George ervaart ontwikkelingsproces in zijn ploeg: ‘Dat betaalt zich nu uit’

  • In de media

Op bezoek bij Katwijk pakte G.V.V.V. de derde competitiezege op rij en de vierde zege in de reeks van officiële wedstrijden. Leroy George ziet het als een verklaarbare reden. ‘Dat merk je nu.’

Van een opmerking dat G.V.V.V. zaterdagmiddag een eenvoudige zege had geboekt bij Katwijk wilde Leroy George niets weten. “Ik moet je corrigeren. Zo eenvoudig was het niet. Wij hebben er hard voor moeten werken. Wij weten dat Katwijk normaliter altijd hoog bovenin speelt, altijd voor het kampioenschap. Op bezoek bij Katwijk spelen en dan ook winnen is een mooi resultaat voor ons.”

“Wij spelen met heel veel energie”, verklaart George de speelstijl van het elftal. “Wij willen lekker hoog druk zetten en het de tegenstander lastig maken. Dat heeft vandaag goed uitgepakt.” De aanvaller ontvangt op basis daarvan ook de complimenten over zijn fitheid. “Ik moet even kijken hoe ik mij morgen voel”, grapt hij. “Wij trainen lekker en spelen met veel energie.”

‘Dat voelt lekker’

Hij voelt zich op zijn plaats bij de blauwhemden. “Wij hebben goede jongens om ons heen. Ja, ik voel mij lekker. Laten we het daarop houden. Even kijken hoe lang ik het nog vol kan houden. Ik doe gewoon mijn best. Dat de trainer mij vandaag negentig minuten heeft laten staan, voelt lekker. Als ik eerlijk moet zijn voel ik mij ook lekker, het gaat steeds beter. Ik word steeds fitter.”

“Ik denk dat wij nu verreweg van de voorbereiding zijn. We hebben een korte voorbereiding gehad van vier weken. Normaliter zit je toch wel op vijf tot zes weken. Je merkt nu dat het team steeds fitter begint te worden.” Dat het zichtbaar wordt is verklaarbaar. “Het was een hele korte periode, wat ik al zei. Het betaalt zich nu uit.”

‘Dit keer negentig minuten lang’

“Aan het begin van het seizoen speelden wij wel goed en creëerden wij veel kansen. Na de zestigste minuut werd het speelveld toen wat groter. Nu zie je dat wij als team heel compact blijven staan. Dit keer negentig minuten lang.”

Leroy George moet bekennen dat Katwijk weinig had laten zien. “Dat verwacht je normaalgesproken wel. Katwijk zit er nu niet lekker in, dat is voor ons prettig. Je hoopt dat je het nog uit kan breiden naar 0-3 of 0-4, maar 0-2 is ook genoeg.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer