Dumay bindt toekomst aan de club: ‘Dit is niet zomaar een team’

  • Het eerste

Quiermo Dumay bereikte deze week met G.V.V.V. een akkoord over een contractverlenging voor de komende twee seizoenen. De vleugelverdediger voelt zich thuis bij G.V.V.V. en hoefde over het aanbod dus niet lang na te denken.

Jarenlang doorliep Quiermo Dumay de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, voordat hij in de zomer van 2022 terugkeerde in het amateurvoetbal. Hij zal niet ontkennen dat het even wennen was, maar is erg blij hoe hij werd opgevangen. “Ik voelde mij gelijk heel fijn bij de club op het moment dat ik hier binnenkwam. Met de trainer had ik als eerst gesproken en dat voelde direct erg goed. Ook de teamgenoten en staf hebben mij erg goed ontvangen.”

“De eerste seizoenshelft moest ik erg wennen aan meerdere factoren”, is de verdediger minder tevreden over zijn eigen prestaties. “Het was niet de periode waar ik zelf op had gehoopt. Gelukkig speelde ik wel en gaf de trainer mij vertrouwen. Ik had ritme en tijd nodig. Ik weet zelf wat ik kan en dat heeft zich in de tweede seizoenshelft uitbetaald.”

‘Zit veel potentie in deze club’

Het promoveren naar het hoogste amateurniveau was volgens de Apeldoorner een terechte kers op de taart. “Dat hebben wij zeker verdiend. Wij trainen iedere dag hard en staan op het veld met de intentie om beter te worden. Er zit veel potentie in deze club en dat is ook de grote reden dat ik heb verlengd voor twee jaar.”

“Ik wil veel betekenen voor deze club. Belangrijk en onmisbaar zijn, zoveel mogelijk blijven spelen. Ik voel mij thuis hier.” De trots is hoorbaar bij de sympathieke speler, die niet alleen graag over zichzelf wil praten. “Ik vind dat wij niet ‘gewoon’ een team zijn. Het voelt voor mij als meer dan dat.”

‘Onze meningen waren unaniem’

De verdediger hecht veel waarde aan vertrouwen en stemt veel dingen af met zijn beste vriend. “Natuurlijk heb ik het er met hem over gehad of ik wilde verlengen. Wij bespreken alles samen. Onze meningen waren unaniem. Ik had geen twijfel, want ik zit hier op mijn plek. Dat merkt hij ook. De keuze om te blijven had ik dus snel gemaakt.”

“Wat ik hier de komende twee jaar wil bereiken?”, dat er een stilte valt heeft puur te maken met het feit wat hij als eerste zal noemen. “Mijn persoonlijke ambitie is toch stiekem ook kampioen te worden van de tweede divisie. Ik weet wat wij kunnen en het is zeker niet onrealistisch. Ik wil mij blijven ontwikkelen en beter worden. Het liefst als rechtsback, dat heeft mijn voorkeur.”

Interview: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet doelman Elber Evora vast te leggen

Het eerste | 04 juni 2024
Lees meer