De Jong na jaren voldaan in eigen ploeg: ‘Hoef die stap niet meer te maken’

  • Het eerste

Mart de Jong verlengde afgelopen week zijn contract met twee seizoenen, waardoor hij gaat voor zijn achtste en negende seizoen in de clubkleuren. We blikken met de middenvelder terug, maar kijken vooral vooruit.

Bezig aan zijn zevende seizoen bij G.V.V.V. vond Mart de Jong dat hij nog lang niet was uitgekeken op de club en maar wat graag verlengde. “Ik heb het hier al jaren goed naar mijn zin”, benoemt hij de voornaamste reden. “Zeker ook met de supporters, maar vooral met mijn teamgenoten. We hebben op dit moment een leuke groep, waar veel potentie in zit. Daarnaast is G.V.V.V. voor mij maar een kwartiertje rijden. Dat bevalt ook erg goed.”

“Wat mijn ambitie is? Het zou lekker zijn om eind mei al een keer helemaal klaar te zijn”, zegt hij lachend. “De komende twee jaar wil ik stabiel worden met ons team in de tweede divisie. Wellicht dat wij als groep een lange tijd bij elkaar kunnen blijven en dan hoge ogen kunnen gooien op dit hoogste amateurniveau.”

‘Die ambitie had ik altijd nog’

Bouwen met zijn team. Het was voor De Jong een reden om na jaarlijkse verlengingen nu te tekenen tot en met 2026. “Eerdere jaren tekende ik inderdaad steeds maar voor een jaar, behalve in mijn eerste seizoen. Ik had altijd de ambitie om wellicht nog een stap te maken binnen de tweede divisie en wilde dus niet te lang vastliggen. Nu heb ik langer bijgetekend omdat ik het eigenlijk alle jaren ontzettend naar mijn zin heb gehad en niet zo nodig meer een stap hoef te maken.”

Met 189 officiele wedstrijden in het vlaggenschip is De Jong hard op weg om allereerst de grens van tweehonderd te passeren. Hij is de afgelopen seizoenen gewend veel minuten te maken, maar weet als geen ander dat het geen garantie is voor de toekomst. “Dat ik de afgelopen jaren altijd basis heb gespeeld, wil absoluut niet zeggen dat ik de komende jaren ook alles speel.”

‘Nu voel ik minder druk’

“Als je in de tweede divisie speelt, zal er altijd concurrentie zijn en moet er altijd gepresteerd worden. Wel heb ik de afgelopen jaren veel wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan waardoor ik nu minder druk voel dan toen ik net hier kwam spelen.”

Interview: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vitesse wint besloten oefenwedstrijd van G.V.V.V.

Het eerste | 20 juli 2024
Lees meer

Hercules-thuis afgelast (update)

Het eerste | 18 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. is vrijgeloot voor de eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Het eerste | 17 juli 2024
Lees meer