G.V.V.V. maakt prima indruk in oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels

G.V.V.V. 3
logo-ijsselmeervogels 1
  • Wedstrijdverslagen

Het eerste elftal heeft dinsdagavond een prima indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels. De blauwhemden wonnen op eigen veld redelijk eenvoudig met 3-1 van de koploper in de derde divisie. 

Met een mix van basis- en wisselspelers uit het eerste elftal trad Gery Vink op in de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Voor de rooien van sportpark De Westmaat gold overigens precies hetzelfde. De wedstrijd tegen de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg was gepland om vooral de wisselspelers wedstrijdminuten te laten maken. Tegelijkertijd had de trainer Vink ook drie spelers uit de O23 in de wedstrijdselectie opgenomen t.w. Giel Slijkhuis, Ali Auchi en Daniël Osuji die ook allen in het tweede bedrijf speelminuten mochten maken.

Quincy Veenhof was tweemaal trefzeker tegen zijn voormalig ploeggenoten.

De wedstrijd was nog geen veertig seconden oud toen G.V.V.V. al op voorsprong kwam. Dylan Chiazor draaide naar binnen en haalde hard uit. Doelman Prinsen kon die inzet wel keren, maar niet voorkomen dat Quincy Veenhof de afvallende bal voor zijn voeten kreeg en eenvoudig binnenschoof: 1-0. Tariq Dilrosun had vijf minuten later de kans om de score verdubbelen, maar zag zijn inzet in de korte hoek gekeerd worden.

Ruime marge in korte tijd

In de tiende minuut scoorde de thuisploeg al de tweede goal van de avond en leek het een eenvoudig oefenpartijtje te worden. Een uitstekende loopactie van Mitch Willems, die begon op de rand van de eigen ‘zestien’ en eindigde met een steekpass op de rand van de middencirkel, richting de wegsprintende Genrich Sillé. De rappe aanvaller schoot de bal met veel gevoel en snelheid tegen de touwen, waarmee hij een prachtige aanval afrondde: 2-0.

Genrich Sillé was iedereen te snel, inclusief Wessel Boer, en scoorde op deze wijze de snelle 2-0.

Lucas Leverland Murillo deed namens IJsselmeervogels na zestien minuten spelen voor het eerst wat terug. Ruben van Kouwen moest zich wel strekken, maar hoefde niet bijzonder in te spannen om de inzet te keren. Kort daarna hadden Quincy Veenhof, hij treuzelde net een fractie te lang met schieten, en Quiermo Dumay rakelings naast, om na mooi uitgevoerde aanvallen, de kans om score naar een hoger plan te tillen. Zorgwekkend was na 25 minuten de uitval van Dylan Chiazor. De buitenspeler greep naar zijn hamstring en verliet het veld in afwachting van wat de toekomst hem brengt, net terug uit een andere blessure. Byron Burgering was zijn vervanger en probeerde koud in het veld met een afstandsschot om een goaltje mee te pikken. Dat lukte net niet, want het speeltuig scheerde over de dwarsligger.

Aansluitingstreffer uit het niets

Even later liet Byron Burgering zien dat ook voorzetten in zijn arsenaal zitten. Vanaf de rechterkant leverde hij een prima voorzet af. Quincy Veenhof kwam daarbij net wat lengte tekort om binnen te koppen. Een van de weinige aanvallen van de ‘Vogels’ voor de thee bracht uiteindelijk de aansluitingstreffer. Een opgezette aanval werd in eerste instantie onderbroken door captain Joeri Potjes maar bij het uitverdedigen kwam de bal via een kluts voor de voeten, van de van Kon. HFC overgekomen, Jim Hulleman. Die twijfelde geen moment en haalde van een kleine vijfentwintig meter afstand verwoestend hard uit. Met veel curve verdween tegen het zijnet, daar was zelf de ruime twee meter lengte van goalie Van Kouwen, niet tegen bestand. Een werkelijke beauty, dat moet worden gezegd van deze tegentreffer.

Jim Hulleman (23) ziet ook dat Ruben van Kouwen kansloos is op zijn poeier.

Genrich Sillé had twee minuten later de stand al weer na twee doelpunten verschil kunnen, nee moeten tillen. De steekbal van Quincy Veenhof na een combinatie met Jonathan Vergara Berrio was perfect. Daardoor ontstond er exact eenzelfde situatie als bij de 1-0, dus één op één voor keeper Julian Prinsen. Het resultaat was deze keer dat de schuiver naast de voor hem verkeerde kant van de paal ging. Hoofdschuddend vroeg hij zichzelf af hoe hij die kans om zeep had kunnen helpen. Na nog een corner van Gino Bosz die door iedereen en alles gemist werd floot referee Kieft voor het rustsignaal en dat zorgde voor een – op papier – spannende ruststand van 2-1.

Bovenliggend

In het tweede bedrijf bleef G.V.V.V. de bovenliggende partij, maar bleven kansen zoals voor rust uit. Byron Burgering probeerde het wel maar zag een schot hoog over vliegen en de andere gepakt door de goalie van de ‘Vogels’. Ook en combinatie van de flankspeler met Quiermo Dumay kreeg niet het gewenste resultaat doordat de laatste veel te lang wachtte om te schieten. Rond het uur moest aan de overkant ook Van Kouwen nog even in actie komen toen hij bij een counter van IJsselmeervogels met een spagaat de ingeschoten bal kon tegenhouden. Ook bij een vrije trap van Bosz was actie nodig, maar in tweede instantie pakte Van Kouwen het speeltuig klemvast.

Giel Slijkhuis liet zijn kwaliteiten zien.

Wisselen geblazen

Zoals gebruikelijk in dit soort oefenduels is het omtrent minuut 65 à 75 wisselen geblazen om alle spelers speeltijd te gunnen. Het was nu niet anders en beide teams deden dat ook volop. En het moet gezegd worden je kon wel zien dat die wissels hun kunnen wilde tonen aan de oefenmeesters want het al flinke tempo wat in het duel zat werd nog eens opgeschroefd. Uiteraard onstonden daarbij wel de nodige onnauwkeurigheden, maar het was zeer vermakelijk om te zien. Aan G.V.V.V. zijde hielden de O23 spelers zich zeer makkelijk staande, met een wel opvallende rol voor de bijna 19-jarige middenvelder Giel Slijkhuis. Hij kwam dit seizoen over van De Graafschap O18. Als invaller strooide hij met uitstekende passes en liet zien over veel voetballende kwaliteiten te bezitten. Een klein halfuur voor tijd vergat hij zichzelf te belonen, door een prima steekpass net iets te scherp af te geven.

Een mispeer in de rood-witte defensie zorgde ervoor dat Byron Burgering ter hoogte van de cornervlag de bal zielsalleen kon ophalen en voor het doel kon slingeren, waar Quincy Veenhof bij de tweede baal hard binnen knikte en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde. Tussendoor moest goalie Van Kouwen nog ingrijpen op een schot van invaller Knuiman, mikte Veenhof in kansrijke positie hoog over, en verdween een uitstekende vrije trap van Dirk Homoet in de allerlaatste minuut maar net naast.
Daardoor won G.V.V.V. de oefenwedstrijd tegen de koploper van de derde divisionist dik verdiend en maakte de gehele selectie al met al een prima indruk en werd de kater van het verlies tegen ACV een beetje weggespoeld.

Weekje rust

Het vlaggenschip geniet nu van een week rust en start volgende week dinsdagavond de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg op zaterdag 28 oktober. Aanvang van dat duel is 14.30 uur.


G.V.V.V. – IJsselmeervogels 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 1. Quincy Veenhof 1-0, 10. Genrich 2-0, 33. Jim Hulleman 2-1, 70. Quincy Veenhof 3-1

Opstelling G.V.V.V. : Ruben van Kouwen (k.), Tariq Dilrosun, Mitch Willems (63. Daniël Osuji), Joeri Potjes ©, Quiermo Dumay (63. Giel Slijkhuis), Dirk Homoet, Mart de Jong (46. Danny de Leeuw), Jonathan Vergara Berrio, Genrich Sillé, Quincy Veenhof, Dylan Chiazor ((26. Byron Burgering) (75. Ali Auchi)).

Basisopstelling IJsselmeervogels: Julian Prinsen (k.), Junior van der Velden ©, Wessel Boer, André Morgan, Thomas Beekman, Robin Eindhoven, Jordy Ruizendaal, Lucas Leverland Murillo, Adil Haian, Gino Bosz, Jim Hulleman.
Invallers: Daniël van Son, Kaj Ramstein, Marouane Afaker, Dennis Knuiman, Basil Camara, Gerwin van de Groep, Jesse Schuurman.

Scheidsrechter: Martijn Kieft (Putten)
Toeschouwers: 175

Fotografie: © Stefan Koops
Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn & Bas van Capelleveen