Vink looft selectie na nieuwe zege: ‘Hebben wapens in onze ploeg’

  • In de media

Trainer Gery Vink is erg content met de resultaten die zijn ploeg in de afgelopen week heeft geboekt. De spiegeling met de top van Nederland is de oefenmeester goed bevallen, ‘maar er is nog geen hosannastemming’.

Op de vraag of hij tevreden was met de zege op AFC Amsterdam, hoefde Gery Vink niet lang na te denken. “Met een overwinning ben je natuurlijk altijd uiterst content. Ook gezien de spelopvatting. Wij hadden het best wel lastig de eerste tien minuten, kwartier. Met name dat zij best wel in een meertal op het middenveld stonden. Daar hadden wij best wel moeite mee. Daarna herpakten wij ons heel erg goed en scoren wij een goede goal met die corner van Leroy George.”

“Vanaf dat moment beheersen wij de hele wedstrijd”, blikt Vink terug op het resterende deel van de wedstrijd. “Dan is het uiteindelijk slordigheid in het afstand nemen met doelpunten maken. Ga je met 1-0 de rust in en mag je niet anders dan tevreden zijn dat je in de tweede helft eigenlijk niets meer weggeeft. Je scoort er twee goede goals bij en dan is 3-0 nog geflatteerd, vind ik.”

‘Dan zijn wij lastig te bespelen’

Na een stroef beginnen, leken de blauwhemden na ruim een kwartier wakker geschrokken te zijn. “Ik weet niet of het wakker is. Het zit vaak in het ritme. Zij startten in een hoog spelritme. Wij hadden moeite om daarin in de duels te komen. Dan herpakken wij ons toch, doordat wij ook in hun tempo gaan denken en spelen. Dan zijn wij toch wel lastig te bespelen.”

“Wij hebben wapens in onze ploeg. Dat zie je terug in onze wedstrijden die wij tot nu toe hebben gespeeld. Ik ben zeer content dat wij opnieuw de nul hebben gehouden. Uiteindelijk, als je dat kunt blijven spelen dan ga je makkelijker wedstrijden winnen en wordt de ploeg rustiger. Zie je ook vandaag in balbezit. Wij zijn dan rustiger dan een paar weken geleden. Het vertrouwen neemt toe. Ik ben heel erg blij met de overwinning.”

‘Die extra kwaliteit voegen zij toe’

Vink is trots op de kwaliteit die vanaf de cornervlag wordt geleverd. “Wij scoren erg veel uit hoekschoppen. Afgelopen dinsdag, in de beker, scoren wij ook twee keer uit een corner. Wij hebben specialisten in onze ploeg. Zowel Barry Maguire, Leroy George als Jonathan Vergara Berrio. Dat is een extra kwaliteit die zijn toevoegen aan ons elftal.”

Toch wil hij het enthousiasme nog iets drukken. “Wij staan pas op acht punten, dus er is nog geen sprake van een hosannastemming. Wel vandaag even blijdschap over de belangrijke overwinning en de sprong naar de middenmoot.” G.V.V.V. bezet de elfde positie na zes wedstrijden in de Betnation Divisie.

‘Dat biedt perspectief voor de toekomst’

“Of ik mij verbaas over de uitslag tegen deze ploeg? Als ik zeg dat ik mij niet verbaas, klinkt dat altijd een beetje arrogant. AFC is nog altijd de top van Nederland. Ik heb de jongens op het hart gedrukt dat het mooi is om tegen de top te kunnen spelen en in de spiegel te kijken hoe goed wij werkelijk zijn en willen zijn. Vandaag hebben wij een prima resultaat geleverd, dat biedt perspectief voor de toekomst.”

Interview: RTV Utrecht/Wessel van Leeuwen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer