Combinatie-elftal speelt zich gemakkelijk voorbij DTS’35

G.V.V.V. 4
Logo_DTS_EDE 1
  • Wedstrijdverslagen

Een mix van spelers uit het eerste elftal en de O23-1 hebben zich dinsdagavond eenvoudig langs DTS’35 Ede gewerkt. De blauwhemden wonnen op eigen veld in een leerzaam oefenduel met 4-1 van de eersteklasser. 

Trainer Gery Vink had de oefenwedstrijd aangegrepen om spelers die nog weinig speelminuten hadden gemaakt in de competitie wat wedstrijdritme te gunnen in het duel met DTS’35. De selectie werd aangevuld door een vijftal talentvolle spelers uit de O23, waarvan er twee startten in de basisformatie.

Na een klein halfuur opende Tariq Dilrosun de score. Op aangeven van Dylan Chiazor werkte de verdediger met een schot in de korte hoek binnen: 1-0. Kort daarna kreeg Chiazor zelf de mogelijkheid om te scoren, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Die doelman onderscheidde zich vijf minuten voor rust opnieuw door inzetten van Genrich Sillé en diezelfde Chiazor onschadelijk te maken.

Doelpuntrijke tweede helft

In het tweede bedrijf slaagde Genrich Sillé er niet in om een individuele actie te belonen: naast. Niet veel later was het Pim ten Have die een voorzet van Giel Slijkhuis onhoudbaar in de verre hoek binnenkopte: 2-0. Younes Bagdadi deed ook nog een duit in het zakje, door een perfecte loopactie slalommend door de verdediging af te maken: 3-0. Tien minuten voor tijd bezorgde Dylan Chiazor zichzelf loon na werken, door een aanname in de zestien snoeihard binnen te schieten: 4-0.

Met dat doelpunt leek hij te tekenen voor de eindstand, zij het niet dat Ruben van Kouwen na een zeer rustige avond vlak voor tijd nog even moest rapen. De bezoekers scoorden de spreekwoordelijke eretreffer en bepaalden daarmee de eindstand van het leerzame duel, waarin talenten de kans kregen om zich te laten zien en spelers uit de hoofdmacht ritme pakten, op 4-1.

Fotografie: © Stefan Koops