschot, door Appie, werd door de keeper van Zwaluwen verkeerd ingeschat en de 0-3 was een feit. Na de 0-3 leek het er op of G.V.V.V. wat gas terugnam, want goed werd er niet meer gevoetbald en steeds vaker werden er onderlinge duels uitgevochten op het middenveld. Een slippertje achterin, te korte terugspeelbal, werd fantastisch gered door onze keeper Cleon en dat was ook het enige wapenfeit van Zwaluwen JO13-1 in de eerste helft. Inmiddels werden er halverwege de eerste helft ook de nodige wissels doorgevoerd, zodat iedereen weer zijn/haar minuten kon maken. Vlak voor rust zette Delano van dichtbij de 0-4 op het scorebord en kort daarna volgde het rustsignaal.

Het resultaat van het ‘stiffie’.

Houtwerk kan grotere overwinning niet voorkomen

Eerste kwartier uitstekend en tweede kwartier heel matig. In de rust werden er nog enkele omzettingen gedaan en ging G.V.V.V. de 2de helft verder waar het in de eerste helft mee begon. Dus met fris en aanvallend voetbal. Het regende kansen voor G.V.V.V. JO13-1. Paal en lat werden diverse malen geraakt. Uiteindelijk was het wederom Appie, welke de 0-5 op het scorebord zette. Hij draaide met zijn linkse voet een cornerbal direct in het doel. Kort daarna was het Rafi, welke uit een cornerbal, wederom Appie vond en de 0-6 liet aantekenen. Een individuele actie op rechts van Joey, welke de bal hard voorgaf, werd door een verdediger van Zwaluwen in eigen doel getikt 0-7. Het slotakkoord was van Joey, welke op de rechterzijde zijn directe tegenstander passeerde en keihard met rechts in de verre hoek de 0-8 op het scorebord zette.

De felicitaties bij een van de acht goals.

Even schrikken

Vanwege een harde botsing (fair duel) tussen Joey en de keeper van Zwaluwen werd er besloten om de laatste 2 minuten niet meer uit te voetballen. Beide spelers hadden enorm veel pijn aan hun knie, waarbij het voor Joey lijkt mee te vallen aangezien hij toch na enkele minuten weer zelf van het veld kon lopen. De keeper van Zwaluwen was er slechter aan toen en werd uiteindelijk met een ambulance afgevoerd, waarbij een ogenschijnlijke zware knieblessure het gevolg zal zijn.
We wensen uiteraard beiden spelers een spoedig herstel. Zo won G.V.V.V. JO13-1 uiteindelijk met speels gemak van Zwaluwen JO13-1 met 8-0.
Goed nieuws daarbij is eveneens, dat dit seizoen voor het eerst de JO13-1 geen tegengoal wist te incasseren en zelfs in de tweede helft geen enkele kans weg gaf.

Maandagavond 4 september zal de JO13-1 gaan trainen en woensdagavond 6 september wacht alweer het volgende oefenduel voor de J013-1, uit tegen OVC’85, aftrap 18.15uur in Oosterbeek.

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO13-1: 5 x Appie, 1 x Delano, 1 x Joey en 1 E.D.

Met blauwe groeten,
Stefan van de Bovenkamp, leider JO13-1

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer