Vink complimenteus over vertoonde spel: ‘Erg goed uitgevoerd vandaag’

  • In de media

Gery Vink was blij met het vertoonde spel van zijn ploeg op bezoek bij Koninklijke HFC zaterdagmiddag. De blauwhemden hadden in zijn ogen overtuigd. ‘Een groot compliment naar deze groep voor vandaag.’

De oefenmeester verscheen kort na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Koninklijke HFC opgelucht bij de pers. Hij had gezien hoe zijn ploeg zichzelf na wedstrijden eindelijk beloonde. “Ik ben sowieso heel blij met de overwinning. Het heeft vijf wedstrijden moeten duren om die blijdschap te delen met iedereen. Gezien het spelbeeld, denk ik een terechte overwinning.”

“De eerste helft vond ik ons van een goed niveau. Met name in het druk zetten wat wij deden. Koninklijke HFC had daar weinig grip op. Het enige verwijt dat ik ons kon maken voor rust, was dat wij iets te weinig goals maakten. Dat hebben wij de vorige wedstrijden ook iets te weinig gedaan.”

‘Daar was ik heel blij mee’

Toch baart dat Vink op voorhand geen zorgen. “Wij creëren de kansen wel. De spelhervatting zag er uitstekend uit. Koninklijke HFC had totaal geen grip. Hetzelfde beeld zag ik ook in de tweede helft. Daar was ik heel blij mee. Op het laatst gaan zij va-banque spelen, dan gooien zij er alles in. Dan wordt het nog even billenknijpen van ‘als die bal goed valt’, want dat kan gebeuren. Al met al ben ik heel blij met deze overwinning. Op naar de volgende.”

“Verwachten is een groot woord”, reageert hij op de vraag of hij hier op dit resultaat had gerekend. “Wij spelen wel om te winnen. Wij hebben deze week ook met de selectie afgesproken dat wij iedere wedstrijd gaan spelen om te winnen en niet om niet te verliezen. Dat hebben wij vandaag wel erg goed uitgevoerd. Groot compliment naar deze griep voor vandaag.”

‘Uiteindelijk wil je daar naartoe’

Hij hoopt dat dit voor hem het startsein is voor een goede reeks. “Winnen is het beste medicijn. Ook voor ons op dit moment. Uiteindelijk wil je naar die reeks toe. Dat je eens veel overwinningen haalt. Het is nu een mooi moment om die in te zetten. Op naar dinsdag, want dan wacht een bekerwedstrijd. Vandaag genieten en vanaf morgen de focus op Barendrecht.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer