G.V.V.V. wint ook van Excelsior Maassluis en boekt vierde competitiezege op rij

G.V.V.V. 2
Excelsior Maassluis 1
  • Wedstrijdverslagen

De blauwen hebben weer goede zaken gedaan in de tweede divisie, door Excelsior Maassluis op het Panhuis met 2-1 te verslaan. De eindstand stond binnen een half uur al op het bord. Twee goede goals van Willems en Spies brachten de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Excelsior kreeg in de eerste helft niet meer dan twee kansen, waaruit er een werd gescoord. 

Zo vermakelijk als de eerste helft was, zo slordig verliep de wedstrijd na rust en dat gold voor beide elftallen. Excelsior zette vroeger druk, waardoor G.V.V.V. het moeilijker kreeg. Ondanks dat bleef G.V.V.V. de betere, maar werd erg slordig gespeeld en werden vooral op de helft van Excelsior vaak verkeerde keuzes gemaakt. Excelsior wist er uiteindelijk aanvallend ook niet veel tegenover te stellen, waardoor de overwinning alsnog over de streep werd getrokken.

Voor de aftrap werd onze captain en nestor Taoufik Adnane in het zonnetje gezet, omdat hij 14 dagen geleden tegen AFC zijn 350e wedstrijd voor G.V.V.V. speelde. Onze aanvoerder stond ook nu uiteraard weer in de basis voor zijn 352ste potje. Het is een wedstrijd tussen de nummer 8 tegen de nummer 15, dus op papier zou G.V.V.V. deze klus moeten kunnen klaren, ware het niet dat nog niet vaak thuis van Excelsior Maasluis werd gewonnen en de verschillen in deze competitie best klein zijn.

Taoufik Adnane met bestuurslid Loek Budding

Willems scoort met zijn schouder

G.V.V.V. begint goed en scherp aan de wedstrijd. Het zet Excelsior meteen goed vast en dat leidt al binnen vijf minuten tot een kans voor Leroy George. Burgering weet zijn tegenstander uit te spelen en de achterlijn te halen. Zijn voorzet is net iets te hoog voor George om hem binnen te kunnen koppen. Even later krijgt ook Excelsior een kans, en dat is een hele grote. Uit een voorzet van Ringelberg kopt Wennekers van een meter of drie hard op het doel, gelukkig heeft Van Willige een erg knappe redding in huis. In de veertiende minuut weet G.V.V.V. uit een corner het goede spel al te belonen met een goal. De corners van Barry Maguire zijn vaak gevaarlijke indraaiers en dat is in dit geval ook zo. De bal draait in de richting de tweede paal. De boomlange keeper Boks krijgt er nog een hand achter, met het gevolg dat de bal tegen de paal afketst en via de schouder van Mitch Willems het doel in valt.

Tom Boks tikt de bal tegen de paal…
… en Mitch Willems scoort met zijn schouder. Prachtig in beeld gebracht door huisfotograaf Stefan Koops.

Razende rechtsbuiten

Even later weet Genrich Sillé het publiek weer eens te vermaken. Een speler van Excelsior denkt een balletje breed rustig aan te kunnen nemen bij de zijlijn, halverwege de eigen helft. Hij schatte de snelheid van onze razende rechtsbuiten echter verkeerd in. Sillé plukt de bal voor zijn voeten weg, trekt naar binnen en haalt uit in de korte hoek. Dankzij keeper Boks bleef de 1-0 op het bord staan. Maar dat duurde niet lang meer, want twee minuten later moest hij de bal alsnog uit het net vissen. Justin Spies stoomt, op aangeven van Mart de Jong, door het midden op en besluit maar eens uit te halen. De keeper heeft het nakijken, de bal past precies in de verre hoek.

Justin Spies viert zijn mooie doelpunt.

G.V.V.V. verzuimt uit te lopen

De tweede kans van Excelsior Maassluis levert al succes op voor de gasten. Bij een goede aanval over de linkerkant schudt Giovanni da Fonseca Mart de Jong van zich af en zet voor op Pieter Langendijk, die de bal keihard achter de kansloze Van Willige binnenramt. Zo is het al binnen een half uur 2-1. Ook jubilaris Taoufik Adnane krijgt nog een kans. Burgering dribbelt de zestien binnen en geeft mee aan Adnane, die schiet vanuit moeilijke hoek. Het schot stuit op keeper Boks. Tien minuten voor rust eindigt de wedstrijd helaas voor de goed spelende Justin Spies. Een paar minuten eerder moest hij al worden behandeld aan zijn enkel, omdat hij zich bij een sprint verstapte. Hij moet nu toch noodgedwongen opgeven en wordt vervangen door Jonathan Vergara Berrio. Voor rust blijft G.V.V.V. veruit de betere en krijgt het nog een paar mogelijkheden om de 3-1 te maken, maar de 2-1 stand blijft staan.

Andere wedstrijd

De tweede helft ontrolt zich heel anders. G.V.V.V. blijft wel aanvallen, maar doet dat erg onnauwkeurig. Excelsior zet meer druk en maakt het de thuisploeg wat lastiger, zonder dat ze echt gevaarlijk worden. Vlak na de aftrap wordt Sillé weggestuurd door Vergara Berrio. Hij kan ineens 1 op 1 op de keeper af, maar hij speelt de bal veel te ver voor zich uit, waardoor de goalie de bal kan oprapen. Het spelbeeld blijft in de tweede helft hetzelfde met een overheersende thuisploeg, maar toch lijkt of we naar een totaal andere wedstrijd zitten te kijken. Excelsior weet geen enkele kans te produceren ondanks het nu wel vroeg druk zet, en de blauwen maken het zichzelf nogal onnodig moeilijk, maar krijgen wel wat mogelijkheden.
De grootse kans op de 3-1 was voor Leroy George. Burgering produceerde een goede hoge voorzet richting de tweede paal, waar George opdook. Hij kopte de bal tegen de paal en de inlopende Veenhof kreeg de bal op zijn hak, waardoor er geen rebound inzat. Door de 2-1 stand bleef het spannend of de overwinning over de streep kon worden getrokken. Het eindsignaal van scheidsrechter Boel was dan ook zeer welkom en voor de vierde keer op rij kon G.V.V.V. drie punten bijschrijven.

Leroy George ziet zijn kopbal tegen de paal gaan.

De blauwen zitten in een heerlijke flow en stijgen door deze overwinning naar de zesde plaats. Volgende week volgt een uitwedstrijd in Assen tegen een goede bekende van vorig seizoen, ACV die toen alle punten van de ploeg van coach Vink afpakten.


G.V.V.V. – Excelsior Maassluis 2-1 (2-1)

Scoreverloop: 14. Mitch Willems 1-0, 21. Justin Spies 2-0, 27. Pieter Langedijk 2-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Mitch Willems, Quiermo Dumay, Taoufik Adnane ©, Barry Maguire, Mart de Jong, Byron Burgering, Danny de Leeuw (72. Tariq Dilrosun), Leroy George, Genrich Sillé (67. Quincy Veenhof), Justin Spies (34. Jonathan Vergara Berrio).

Opstelling Excelsior Maassluis: Tom Boks (k), Kevin Ringeling, Gabri Urbanus, Vincent Schippers (67. Dave van Delft), Nino van den Beemt (44. Yael Eijsden), Redouan Omar Ouali (80. Ouanis Kellouh), Bram Wennekers (46. Steven Sanchez Angulo), Pieter Langedijk, Giovanni da Fonseca (80. Calvin Tureaij), Kevin Dercks ©, Jorn Ringelberg.

Geel: 51. Vincent Schippers, 90. Ouanis Kellouh. (Excelsior M.) 52. Leroy George, 81. Mitch Willems, 81. Jan van Pommeren (verzorger) (G.V.V.V).

Scheidsrechter: N. Boel. (Vlissingen)
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: Stefan Koops