Vink baalt van persoonlijke fouten: ‘Wordt nu hard afgestraft’

  • In de media

Voor trainer Gery Vink werd het verschil tussen de tweede en derde divisie zaterdagmiddag duidelijk. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg vorig seizoen kon wegkomen met persoonlijke fouten, maar nu gestraft werd.

Ondanks de voorsprong in de rust, was Gery Vink ook over de eerste helft niet tevreden. “Ik moet eerlijk toegeven dat het toen ook niet erg goed was. Ik vond ons heel slordig in balbezit. Veel momenten dat wij kansen konden creëren en waar wij balverlies leden. Het was heel rommelig.”

“Daarentegen was het een soort heen-en-weerwedstrijd. Ik moet zeggen dat wij daarin vier, vijf opgelegde kansen krijgen. Dan scoor je ook een heel goede 0-1. Daarna vergeet je eigenlijk, ondanks dat wij niet dominant waren in balbezit, om de 0-2 te maken. Dan wordt het wat anders. Nu houd je hen in leven.”

Fysiek

Dus was de rust voor hem het uitgelezen moment om wat bij te stellen. “Ik heb toen aangegeven dat wij in balbezit veel rustiger moeten worden. Zij spelen fysiek, dat kunnen en doen zij goed. Dan zie je dat wij in de tweede helft op bepaalde momenten de wedstrijd laten beslissen op persoonlijke fouten.”

“Op verkeerde momenten balverlies, niet goed staan”, ligt Vink die fouten toe. “Dan zie je het verschil tussen de tweede en derde divisie. Vorig jaar kwamen wij daar nog wel een paar keer mee weg. Nu krijg je de 1-1, 2-1 en 3-1 om de oren. Dat is pijnlijk.”

‘Een streep door de rekening’

Toch wil hij niet alleen maar negatieve dingen benoemen. “Wij zijn natuurlijk hartstikke goed bezig geweest. De afgelopen wedstrijden hebben wij een goede indruk achtergelaten. Dit is even een momentopname, een streep door de rekening. Natuurlijk, ik loop er niet voor weg dat dit even heel vervelend is.”

“Volgende week is er weer een wedstrijd, dit mag het proces niet beïnvloeden waar wij mee bezig zijn. Dat dit even een stap terug is en wij met beide benen op de grond staan is wel duidelijk. Ik vond ons voetballend niet de baas op het veld, wij waren erg slordig in balbezit. Wij hadden zoveel momenten dat wij echt een kans moeten creëren. Met name de eerste helft.”

‘Uiteindelijk terecht’

Na rust zag hij daar niets meer van terug. “Het was toen in bepaalde fases niet goed. Aan de bal, in de tweede bal. De tweede helft met name vond ik echt plichtmatig leek het wel. Wij sukkelden een beetje met hun snelheid mee. Hun tempo. Dat zag je ook aan de goals die wij tegen kregen. Uiteindelijk een terechte nederlaag.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer