Traditie continueert voor JO17-1 na valse start in competitie

  • Wedstrijdverslagen

Het begint inmiddels een traditie te worden. De eerste wedstrijd van het seizoen wordt de laatste jaren steeds verloren. G.V.V.V. heeft een aantal veranderingen ondergaan en de spelers moesten nog duidelijk aan elkaar wennen. Na een kwart wedstrijd werd het spel beter maar kon de inmiddels opgelopen achterstand niet meer worden gerepareerd. Eindstand 0-2.

Snel op achterstand

G.V.V.V. was in de beginfase zoekende. Op de training zag het er allemaal goed uit maar in de eerste wedstrijd bleek dat de ploeg nog wat tijd nodig heeft om ingespeeld te raken. DOVO begon feller aan de wedstrijd en zette G.V.V.V. onder druk. Dit leverde geen echte kansen op voor de bezoekers. G.V.V.V. werd in de omschakeling wel enkele malen gevaarlijk via Donald, Stan en Olanchio maar een doelpunt leverde dit niet op. Na zeven minuten spelen besloot een speler van DOVO op doel te schieten. Maarten verkeek zich op het schot en zo kreeg DOVO de 0-1 in de schoot geworpen. G.V.V.V. kwam bijna op gelijke hoogte. Na een goede pass van Stan kon Donald de bal op doel schieten maar de bal belandde in de handen van de keeper. In de omschakeling werd DOVO gevaarlijk maar Maarten was op tijd uit zijn doel en kon nu wel redding brengen. Via Thijmen, Olanchio, Milan en Joris kwam G.V.V.V. weer in de buurt van het doel van DOVO maar de laatste pass was steeds net niet goed genoeg waardoor DOVO makkelijk kon uitverdedigen. Na een vrije trap van Sjoerd kreeg Stan een grote kans maar helaas werd de bal tegen de keeper aan geschoten. Aan de andere kant van het veld was het wel raak. Een aanvaller van DOVO kreeg alle tijd en ruimte om de bal op doel te schieten. Ook dit schot leek niet onhoudbaar maar verdween toch in het doel (0-2). Na de drinkpauze halverwege de eerste helft volgde een sterke fase van G.V.V.V. Via Micha en Rowen kwam de bal bij Olanchio maar via een verdediger verdween de bal over de achterlijn. De corner leverde vervolgens geen gevaar op. G.V.V.V. kreeg via Donald (schot in zijnet) en Sjoerd (kopbal na vrije trap Stan) nog twee grote kansen op een doelpunt maar de bal wilde er niet in. Ook Marwan kwam in scoringspositie maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. Op slag van rust leek Olanchio te scoren maar de scheidsrechter had hands geconstateerd waardoor er werd gerust met een 0-2 achterstand.

Sjoerd kopt de bal in kansrijke positie naast het doel.

Doelpunt wil maar niet vallen

In de tweede helft drukte G.V.V.V. de tegenstander met de rug tegen de muur. Er werd alles aan gedaan om de achterstand goed te maken maar G.V.V.V. was erg ongelukkig in de afronding. Donald kreeg de eerste kans van de tweede helft maar zijn schot kon door de keeper worden gepakt. Achterin werd wel wat ruimte weggegeven voor een counter maar Micha verdedigde goed waardoor G.V.V.V. de volgende aanval kon opzetten. Lucas bracht de bal bij Dylan  maar die kreeg de bal net niet onder controle. Na een 1-2 tussen Sjoerd en Marwan probeerde laatstgenoemde het met een bekeken schot maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. De volgende kans was voor Dylan. Hij kreeg de bal ingespeeld door Joris, draaide goed weg van zijn tegenstander maar schoot de bal enkele centimeters naast het doel. G.V.V.V. speelde nu een stuk beter dan in het begin van de wedstrijd. Na een mooie aanval via Milan en Stan kwam de bal bij Joris die net iets te veel tijd nodig had waardoor DOVO kon uitverdedigen. Kort hierna probeerde Aryan het maar ook nu kreeg een verdediger er een voetje tussen. DOVO had inmiddels een rood-witte muur gemetseld voor het doel waar G.V.V.V. zich keer op keer op stuk liep. Een schot van Stan werd weer geblokt en Lucas schoot in de rebound over. In de laatste tien minuten van de wedstrijd bleef G.V.V.V. op jacht gaan naar een treffer maar de bal wilde er niet in. Donald raakte nog de lat na een zeer fraaie aanval en ook Olanchio kreeg de bal er niet in. De eerste wedstrijd werd zo onnodig verloren maar het vertoonde spel van de tweede helft was prima, nu alleen de doelpunten nog.

Dylan probeert langs zijn tegenstander te komen.

G.V.V.V.  JO17-1 – DOVO JO17-3  0 – 2  (0 – 2)

Scoreverloop: 7. 0-1; 24. 0-2

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Maarten van Schaik (k), Dylan Dirksen, Aryan Pakseresht©, Sjoerd van de Lagemaat, Lucas van der Salm, Olanchio Masalandua, Stan Keulers, Thijmen Meijer, Joris van Wakeren, Milan van de Weerd en Donald Thomas.

Wissels: Rowen Nap, Marwan Akbili en Micha van de Haar

Tekst & Fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Kraker tussen JO13-1 en leeftijdsgenoten CJVV eindigt doelpuntloos

Wedstrijdverslagen | 08 april 2024
Lees meer

JO13-1 sleept met pijn en moeite een punt weg uit bij Woudenberg JO13-1

Wedstrijdverslagen | 31 maart 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO8-2 flikt het opnieuw en wordt ook in fase 3 kampioen

Wedstrijdverslagen | 20 maart 2024
Lees meer