Latif kroont zich tot matchwinner in Haarlem: ‘Heel blij met die goal’

  • In de media

Terug in de basis beloonde Ilias Latif zaterdagmiddag het gekregen vertrouwen uit in de winnende goal voor zijn ploeg op bezoek bij Koninklijke HFC. De blauwhemden grepen op het natuurgras de eerste zege van het seizoen. ‘Daar gaat het om.’

De blessuretijd van de eerste helft is twee minuten onderweg als Ilias Latif voor de derde keer deze wedstrijd voor het doel opduikt. De spits vormde een gevaar voor de defensie van de Haarlemmers, die tot dat moment nog steeds opgelucht adem konden halen. “Ik zag dat Leroy George de bal had aan de rechterkant van het veld. Hij dribbelde naar binnen en ik maakte een vooractie en liep diep.”

“Hij gaf de bal perfect in de loop mee. Ik schoof hem als het ware precies langs de keeper. Het is een heel belangrijk moment gebleken. Ik ben heel blij dat ik die goal heb kunnen maken. Met 0-1 de rust in gaan. Dan pep je de jongens in de kleedkamer ook op. We gingen ook in de tweede helft om te scoren. Uiteindelijk is gebleken dat die ene goal genoeg was. Belangrijke drie punten, daar gaat het om.”

‘Wij waren de bovenliggende partij’

De matchwinner hoefde niet lang na te denken op de vraag of hij de zege ook terecht vond. “Ik denk dat wij heel goed hebben meegedaan in de eerste helft en de bovenliggende partij waren. Wij zetten goed druk en gaven geen kansen weg. Wij creëren wel veel kansen, maar scoorden niet tot die goal in de blessuretijd van de eerste helft.”

“De tweede helft hielden wij goed stand. Toen moesten wij vooral het niveau vasthouden en duels winnen. Wij hebben toen niet zoveel kansen gecreëerd, maar als ik naar de hele wedstrijd kijk dan denk ik dat wij verdiend hebben gewonnen.”

‘Wij beginnen met veel vertrouwen’

In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Barendrecht een welkome zege. “Barendrecht is een bekende tegenstander van vorig seizoen. Wij beginnen met veel vertrouwen aan die wedstrijd en ik weet ook zeker dat er een goede afloop komt.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer